Osuuskauppavaalit

 

Osuuskauppavaalit - TOK

 

Jäsenillä on todellista valtaa

S-ryhmän alueosuuskaupat ovat jäsentensä omistamia yrityksiä, jonka päätöksentekoon jäsenet voivat ottaa monella tapaa osaa. Jäseniä osuuskaupoissa edustaa edustajisto, joka valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi.

Edustajisto muun muassa päättää osuuskaupan säännöistä, vahvistaa edellisen vuoden tilinpäätöksen ja päättää ylijäämän käytöstä sekä valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat. Lisäksi edustajiston jäsenet voivat tehdä hallitukselle aloitteita osuuskaupan toimialaan liittyvistä asioista.

Edustajistoa vielä tiiviimmin osuuskaupan päätöksentekoon pääsee osallistumaan hallintoneuvostossa, jonka kokoonpanon päättää edustajisto. Hallintoneuvoston jäsenet valitaan tyypillisesti edustajiston jäsenistä. Hallintoneuvosto mm. vahvistaa osuuskaupan strategian ja nimittää osuuskaupan toimitusjohtajan.
 

Ehdokasasettelu

Kuka voi asettua ehdolle?

Edustajiston jäsenten ei tarvitse olla kaupan alan ammattilaisia. Tärkeintä on intohimo oman asuinympäristön kehittämiseen ja näkemys siitä, miten osuuskauppa voisi olla oman toimintansa kautta tekemässä Varsinais-Suomesta parempaa paikkaa elää. Olisiko sinulla annettavaa oman osuuskauppasi toiminnalle?

Ehdokkaaksi voi ryhtyä jokainen ennen 1.1.2020 Turun Osuuskaupan jäseneksi hyväksytty, täyden sadan euron osuusmaksun maksanut jäsen, joka on vaalin alkaessa, 16.3.2020 mennessä täyttänyt 18 vuotta ja asuu Turun Osuuskaupan toimialueella.

Vaaleja varten Turun Osuuskauppa on jaettu kahteen jäsenalueeseen. Asiakasomistajat äänestävät edustajistoon jäsenet omilta jäsenalueiltaan. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää kumman tahansa jäsenalueen ehdokasta.

Jäsenalue 1 – valitaan 46 edustajiston jäsentä: Kaarina, Lieto, Masku, Naantali, Raisio, Rusko, Turku             

Jäsenalue 2 – valitaan 14 edustajiston jäsentä: Aura, Kustavi, Loimaa, Parainen, Mynämäki, Nousiainen, Oripää, Paimio, Pöytyä, Sauvo, Taivassalo, Uusikaupunki, Vehmaa           

Vähintään kolme samalla jäsenalueella asuvaa äänioikeutettua osuuskaupan jäsentä on oikeutettu esittämään vaalia varten sähköisen ehdokaslistan. Ehdokaslistalla pitää olla ehdokkaana vähintään kaksi samalla jäsenalueella asuvaa osuuskaupan jäsentä. Enintään ehdokkaita voi olla kaksi kertaa jäsenalueelta valittavien edustajiston jäsenten määrä. Jäsen voi olla ehdokkaana tai allekirjoittajana yhdessä listassa.

Ehdokasasettelun ohje 2020

Sähköinen ehdokasasettelu 20.1.-3.2.2020

Haluan asiamieheksi

Haluan ehdokkaaksi

Huomioithan, että asiamies perustaa ehdokaslistan vaalijärjestelmään, jonka jälkeen asiamiehen kutsumat ehdokkaat tallentavat itse tietonsa järjestelmään. 
Asiamies, vara-asiamies ja allekirjoittaja eivät voi asettua ehdokkaiksi.

Kun asiamiehesi on kutsunut sinut ehdokaslistalleen, saat sähköpostiisi linkin ehdokasjärjestelmään. Jos yrität kirjautua ehdokasasettelujärjestelmään ennen kuin asiamies on lähettänyt kutsun, voit ainoastaan ryhtyä asiamieheksi. Tällöin et enää voi toimia ehdokkaana.

Jos olet vahingossa rekisteröitynyt asiamieheksi ja haluatkin toimia ehdokkaana, otathan yhteyttä Turun Osuuskaupan vaalitukeen tok.vaalit@sok.fi

Ehdokasasettelupalvelun ohje asiamiehelle ja ehdokkaalle 2020
 Edustajistovaalin tietuosuojaseloste

Oheiset asiamiehet ovat antaneet luvan julkaista yhteystietonsa Turun Osuuskaupan vaalisivuilla, jotta potentiaaliset ehdokkaat voivat olla heihin yhteydessä ja ilmoittaa halukkuudesta liittyä heidän ehdokaslistalleen.

ASIAMIEHEN NIMI SÄHKÖPOSTIOSOITE PUHELINNUMERO JÄSENALUE
Krista Lahtinen krista.lahtinen@kokoomus.fi +358 50421 0664 1
Tarja Sulo tarjah.sulo@gmail.com +358 443352296 2
Timo Hollmén timo.hollmen@pp.inet.fi +358 400525733 1
Sanna Pitkänen pitkanen.sannakatariina@gmail.com +358 405415269 2
Jari Tulonen tulonen@sci.fi +358 500909100 1
Joni Laakso joju.laakso@gmail.com +358504126631 1
Veikko Koukonen koukoveka@gmail.com +358400994696 2
Amro  EL-KHATIB amro.el-khatib@turku.fi +358451312552 1

Päivitetty 23.1.2020


Turun Osuuskaupan edustajisto valitaan suhteellisella vaalitavalla. Kaikki ehdokkaat ovat jollain ehdokaslistalla. Ääni annetaan ehdokkaalle, mutta läpipääsyyn vaikuttaa sekä ehdokkaan itse saamat äänet että koko ehdokaslistan äänimäärä. Näin äänestät vaaleissa!

Kevään 2020 vaaleissa voit äänestää joko sähköisesti tai postitse. Äänestysaika on 16.-31.3.2020. Äänestyslipuke ja äänestysohjeet toimitetaan Turun Osuuskaupan äänioikeutetuille jäsenille viikon 11 aikana. Äänioikeus on jokaisella ennen vaalivuotta 15 vuotta täyttäneellä jäsenellä. Jäsenyyden tulee olla alkanut viimeistään 31.12.2019.

Tästä linkistä klikkaamalla voit tutustua Turun Osuuskaupan sääntöihin. Säännöistä löytyy myös edustajiston vaalijärjestys: Säännöt

 

Ketkä kuuluvat nykyiseen edustajistoon?

Edustajiston 2016-2020 jäsenet

 

Lisätietoja
Vaaleihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä tok.vaalit@sok.fi

 

Ohjeet ja edustajistovaalien tietosuojaseloste

Tiedote ehdokasasettelusta

Ehdokasasettelun ohje 2020

Ehdokasasettelupalvelun ohje asiamiehelle ja ehdokkaalle 2020

Edustajistovaalin tietuosuojaseloste