4.12.2017

Näin tuot juhlan kotiisi – vinkit täydelliseen joulukoristeluun

Joulukuu on täällä ja tuo mukanaan juhlasesongin. Täydellisen juhlakoristelun saat muun muassa tunnelmallisella valaistuksella, elävällä tulella ja kukkaloisteella. Koristeiden värimaailma hakee inspiraatiota 100-vuotiaan Suomen väreistä näin juhlavuoden kunniaksi! S-Gardenin myymäläpäällikkö Marlena Grönqvist antaa parhaat koristeluvinkkinsä ja valitsee kolme lempi-joulukukkaa.

Joulun kolme ihaninta kukkaa

1: Hyasintti

 • Huumaavalla tuoksullaan ja ihanine väreineen hyasintti on taattu joulutunnelman tuoja.
 • Hyasintti saa suurimman osan kasvuvoimastaan sipulistaan ja siksi hyasintti kestää, vaikka sipulista pesisi mullat pois. Näin hyasintista saa kauniin lisän kukka-asetelmiin tai kransseihin.

2: Amaryllis

 • Amaryllis on joulukukista näyttävin.
 • Perinteisen punaisen lisäksi saatavana on sekä valkoisia, että vaaleanpunaisia ja punavalkokirjavia lajikkeita.
 • Amaryllis kestää myös loistavasti leikkokukkana. Joulun aikaan myynnissä on upeita leikkoamarylliksiä, mutta myös liian pitkäksi kasvaneen ruukkuamarylliksen voi katkaista ja laittaa maljakkoon.
 • Amaryllis saa vettä myös onton vartensa kautta. Sen voi jopa ripustaa ikkunaan ylösalaisin ja täyttää varren vedellä - se kestää yhtä kauan kuin maljakossa kunhan vettä muista lisätä.

3: Jouluruusu, helleborus

 • Jouluruusu on yksi joulunajan kauneimmista kukista.
 • Monivuotinen kasvi talvehtii myös suojaisella paikalla puutarhassa ja sen voi istuttaa ulos keväällä.
 • Paitsi puhtaan valkoisena jouluruususta on saatavana myös punertavia ja kerrottuja lajikkeita.
 • Jouluruusu viihtyy parhaiten vähän viileämmässä.
 • Kaunis kukinto kestää hyvin myös leikkokukkana.
 • Eläinten omistajien on kuitenkin syytä huomioida, että kasvi on erittäin myrkyllinen.

  

Muista tunnelmallinen valaistus

Jouluna kynttilät luovat ihanan tunnelman. Joulun aikaan löytyy myös monia ihania tuoksukynttilöitä, joilla saat kotiisi takuuvarman joulun tunnelman. Lyhdyissä ja suurissa maljakoissa voi käyttää myös valosarjoja ja näin luoda ihanaa tunnelmaa joulun aikaan turvallisesti, etenkin jos taloudessa asuu lapsia tai lemmikkejä. Monissa patterivalosarjoissa on nykyään ajastin, jolloin valot syttyvät automaattisesti aina samaan aikaan ja sammuvat taas 6 tai 8 tuntia myöhemmin.

Koristele juhlapöytä elegantiksi

Näyttävä kukkakimppu on joulupöydän kruunu. Viimeistele kattaus väreihin sopivilla kynttilöillä ja lautasliinoilla. Voit myös koristella joulupöydän yhdistelemällä kukkia, havunoksia ja vaikka käpyjä tai joulukuusen palloja. Jalokuusen oksat ovat metsäkuusta kestävämpiä eivätkä varise niin nopeasti.

Elävä tuli luo tunnelmaa ulos

Nyt voit tuoda elävän tulen turvallisesti ja siististi, esimerkiksi talon patiolle kotimaisen Jalovalo ulkotulitakka -tuotteen avulla. Telineessä voit polttaa joko kynttilää tai roihua, tai halutessaan siihen voi myös asentaa sähköisen valonlähteen.

100-vuotiaan Suomen kunniaksi!

Sininen ja valkoinen ovat tänä vuonna olleet suosikkivärejä niin kukissa kuin lahjoissakin. Suomen 100-vuotispäivän kunniaksi juhlapöydän voi kattaa hieman näyttävämminkin. Pöytäkoristeeksi leikkokimpussa juhlavuutta tuo esimerkiksi valkoinen amaryllis. Lisää juhlantuntua entisestään helminauhoilla ja valkoisella organzalla. Juhlavuoden kunniaksi on saatavana myös useita sinivalkoisia kynttilöitä, joilla viimeistelet kokonaisuuden.
 

Sinivalkoinen joulu...

Sininen ja valkoinen sopivat myös koko joulun väriteemaksi. Joulukuusen voi koristella vaikka valkoisilla palloilla ja sitoa oksiin sinisiä pieniä rusetteja. Kristallit ja helmet tuovat kokonaisuuteen talvista juhlan tuntua. Meiltä löydät myös perinteiset Suomi 100-jätkänkynttilät itsenäisyyspäivän- tai joulujuhlaan.