Osuusmaksu on
sijoitus omaan kauppaan

Osuusmaksun suuruus on 100 euroa. Se on sijoitus, jolla sinusta tulee yksi osuuskaupan omistajista ja saat kaikki asiakasomistajalle kuuluvat edut. Eduista tunnetuin on Bonus, joka on selvää rahaa takaisin ostoistasi. Bonuksen lisäksi hyödyt asiakasomistajan reiluista hintaeduista. Jos päätät luopua asiakasomistajuudesta, saat maksamasi osuusmaksun takaisin.

Jos liityt asiakasomistajaksi maksamalla osaosuusmaksun (vähintään 20 euroa), siirretään ostoistasi kertyvä Bonus ja maksutapaetu täydentämään osuusmaksuasi. Kun osuusmaksusi on täyteen maksettu, saat bonusrahat suoraan etujen maksutilillesi ja voit käyttää ne niin kuin itse haluat. Aikaa osuusmaksun täyteen maksamiseen on yleisimmin kaksi vuotta. Jos osuusmaksu ei kuitenkaan tule täyteen maksetuksi tuossa määräajassa, joutuu osuuskauppa päättämään asiakasomistajuuden.

Henkilökohtaisessa asiointipalvelussasi Omalla S-kanavalla näet oman osuusmaksusi tilanteen ja siellä voit myös tarvittaessa maksaa osuusmaksusta puuttuvan osuuden. Jos osuusmaksu ei vielä ole kokonaan maksettu ja haluat maksaa puuttuvan osan, voit tehdä sen esimerkiksi Omalla S-kanavalla tai lähimmässä Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteessä. Jos haluat, voit maksaa puuttuvan osuuden myös omaan tahtiin, pienemmissä erissä. Tähän tarvittavat maksuyhteystiedot saat omasta osuuskaupastasi.

Osuusmaksun korko

Kerran vuodessa osuuskauppa voi maksaa myös korkoa osuusmaksulle. Päätöksen koron maksamisesta tekee asiakasomistajien vaaleilla valitsema edustajisto edellisen vuoden tuloksen perusteella ja se maksetaan ko. vuoden loppuun mennessä osuusmaksunsa täyteen maksaneille asiakasomistajille.