12.12.2018

Turun Osuuskauppa tekee monipuolisesti hyvää

Yksi Turun Osuuskaupan tavoitteista on olla vastuullinen toimija omalla toimialueellaan. Tänä jouluna päätimme muistaa vähävaraisia ja syrjäytymisvaarassa olevia hyvää tekevien paikallisten järjestöjen kautta.

Joulukorttivarat syrjäytymisvaarassa oleville nuorille

Turun Osuuskaupan tämän vuoden joulukorttivarat ohjattiin Vamos Turun toiminnan tukemiseen. Suomessa on kymmeniä tuhansia nuoria, jotka ovat jääneet syrjään koulu- ja työelämästä ja syrjäytymisvaarassa olevien määrä on valtava. Vamos auttaa nuoria, joita huolettaa esimerkiksi arjessa pärjääminen, mielenterveys, asuminen, raha-asiat tai koulu – ja työelämään pääseminen. Tavoitteena on, että Vamoksen tarjoaman tuen avulla nuoren hyvinvointi paranee ja usko tulevaisuuteen vahvistuu. Osallistuminen Vamoksen toimintaan on vapaaehtoista ja maksutonta.

 

Hyvä Joulumieli-keräys on käynnissä jouluaattoon asti

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen kanssa toteuttama Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään tänä vuonna jo 22. kerran. Keräys on käynnissä 22.11. -24.12. Tämän vuoden keräyksen tavoitteena on 2 000 000 euroa, jonka avulla jaetaan 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja 28 000 vähävaraiselle perheelle. Vuosien varrella keräyksellä on tuettu jo satojatuhansia lapsiperheitä. Keräyksen myötä lapsiperheköyhyys on nostettu puheenaiheeksi julkiseen keskusteluun ja päättäjien tietoisuuteen. Tällä hetkellä köyhyys koskettaa Suomessa noin 110 000 lasta.

S-ryhmä toimii tänäkin vuonna keräyksen kumppanina. Osallistumme varsinaiseen keräykseen ja ruokakauppamme ovat perheille jaettavien lahjakorttien ostopaikkoja. Lahjakortteja ei voi erikseen hakea, vaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin paikallisyhdistykset ja osastot etsivät apua tarvitsevat perheet yhteistyössä paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa. Lahjakortit jaetaan Suomessa asuville lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin muun kriisitilanteen vuoksi. Tavoitteena on laajan tukiverkoston kautta löytää eniten apua tarvitsevat perheet.

 

Yhteistyö Operaatio Ruokakassin kanssa jatkuu ja kehittyy

Turun Osuuskauppa on jo useamman vuoden tehnyt yhteistyötä Operaatio Ruokakassi ry:n kanssa olemalla yksi järjestön toiminnan mahdollistajista. Operaatio Ruokakassin tarjoamat ylijäävät käyttökelpoiset elintarvikkeet noudetaan lähes kaikista Turun Osuuskaupan marketeista kuutena päivänä viikossa. Vuositasolla jaetaan noin 400 tonnia ruokaa, jonka lisäksi toimintaa tuetaan rahallisesti. Viimeiset pari vuotta yhteistyö on ollut järjestelmällistä ja suunnitelmallista. Tarkoituksena on jatkaa yhteistyötä ja kehittää sitä edelleen.

- Toimiminen omalla alueellamme vastuullisesti on tärkeää ja haluamme täyttää velvoitteemme yrityskansalaisena auttamalla vähävaraisia ja syrjäytymisvaarassa olevia. Haluamme turvata Operaatio Ruokakassin ja Vamos Turun toiminnan jatkumisen omalla tuellamme ja näin joulun alla toivommekin, että jo olemassa olevat yhteistyökumppanit sekä yhteistyötahot lähtisivät mukaan tukemaan toimintaa. Tehdään yhdessä hyvää, sanoo Turun Osuuskaupan talousjohtaja Hannamaija Reunanen.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
ABC-liikennemyymälät
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC-liikennemyymälät toimipaikkoja:
Rosso
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Rosso toimipaikkoja:
Sokos Hotels
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sokos Hotels toimipaikkoja:
Frans & les Femmes
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Frans & les Femmes toimipaikkoja:
Ilta- ja viihderavintolat
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Ilta- ja viihderavintolat toimipaikkoja:
Grill it!
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Grill it! toimipaikkoja:
Tsiken
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Tsiken toimipaikkoja:
Muut pubit ja baarit
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Muut pubit ja baarit toimipaikkoja:
Muut ruokaravintolat
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Muut ruokaravintolat toimipaikkoja:
Kahvilat
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Kahvilat toimipaikkoja:
Kahvilat ja ravintolat
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Kahvilat ja ravintolat toimipaikkoja:
Radisson Blu Hotels
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Radisson Blu Hotels toimipaikkoja:
Kokous- ja tilausravintolat
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Kokous- ja tilausravintolat toimipaikkoja:
Obra
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Obra toimipaikkoja:
Rapido
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Rapido toimipaikkoja: