20.3.2020

Varuboden-Oslalla tilanne hallinnassa – tavaraa riittää ja siivousta tehostettu

Tavallisia kysymyksiä kaupassa käymisestä:

Mitä asiakkaiden tulisi huomioida kaupassa käydessään?
Noudata aina hyvää käsihygieniaa. Kädet on hyvä pestä ennen kaupassa asiointia ja myös sen jälkeen. Useimmista myymälöistä löytyy käsienpesupiste, yleensä pullonpalautusautomaattien läheisyydestä.
Suojaa suusi ja nenäsi nenäliinalla tai hihalla aina kuin yskit tai aivastat. Pidä myös vähintään metrin väli muihin asiakkaisiin ja työntekijöihin.


Onko pakkaamattomina myytäviä hedelmiä ja vihanneksia turvallista syödä epidemia-aikana?
Henkilökunta huolehtii tehostetusti hevituotteiden hygieenisestä käsittelystä myymälöissä. Hedelmät ja vihannekset on kuitenkin hyvä huuhdella ennen käyttöä – ihan kuten normaalistikin.


Miten huolehditte siitä, että ostoskärryt ja -korit pysyvät siisteinä?
Myymälöissä olevia erilaisia kosketuspintoja kuten ostoskärryjä, hedelmävaakoja, pikakassoja ja maksupäätteitä puhdistetaan nyt tehostetusti. Omat kädet kannattaa kuitenkin pestä huolellisesti aina ennen kaupassakäyntiä ja sen jälkeen. Useimmista myymälöistä löytyy käsienpesupiste, yleensä pullonpalautusautomaattien läheisyydestä.


Järjestääkö Varuboden-Osla edustajiston vaalit normaaliin tapaan epidemiasta huolimatta?
Kyllä vaan, ehdokkaat ovat selvillä ja äänestäminen tapahtuu 26.3.–6.4.20 välisenä aikana. Äänestäminen tapahtuu pääosin sähköisesti mutta voi myös palauttaa äänestyskuoren postissa. Myymälöissämme on myös varmuuden vuoksi vaaliuurnia, jonne voi äänestyskuoria viedä mutta tässä tilanteessa suosittelemme kahta ensimmäistä äänestystapaa.


Ei ole liioiteltua sanoa, että kulunut viikko on ollut poikkeuksellinen. Koko Suomi varautuu koronavirusepidemiaan eri tavoin, ja se on näkynyt myös kauppojen hyllyillä. Päivittäistavarakaupassa kysyntä on kasvanut, ja vaikka siihen osattiinkin varautua "tankkaamalla" kauppoja etukäteen, monet perustuotteet ovat hetkellisesti päässeet loppumaan. Mitään hätää ei kuitenkaan ole, tavaraa tulee kauppoihin lisää kuutena päivänä viikossa.


– Meille tulee normaalia suurempia kuormia myymälöihin tällä hetkellä, toimialajohtaja Bengt Vinberg Osuuskauppa Varuboden-Oslasta toteaa. Seuraamme tilannetta päivittäin, ja reagoimme herkästi, jos kysyntä muuttuu.


Myymälöiden lisäksi kysyntä on lisääntynyt myös ruoan verkkokaupassa. Varuboden-Oslan alueella Kirkkonummen Prismassa toimii ns. kauppakassi-palvelu.


– Tällä hetkellä meillä olisi verkkokaupan puolella enemmän asiakkaita, kuin pystymme palvelemaan, Bengt Vinberg kertoo. Saamme myös paljon kysymyksiä kotiinkuljetuksesta ja keräilypalvelusta koko alueellamme, ja kartoitamme mahdollisuuksia. Ensisijainen tavoitteemme, tässä poikkeustilanteessa, on kuitenkin pitää myymälämme auki ja toimivina.


Varuboden-Oslassa on jo nyt varauduttu mahdolliseen tulevaan henkilökuntavajeeseen. Henkilökuntaa on lisätty, ja työntekijöillä on mahdollisuus ottaa vastaan lisätunteja. Myös tulevien kesätyöntekijöiden halukkuutta aloittaa työt aikaisemmin on aloitettu kartoittamaan.


– Olemme ylpeitä henkilökunnastamme, joka on paitsi onnistunut työssään erinomaisesti tänä poikkeuksellisena aikana, myös joustanut työajoissa ja tehnyt lisätöitä, jotta olemme voineet varmistaa parhaan mahdollisen asiakaspalvelun, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen toteaa.


Viranomaiset yrittävät eri tavoin ehkäistä epidemian leviämistä, ja Varuboden-Osla osallistuu tähän työhän mm. lisäämällä siivousta ja muuta puhtaanapitoa. Sen lisäksi aukioloaikoja on pidennetty kaikissa Saleissa ja S-marketeissa tunnilla ja Kirkkonummen Prismassa peräti kahdella tunnilla. Kaikki myymälät aukeavat tuntia aikaisemmin, ja tämä tunti on varattu riskiryhmään kuuluville asiakkaille.


– Pyrimme tässä poikkeustilanteessa tarjoamaan riskiryhmiin kuuluville henkilöille turvallisen asioinnin ruokakaupassa, toimialajohtaja Bengt Vinberg sanoo. Toivomme muiden asiakkaiden kunnioittavan tätä ja saapuvan kauppaan myöhempään ajankohtaan.


Tämän lisäksi ABC-ketju avaa tänään perjantaina "noutopisteparkkiruudut", ja tällaiset tulee myös Varuboden-Oslan ABC-asemille Loviisan Kuninkaantielle, Karjaalle ja Pickalaan. Asiakas tilaa ja maksaa etukäteen noutoruoan ABC-mobiiliapplikaation kautta, ja ruoka toimitetaan hänelle parkkipaikalle merkattuun ruutuun.