30.5.2017

Blommorna skapar sommarfestens stämning

Sommaren är äntligen här. Bekanta dig med S-Gardens florist Anni Pyykkös fem tips för att skapa en fin stämning på sommarens fester.

  • Festsäsong. Plocka åt dig de bästa tipsen då det kommer till att dekorera inför sommarfesten. S-Gardens florist Anni Pyykkö berättar hur.

1. Vårstämning med pastellfärger

Pastellfärger, särskilt åt det lila hållet, syns i den här vårens och sommarens fester. Då det kommer till snittblommor är dimmiga, mjuka och sköra pastellfärger strakt framme i alla variationer.

2. Pröva modigt

I buketter och arrangemang lönar det sig att modigt pröva på en lekfull stil. Med en tydlig assymetri kan man skapa ny och fräsch naturlighet för vårens och sommarens buketter.  

3. Idéer från naturen

Det lönar sig också för en hemmaflorist att pröva på ett naturligt blomarrangemang. Beakta blommornas naturliga växtriktning och stöd på så sätt dess karaktär. Pröva att kombinera olika naturmaterial med vårblommorna. Samla trädkvistar till vasen som sällskap åt blommorna, ju krokigare desto bättre.

4. Vasen som en del av dekoren

Du kan framhäva arrangemanget via vasens form och färg. Sök kraft från motsatsfärger, till exempel en blå eller lila bukett och en gul eller orange vas. Du kan också pröva en idyllisk, lantlig stil genom att välja en mjölkhink i stället för en vanlig vas.

5. Feststämning

Vimplar och ballonger är utöver blommor ett lätt och effektfullt sätt att skapa en extrafestlig atmosfär i vilket utrymme som helst. Kombinera modigt folieballonger med vanliga ballonger till imponerande helheter. Om man vill släppa loss ballonger i luften under festen lönar det sig att satsa på ballonger i naturgummi, eftersom de med tiden förmultnar.