Osuuskauppavaalit

Osuuskauppavaalit - Suur-Savo

Haluatko olla edistämässä oman maakuntasi paikallistoiveita? 
Asetu ehdokkaaksi Osuuskauppa Suur-Savon edustajiston vaaleissa.

Osuuskauppa Suur-Savon omistavat yli 72 000 asiakasomistajaa. Vuoden 2020 edustajiston vaaleissa valitaan ehdolle asettuneiden osuuskaupan asiakasomistajien keskuudesta 48 jäsentä edustajistoon päättämään oman osuuskaupan asioista. Edustajiston jäsenet valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan.

Miten voit ryhtyä ehdokkaaksi

Ehdokkaaksi voi asettua ennen vaalivuoden 2020 alkua osuuskaupan jäseneksi hyväksytty, osuusmaksun täyteen maksanut jäsen, joka on vaalien alkaessa täysivaltainen ja asuu osuuskaupan jäsenalueella. Osuuskauppa Suur-Savon edustajiston vaalien ehdokasasettelu on käynnissä 20.-31.1.2020. Ehdokasasettelun ohjeet löydät tästä  >> Ehdokasasetteluohje

Näin vaikutat edustajistossa

Osuuskaupan edustajisto vahvistaa mm. tilinpäätöksen ja päättää näin osuuskaupan tuloksen käytöstä. Lisäksi edustajisto valitsee Osuuskauppa Suur-Savon hallintoneuvoston jäsenet, jotka puolestaan valvovat osuuskaupan toimintaa sekä valitsevat hallituksen jäsenet ja toimitusjohtajan. Edustajisto myös välittää asiakasomistajien paikallisia toiveita ja kommentteja osuuskaupan hallinnon ja johdon tietoon. Edustajisto kokoontuu kahdesti vuodessa kevät- ja syyskokoukseen. Kun asetut ehdokkaaksi, myös sinä voit olla mukana edistämässä oman maakuntasi paikallistoiveita.

 Jäsenalueet

Vuoden 2020 edustajiston vaaleissa valitaan Osuuskauppa Suur-Savon edustajiston jäsenet jäsenalueittain seuraavasti:

  • Mikkelin jäsenalue: 23 edustajiston jäsentä
  • Pieksämäen jäsenalue: 6 edustajiston jäsentä
  • Juvan jäsenalue: 7 edustajiston jäsentä
  • Savonlinnan jäsenalue: 12 edustajiston jäsentä

Asiakasomistajat äänestävät edustajiston jäsenet omalta jäsenalueeltaan. Jäsenalueen ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.

Lähde sinäkin edistämään #paikallistoiveita ja asetu ehdokkaaksi Osuuskauppa Suur-Savon edustajiston vaaleissa.