4.12.2019

S-market Karjaata modernisoitiin ympäristöystävällisemmäksi

 

Osuuskauppa Varuboden-Osla on uudistanut S-market Karjaan. Varuboden-Osla on sitoutunut parantamaan liiketoimintansa ympäristövaikutuksia ja tukemaan ekologisesti vastuullista toimintaa, ja korjauksissa on kiinnitetty näihin asioihin erityistä huomiota.

Hiilijalanjäljen ja energiankulutuksen pienentämiseksi energianhankintaa ja -käyttöä optimoidaan ja kiinteistön katolla komeileekin 263 kpl aurinkopaneelia. Aurinkopaneeleiden asennus toteutettiin kesällä 2019 ja samaten valaistuksen muutos toteutettiin aiemmin.

– Nyt syksyllä olemme uusineet kaikki kylmätiskit ja hedelmä- ja vihannestiskit, S-market Karjaan marketpäällikkö Juha Korkatti kertoo. Remontti on ollut hyvin tiivistahtinen: työt alkoivat lokakuussa, mutta näkyivät asiakkaille vasta marraskuussa, ja nyt kaikki on valmista.

– Uudet kylmäkalusteet toimivat hiilidioksiditekniikalla, jolla saadaan parhaimmillaan jopa 30–40 prosenttia energiasäästöä, projektipäällikkö Tomas Fagerström kertoo. Kylmäkalusteet on tilattu kotimaiselta toimijalta, ja valmistettu Suomessa. Osa uusista kalusteista ovat ovellisia, ja tämä lisää osaltaan kalusteiden energiatehokkuutta. Aiemmin uudistettu myymälän valaistus on toteutettu energiatehokkaalla LED-tekniikalla.

Kaupan ulkonäköä on myös uudistettu ja on nyt avarampi ja valoisampi. Uudistus on tehty mittavan asiakaskyselyn perusteella. Paikallisuutta on haluttu nostaa esiin myös miljöössä, myymälässä on paikallisarkiston mustavalkokuvia Karjaalta viime vuosisadalta.

Myymälästä saa uudistuksen jälkeen myös mm. tuorepuristettua appelsiinimehua, herkkujuustoja ja vuodenvaihteessa avataan Fazer jauholeipomo myymälän tiloihin.

Nyt syksyllä toteutettu myymäläinvestointi oli hieman yli miljoona euroa, josta myymäläkaluston osuus on reilut puolet. Suuri osa urakoitsijoista on ollut paikallisia.

Tavoitteena on, että kaikki Varuboden-Oslan S-marketit uudistetaan vuoden 2021 loppuun menneessä.

 

Lisätietoja antaa toimialajohtaja Bengt Vinberg, puh 010 762 6637

Uutinen koskee toimipaikkoja:
S-market
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-market toimipaikkoja:
Ketju: S-market