5.12.2017

Porvoo Popfest pitää taukoa vuoden 2018 – uutta tapahtumapaikkaa etsitään

Kolmena edellisenä vuonna Porvoo Popfestiä on biletetty S-market Näsin viereisellä Voittajantien kentällä. Kyseisellä paikalla alkaa kevään aikana rakennustyöt, joten teltta ei enää tulevana vuonna sinne mahdu. Korvaavaa paikkaa festareille ei ole yrityksistä huolimatta Porvoosta ensi kesäksi löytynyt.

Jo käsitteeksi muodostunutta Porvoo Popfest -kesäfestaria on vietetty samassa paikassa Voittajantien varrella Näsissä vuodesta 2015. Tapahtuma on vuosittain kerännyt useiden tuhansien henkilöiden yleisön, joista moni tulee Porvooseen varta vasten Popfestin takia. Parhaimmillaan tapahtumassa on kolmen päivän aikana käynyt yli 9 000 festarivierasta. Vuonna 2018 Popfest pitää tauon, sillä alueella alkaa kadun ja uusien asuintalojen rakennustyöt. Tuttua bilepaikkaa ei näin ollen jatkossa voi enää käyttää, eikä korvaavaa paikkaa ole Porvoosta etsinnöistä huolimatta ensi kesäksi löytynyt.

  • Olemme kartoittaneet mahdollisuuksia ja keskustelleet Porvoon kaupungin kanssa uusista festaripaikoista siitä saakka, kun muutama viikko sitten saimme kaupungilta tiedon, että aiemmin käyttämämme kenttä ei ole kesällä 2018 enää kokonaan hyödynnettävissä. Telttamme on kooltaan 80 m x 30 m ja lisäksi ympärille tarvitaan laajasti tilaa myyntipisteille, vessoille sekä tekniikalle ja bändeille. Yhteensä festarijärjestelymme vaatisivat siis noin 6 000 m2 tasaista kuivapohjaista tilaa, jonka yhteydessä olisi sähkönottomahdollisuus. Lisäksi paikalle pitäisi saada melulupa. Tällaista paikkaa ei yrityksistä huolimatta ole Porvoosta löytynyt, toteaa tapahtumaa järjestävän Osuuskauppa Varuboden-Oslan toimialajohtaja Mikko Ala-Huikku harmissaan.
     
  • Esimerkiksi Kokonniemen kärki on teltallemme liian pieni. Suiston kentälle voisimme mahtuakin, mutta melulupaa tuskin asutuksen keskelle on mahdollista saada. Monesta kaupungista löytyy erityisesti tapahtumien järjestämistä varten nimetty alue. Toivottavasti tällainen saataisiin tulevaisuudessa Porvooseenkin, sillä intoa tapahtumaa kohtaan tuntuisi riittävän, jatkaa Ala-Huikku.

Tapahtumaa ei olla kokonaan lopettamassa, sillä siitä on saatu asiakasomistajilta ja muulta yleisöltä paljon kiitosta. Tulevan vuoden osalta Popfestiin alustavasti varatut bändit on nyt kuitenkin vapautettu ja tapahtuma jää tauolle.

  • Olemme erityisen pahoillamme uskollisten festarivieraidemme puolesta, sillä tiedämme että tulevan kesän tapahtumaa on jo odotettu ja sen yhteyteen on suunniteltu Porvoon vierailuja. Lippuja on kaavailtu läheisille myös joululahjaksi. Ehdimme aiemmin syksyllä jo kertoakin että tapahtuma tulee taas, mutta joudumme nyt olosuhteiden pakosta syömään sanamme, pahoittelee Ala-Huikku.

Osuuskaupassa otetaan mielellään vastaan vinkkejä hyviksi tapahtumapaikoiksi Porvoossa. Tavoitteena on löytää vuodeksi 2019 uusi paikka, jossa Popfest pystytään taas järjestämään.