10.1.2019

Varuboden-Osla tarjoaa kesätöitä 200-250 nuorelle

S-ryhmä työllistää tänä kesänä noin 14 000 nuorta myymälöissään, ravintoloissaan ja hotelleissaan. Noin puolet pesteistä on Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja alle 18-vuotiaille. Osuuskauppa Varuboden-Osla (VBO) työllistää edellisvuosien tapaan yhteensä 200-250 kesätyöntekijää. Haku kesätöihin on käynnissä nyt.

S-ryhmä on tänäkin vuonna yksi Vastuullinen kesäduuni -kampanjan pääyhteistyökumppaneista: "Tulevan kesän teema on positiivisuus, kannustaminen ja palautteen anto!"

− Ykköstavoitteemme on tarjota nuorille myönteisiä työkokemuksia. Työelämään siirtyminen on herkkä vaihe, jolla on tutkitusti vaikutusta koko työuran onnistumiseen. Saamme kymmeniä tuhansia hakemuksia vuosittain, mutta monet osuuskaupat ja S-ryhmän yritykset järjestävät pikahaastattelun kaikille hakijoille. Puhumme esimiestemme kanssa myös esimerkiksi perehdytyksen ja nuoren kohtaamisen tärkeydestä, henkilöstöjohtaja Susa Nikula SOK:lta kertoo.

VBO:lle kesätyöntekijät äärimmäisen tärkeitä

Osuuskauppa Varuboden-Osla työllistää ensi kesänä noin 200-250 kesätyöntekijää. He tulevat työskentelemään hyvin erityyppisissä tehtävissä.

- Palkkaamme kesätyöntekijöitä esimerkiksi myyjiksi, liikennemyymälätyöntekijöiksi ja kokeiksi. Osa työtehtävistä ei edellytä aiempaa koulutusta tai työkokemusta, mutta osaan taas on edellytyksenä asianmukainen tutkinto tai työkokemus, Varuboden-Oslan henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen sanoo.

Suurimmat kesätyöntekijöiden työllistäjät ovat VBO:n toimialueella isoimmat yksiköt, eli S-market Näsi ja Prisma Kirkkonummi. VBO tekee tänäkin vuonna yhteistyötä Henkilöstöpalvelu Extraajien kanssa, jolloin ohjaamme hakemuksia osittain suoraan heidän hakukanaviin.

- Kesätyöntekijät ovat äärimmäisen tärkeitä meille. Ilman heitä asiakaspalvelumme ei soljuisi vakihenkilöstön vuosilomien ja kesäpaikkakuntien ruuhkahuippujen aikaan. Luonnollisesti yksiköissä lomat jaksotetaan niin, että paikalla on sekä vanhempia konkareita että tehtävässään uudempia kesätyöntekijöitä. Kesätyöntekijät tuovat aina iloisen tuulahduksen kesän korvalla, kysyttävää on paljon ja sen avulla hekin haastavat aina meidät miettimään mitä voisimme tehdä paremmin asiakkaillemme, kertoo Pajunen.

Some-ajan nuoret haluavat palautetta

S-ryhmä on eniten nuoria työllistävä yritysryhmä Suomessa. Laajan kumppanijoukon kanssa startatussa Nuori Mieli Työssä -hankkeessa etsitään parhaillaan keinoja kehittää työelämää nuorten näkökulmasta.

− Osana hanketta toteutimme Nuorten työelämäodotukset -selvityksen, yhdessä työeläkeyhtiö Elon ja Työterveyslaitoksen kanssa. Tutkimustulosten mukaan nuoret arvostavat perinteistä hyvää esimiestyötä. Kiinnostavaa oli huomata, että he edustavat aivan uudenlaista palautekulttuuria. Nuoret haluavat saada ja osaavat antaa palautetta. Kesäläisiltä kannattaa ehdottomasti kysyä kokemuksista ja käyttää tätä tietoa toiminnan kehittämiseen, Nikula toteaa.

Asiakaspalvelu on Varuboden-Oslalla erityisen tärkeä asia ja sitä mukaa myös kielitaito on plussaa.

- VBO hakee ennen kaikkea asiakaspalveluasennetta sekä halua palvella asiakasta asiakkaan omalla kielellä. Emme edellytä moitteetonta kielitaitoa, mutta rohkeus heittäytyä palvelutilanteeseen ainakin suomeksi ja ruotsiksi on hakijalle ehdoton etu, Pajunen lisää.

Vinkit VBO-kesätyön hakuun

  1. Mieti jo hakuvaiheessa, löytyykö sinulta palvelualalla tarvittavia perusominaisuuksia tai voitko kehittää niitä: asiakaspalveluasennetta, toimeliaisuutta ja oma-aloitteisuutta. Pystythän myös sitoutumaan työnantajan pelisääntöihin (esim. sovittuihin työaikoihin).
  2. Kielitaidot ovat VBO:lla eduksi, sillä palvelemme asiakkaita heidän omalla kielellään.
  3. Ole aito, oma itsesi.
  4. Hyvät peruskäytöstavat auttavat alkuun työssä kuin työssä.
  5. Sopivan nöyrällä asenteella on helppo opetella erilaisia töitä erilaisten ihmisten kanssa ja kysymällä tarvittaessa neuvoa asiat aina hoituvat.
  6. Hyvä peruskunto auttaa onnistumaan palvelu- ja kaupan alan fyysisissä töissä sekä tukee palautumista. Tärkeää on myös muistaa riittävä lepo ja ravitsevan ruoan tärkeys niin työvuorojen välissä kuin myös työpäivän aikana.

Lisätietoja: Varuboden-Oslan henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen, 010-76 59 315.

Lisätietoa Varuboden-Oslan kesätyö- ja harjoittelupaikoista löytyy osoitteesta www.s-ryhmä.fi/kesätyö.


Vastuullinen kesäduuni -kampanja
Vastuullinen kesäduuni on Oikotie Työpaikkojen luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. S-ryhmä on yksi kampanjan pääyhteistyökumppaneista. Lue lisää: www.kesaduuni.org

Nuori Mieli Työssä
Nuori Mieli Työssä on S-ryhmän kolmivuotinen, hyvän työelämän kehittämisohjelma, jonka keskiössä ovat alle 25-vuotiaat nuoret. Tavoite on tuottaa tietoa ja työkaluja nuorten työkykyisyyden, työelämätaitojen ja työelämään kiinnittymisen tukemiseksi. Hankkeen kummina S-ryhmässä toimii Osuuskauppa Hämeenmaan johtoryhmä. Yhteistyökumppaneita ovat työeläkeyhtiö Elo, LähiTapiola, Barona, PAM, SAKU ry, Suomen Mielenterveysseura, Terveystalo, Työelämä 2020 ja Työterveyslaitos.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Prisma
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Prisma toimipaikkoja:
Sokos
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sokos toimipaikkoja:
ABC-liikennemyymälät
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC-liikennemyymälät toimipaikkoja:
Rosso
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Rosso toimipaikkoja:
ABC Deli
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC Deli toimipaikkoja:
Presso
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Presso toimipaikkoja:
Coffee House
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Coffee House toimipaikkoja:
Rosso Express
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Rosso Express toimipaikkoja:
Lähi ABC!
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Lähi ABC! toimipaikkoja:
Marks and Spencer
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Marks and Spencer toimipaikkoja:
S-Garden
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-Garden toimipaikkoja:
S-Rauta
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-Rauta toimipaikkoja: