BONUS ON EUROJA,
JOTKA KÄYTÄT NIIN KUIN ITSE HALUAT.

RAHAA
PANKKITILILLE

Tunnetuin asiakasomistajan saama hyöty on Bonus, jonka saat rahana pankkitilillesi joka kuukausi.

Bonuksia voit saada parhaimmillaan 5 % ostojen euromäärästä, ja vielä 0,5 % lisää, kun käytät ostoksiin S-Pankin maksukorttia. Ostoksensa keskittävä asiakasomistajatalous sai tililleen keskimäärin 565 euroa* vuonna 2020.

*Miten luvut on laskettu?

BONUS ON RAHAA
ASIAKASOMISTAJA SAA EUROJA PANKKITILILLEEN,
EI KLUBI-PISTEITÄ.

Hyvä uutinen: osuuskaupalla ei ole kanta-asiakasjärjestelmää. Sen sijaan meillä on asiakkaidensa omistama yritys, jonka tuotto ei mene yhdellekään ulkopuoliselle. Siksi osuuskaupan omistajuus on ylivoimaisesti palkitsevin tapa ansaita ostoksilla.

Ellet vielä ole osuuskaupan omistaja, liity nyt mukaan. Se käy helposti.

Bonusten määrä kasvaa kiihtyvästi, kun kuukauden ostojen yhteissumma kasvaa. Tarkat euroluvut näet bonustaulukoista.

MITÄ ENEMMÄN KESKITÄT OSTOJASI, SITÄ NOPEAMMIN KASVAA BONUSEUROJESI LOPPUSUMMA.

Bonus maksetaan kerran kuussa ja sen suuruus riippuu ostojesi kokonaismäärästä.

Kannattaa huomata, että Bonusten määrä kasvaa kiihtyvästi. Kun kuukauden ostojen yhteissumma kasvaa, Bonuksen loppusumma kasvaa vielä nopeammin.

Parhaimmillaan saat Bonusta 5 % ostojesi määrästä, ja vielä 0,5 % tämän päälle, kun maksat ostosi S-Etukortilla.

Tämä tarkoittaa, että ostojen keskittäminen on todella kannattavaa, ja pienilläkin ostoksilla voi olla iso vaikutus kuukauden Bonusten loppusummaan.

BONUSTA MYÖS KUMPPANEILTA
SAAT BONUSTA LIKI KAIKESTA, MIKÄ LIITTYY ELÄMÄÄN.

Ansaitset Bonusta kaikista S-ryhmän palveluista ja valikoiduilta bonuskumppaneilta – yhteensä yli 2000 toimipaikasta ja lisäksi myös verkkokaupoista.

Tämä tarkoittaa, että täyden 5 % Bonuksen kerryttäminen on hyvinkin mahdollista.

VINKKI: NÄIN KERÄÄT SUURIMMAT BONUKSET.

 • Keskitä ostot S-ryhmään ja bonuskumppaneihin.
  Muoti, kauneus, kodintekniikka, viihde, mobiili- ja laajakaistaliittymät, vakuutukset, sisustaminen, puutarha, remontointi, matkailu, ravintolat, polttoaine, autopesu...ja tietysti ruokaostokset.
 • Pysy ajan tasalla bonustilanteestasi.
  Jos seuraava bonustaso on lähellä, jo pieni ostos voi nostaa koko kuukauden ostoista maksettavaa Bonusta. 
 • Maksa ostot S-Etukortilla, saat vielä 0,5 % maksutapaetua.
  Saat Bonuksen päälle 0,5 % maksutapaetua, kun maksat ostokset S-Etukortilla. Voit siis saada ostoistasi rahaa takaisin jopa 5,5 %.
 • Varmista, että jokaisella taloudessa  on oma S-Etukortti.
  Bonus kasvaa sitä nopeammin, mitä useampi sitä kerää. Kaikki samassa taloudessa asuvat voivat kerätä yhteistä Bonusta. Ikärajaa ei ole.
JOS TEILLÄ ON YHTEINEN JÄÄKAAPPI, VOITTE KERÄTÄ YHTEISESTI BONUSTA.

Mitä useampi kerää Bonusta, sitä nopeammin bonuspotti ja -prosentti nousee. Riittää, että yksi taloudestanne liittyy asiakasomistajaksi ja kutsuu muut S-kanavalla mukaan asiakasomistajatalouteen. Ikärajaa ei ole. Bonus maksetaan aina talouden pääjäsenen tilille.

Näin kutsut muut mukaan:

 1. Kirjaudu Omalle S-kanavalle.
 2. Siirry Omat tiedot -sivulla kohtaan Asiakasomistajataloutesi tiedot ja lisää henkilö talouteesi.
 3. Tämän jälkeen:
 • Alaikäisen huoltajana voit lisätä lapsesi talouteen ja tilata hänelle käteiskortin saman tien, kun olet kirjautuneena omiin tietoihisi.
 • Täysi-ikäiselle henkilölle lähtee automaattisesti sähköpostikutsu talouteen. Kutsun hyväksyttyään hän voi tilata itselleen S-Etukortin haluamillaan ominaisuuksilla.
NUORI: TIESITKÖ, ETTÄ SINÄKIN SAAT RAHALLISIA HYÖTYJÄ?

Saat rahoillesi vastinetta.

Asiakasomistajana saat heti käyttöösi ilmaiset pankkipalvelut. Pysyvästi edullisen ruokakorin ansiosta voit pienilläkin ostoilla tehdä arjestasi juhlaa!

Bonusta kerrytät kaikista ostoistasi S-ryhmän kauppapaikoissa ja verkkokaupoissa. Voit perustaa kämppiksesi kanssa oman talouden, ja hyödytte porukalla entistä enemmän asiakasomistajan rahallisista eduista!

ANNA LAHJAKSI PYSYVÄSTI EDULLISTA ARKEA: OMA VIHREÄ S-ETUKORTTI

Anna takuuvarmasti pitkäikäinen ja käyttökelpoinen lahja: asiakasomistajuus – matka vihreän kortin ja pysyvästi edullisten hintojen maailmaan.

Kenelle?

 • opintonsa päättävälle
 • synttärisankarille
 • kummilapsellle
 • kastettavalle / nimiäislahjaksi
 • tuparilahjaksi
 • tuoreelle hääparille
 • hänelle, jolla ei vielä ole vihreää korttia
 • hyvälle ystävälle – ihan muuten vaan

Näin annat asiakasomistajuuden lahjaksi:

 1. Avaa, tulosta ja täytä lahjakirje (pdf). Tulosta lahjakirje.
 2. Osta S-ryhmän 100 euron lahjakortti, jolla lahjan saaja voi maksaa osuuskaupan osuusmaksun. Lahjakortteja voit ostaa mm. Prismojen, Sokosten, S-marketin, Alepan ja Salen kassoilta. Katso lähin toimipaikka.
 3. Luovuta lahjakirje lahjakortin kanssa. Lahjansaaja voi käydä liittymässä asiakasomistajaksi asuinalueensa Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteessä itselleen sopivana ajankohtana. Liittyminen täytyy tehdä henkilökohtaisesti (mukaan: henkilöllisyystodistus).

VINKKI: NÄIN PYSYT AJAN TASALLA BONUSTILANTEESTASI.

 • Lataa S-mobiili
  S-mobiili toimii useimpien pankkien pankkitunnuksilla täysin maksutta, ja sisältää runsaasti hyödyllisiä palveluja. S-mobiili on saatavilla Applen iOS- ja Googlen Android-puhelimelle.
 • Kirjaudu Omalle S-kanavalle
  Kirjaudu Oma S-kanavalle.
 • Asioi S-Pankin verkkopankin kautta 
  Myös S-Pankin verkkopankista pääset Omalle S-kanavalle tarkastelemaan bonustietojasi.
 • Lue kuukausittainen sähköpostikirje
  Saat kuukausittain sähköpostiin tiedon maksetun Bonuksen määrästä, jos yhteystiedoistasi löytyy vahvistettu sähköpostiosoite. Voit päivittää yhteystiedot omissa tiedoissasi Omalla S-kanavalla.
 • Käytä S-Etukorttipäätettä
  S-Etukorttipääte on pieni maksupäätteen näköinen laite, joka löytyy monista S-ryhmän toimipaikoista.

KUN MAKSAT S-ETUKORTILLA, SAAT LISÄKSI 0,5 % MAKSUTAPAETUA

Kun maksat ostokset S-Etukortilla, rahallinen hyvityksesi voi olla jopa 5,5 % kuukauden ostoista. Esimerkiksi, jos ostot ovat 1000 € kuukaudessa, voit saada rahaa takaisin tilillesi 660 € vuodessa. Käytät sen sitten kuten haluat. 

BONUSTIEDON PITKÄ OPPIMÄÄRÄ: YLIJÄÄMÄNPALAUTUS JA OSUUSMAKSUN KORKO

Osuuskaupan ideana ei ole tuottaa voittoa vaan hyvää elämää sen omistajille. Huomattava osa toiminnan tuotosta palautetaan takaisin osuuskaupan omistajille asiakasomistajaetuina kuten Bonuksina ja edullisina hintoina. Loput käytetään palvelujen kehittämiseen.

Kerran vuodessa osuuskauppa voi maksaa asiakasomistajilleen myös osuusmaksun korkoa tai ylijäämänpalautusta. Osuusmaksun korko on jokaiselle osuuskaupan asiakasomistajalle samansuuruinen. Ylijäämänpalautus on sen sijaan määrätty prosenttiosuus niistä bonusostoista, jotka asiakasomistaja on keskittänyt oman osuuskauppansa toimipaikkoihin.

Päätöksen koron tai ylijäämänpalautuksen maksamisesta tekee asiakasomistajien vaaleilla valitsema edustajisto edellisen vuoden tuloksen perusteella.

OMAT OSTOT
Hiilijalanjälkilaskuri: löydä oman ostoslistasi helpot ilmastoteot

Hiilijalanjälkilaskurista näet, mistä oman ostoskorisi hiilijalanjälki syntyy, mitkä tuoteryhmät ovat suurimmat kuormittajat ja miten voisit jalanjälkeäsi helposti pienentää. Samalla voit seurata hiilijalanjälkesi kehitystä kuukausi- ja vuositasolla.

Laskelmissa huomioitu koko ketju kauppaan asti:

 • maataloustuotanto
 • jalostus
 • pakkaukset
 • kuljetukset

Hiilijalanjälkilaskuria on kehitetty yhdessä Luonnonvarakeskuksen (Luken) asiantuntijoiden kanssa. Tuoteryhmäkohtaiset ilmastovaikutukset perustuvat olemassa olevaan, tuoreimpaan tutkimustietoon.