11.7.2017

Sotiemme päämajakaupunki Mikkeli

Mikkeli toimi ensimmäisen kerran päämajakaupunkina sisällissodan loppuvaiheessa 1918 ja myöhemmin talvisodan, jatkosodan ja Lapin sodan vuosina. Näiden aikojen tarinoihin voit tutustua monissa Mikkelin museoissa ja kohteissa.

Viimeiset päämajan osastot poistuivat kaupungista kesällä 1945. Näistä vuosista on jäljelle jäänyt meille nykysukupolville mm. Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki, Mikkelin Klubi, Marskin salonkivaunu ja monta muuta historiallista kohdetta.

Päämajamuseoon pääset tutustumaan 31.8. saakka päivittäin 10 - 17 ja 1.9. alkaen viikonloppuisin pe - su 10 - 17. Sisäänpääsylippuja Päämajamuseoon ja Viestikeskus Lokkiin saatavilla huonevarauksen yhteydessä Original Sokos Hotel Vaakunasta.

Viestikeskus Lokki avoinna 31.8 saakka klo 10 - 17.
http://www.mikkeli.fi/museot/paamajamuseo

Mikkelin Klubin perinnesali, Mikkelin torin laidalla toimi jatkosodan aikana marsalkka Mannerheimin ja hänen seurueittensa lounas - ja päivällistilana. Nykyään tämä sali toimii tilausravintolana.
Varaukset Mikkelin Klubille myyntipalvelusta, puh. 029 1239600 / sales.suur-savo@sok.fi,
lisätietoja http://kattaasavon.fi/ravintolat/mikkelin-klubi

Marskin Salonkivaunu, Mikkelin rautatieasemalla, on perinteisesti ollut avoinna vuosittain Marskin syntymäpäivänä 4.6, mutta nyt Salonkivaunu on mahdollista varata myös yksityisillalliselle (max 4 hlöä).
Lisätietoja http://kattaasavon.fi/tarjoukset/illallinen-mannerheimin-salonkivaunussa 
Puh. 029 1239600 tai email sales.suur-savo@sok.fi.

Tiistaisin 1.7.-13.8. klo 12 pääset opastetulle kävelykierrokselle Mikkelin keskustan kortteleihin, jotka liittyvät kansakuntamme kohtalonhetkiin ja Mannerheimin elämään sotavuosina Mikkelissä. Kierros alkaa rautatieasemalta ja päättyy torin laidalle Mikkelin Klubille.
Lisätietoja ja liput Mikkelin matkailuneuvonnasta puh 044 7945669.

Torstaisin 1.7.-13.8. klo 12 pääset opastetulle kävelykierrokselle "Naisten sota - Lempi Pulkkisen sota", jossa perehdytään siihen miltä sota näytti naisten silmin. Päämajakaupungin historia on myös naisten historiaa.
Lisätietoja ja liput Mikkelin matkailuneuvonnasta puh 044 7945669

Lisätietoja Mikkelistä www.visitmikkeli.fi

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Sokos Hotels
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sokos Hotels toimipaikkoja:
Ketju: Sokos Hotels
Ladataan kommentointia...