Vastuullisuus - luonteva osa Suur-Savon toimintaa

.

Osuuskauppa Suur-Savon toiminta on alueellisuutensa ja omistusrakenteensa vuoksi lähtökohtaisesti yhteiskuntavastuullista. Oman maakunnan ja osuuskaupan edut ovat yhteneväisiä, sillä molempien elinvoimaisuus ja menestyminen hyödyttävät toinen toisiaan. Vastuullinen toiminta onkin pieniä ja suuria tekoja, jotka tuottavat hyötyä paitsi yritykselle itselleen myös sitä ympäröivälle yhteisölle.

Vastuullista yritystoimintaa ohjaavat osuuskaupan arvot. Yrityksemme kantaa vastuun henkilöstöstään, ympäristöstään ja koko Etelä-Savosta. Palveluverkostoa kehitetään jatkuvasti koko maakunnassa. Suur-Savossa vastuullisuus on kaikkien yhteinen asia ja osa työtä. Yrityksen hyvä taloudellinen suorituskyky luo perustan myös yrityksen sosiaali- ja ympäristövastuulle.

Paras jäte on syntymätön jäte

Yksiköissä sovittujen toimintatapojen tavoitteena on vähentää jätteen määrää. Jokaisessa toimipaikassa lajitellaan jätteet mahdollisimman tehokkaasti. Biojätteen määrää vähennetään kouluttamalla henkilökuntaa tilausten tekoon. Lisäksi biojätteen määrää vähennetään tuotteiden oikealla käsittelyllä, päiväysten seurannalla. Suuresta osasta toimipaikkoja lahjoitetaan elintarvikkeita hyväntekeväisyyteen erilaisille hyväntekeväisyysjärjestöille, esimerkiksi seurakunnille ja työttömien yhdistyksille.

Jätteiden määrän vähentäminen, lajittelu ja kierrätys ovat jokapäiväistä toimintaa. Usean toimipaikan pihassa on Ringin ylläpitämä ekopiste, johon kotitaloudet voivat palauttaa kartonki-, lasi- ja metallipakkaukset. Myös muutamissa pisteissä kerätään muovipakkauksia.

Vuonna 2019 Osuuskauppa Suur-Savon toimipaikoissa syntyvistä jätteistä hyötykäyttöön meni 96 %. Kokonaisjätemäärä pienentyi edellisestä vuodesta 7 %. Suurimmat jätejakeet ovat keräyspahvi, biojäte ja energiajäte.

ResQ-Club hävikkiruokapalvelu

ResQ Clubin avulla ravintolat voivat myydä ruokahävikkiään kuluttajille. Halvalla hinnalla myytäviä ruoka-annoksia ravintoloista pystyy hankkimaan ResQ sovelluksesta. Osuuskauppamme ResQ-ravintolat ovat Cafe Stella, Rosso, Pruuvi, Kulma Coffee Shop ja Gastropub Eino, UKKO Bistro & Deli, Perlina di Castello ja Presso & Buffa Prisma Mikkeli. Prisma Mikkeli on mukana ResQ-hävikkiruokapalvelussa.

Suur-Savon leipomo – lähiruokaa parhaimmillaan

Toimipaikkojen valikoimiin kuuluu laajalti tunnettujen Osuuskauppa Suur-Savon oman leipomon tuotteiden lisäksi muutakin lähiruokaa sekä ympäristömerkittyjä tuotteita. Lähiruoka tuo asiakkaille paikallisia vaihtoehtoja monipuolisiin valikoimiin.

Sähköautojen latauspisteet ja ABC-asemat

Sähköautojen latauspisteitä löytyy viidestä eri toimipaikasta, ABC Pitkäjärvi 3 latauspistettä, ABC Kuortti 3 latauspistettä, ABC Juva 3 latauspistettä, S-market Mäntyharju 2 latauspistettä ja Prisma Pieksämäki (kaupungin parkkipaikka) 2 latauspistettä. Prisma Mikkelin pihassa on kaasun tankkauspiste.

Polttonestekaupan ympäristöriskeihin suhtaudutaan Osuuskauppa Suur-Savossa vakavasti. Polttoainejakelukentät ovat säädösten ja määräysten mukaisia ja niiden toimintaa valvotaan jatkuvasti. Suur-Savon ABC-ketjussa biopolttonesteiden suhteen toimitaan velvoitteiden edellyttämällä tavalla.