9.11.2009
1 kommentti

SSO:n S-marketeissa pyöreitä syntymäpäiviä

SSO:ssa juhlitaan pyöreitä vuosia tänäkin vuonna: S-market Karkkila täyttää lokakuussa 10 vuotta ja S-market Härkälä joulukuussa 10 vuotta. Osuuskauppa Jyvä Pusula – nykyään S-market Pusula - taasen täyttää kunnioitettavat 80 vuotta. Kaiken kaikkiaan Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n juuret ulottuvat aina 1900-luvun alkuun saakka, jolloin 1903 ensimmäisenä perustettiin Hajalan Osuuskauppa Halikon Hajalan kylään (ensimmäinen myymälä avattiin 1904). Pian sen jälkeen perustettiin useita osuuskauppoja niin Lohjan kuin Salonkin seuduilla.

Juhlien kunniaksi Karkkilan, Härkälän ja Pusulan S-marketeissa tarjoillaan kakkukahvit tiistaina 10. marraskuuta kello 10–19.

S-market Karkkilan historiaa

Karkkilan S-market avasi ovensa lokakuun 28. päivä 1999 ja vahvisti oleellisesti Osuuskauppa Seudun asemaa Karkkilan ruokakaupassa. S-market Karkkilan myynti on kehittynyt tasaiseen tahtiin 10 vuoden aikana. Marketissa palvelee yli 30 henkilön työryhmä marketpäällikkö Jukka Saarisen johdolla.

S-market Härkälän historiaa

Osuuskauppa Aura rakensi Härkälään myymälän 1954. Myymälä oli tyypillinen sen ajan sekatavarakauppa. Osuuskauppa Seudun omistukseen Härkälän myymälä siirtyi 1984 Osuusliike Auran sulautumisen yhteydessä. Vuonna 1985 myymälästä tuli S-valinta Härkälä ja vuonna 1989 Sale-ketjun perustamisen myötä Härkälän myymälästä tuli laajemman valikoiman elintarvikemyymälä Sale Härkälä.

Nykyinen S-market Härkälä avattiin joulukuussa 1999. Se rakennettiin vanhan Salen taakse ja on siitä lähtien palvellut menestyksekkäästi asiakkaita ja asiakasomistajia. S-market Härkälän kymmenhenkistä työryhmää johtaa marketpäällikkö Ulla Vuorinen.

Nykyisessä S-market Härkälässä on myyntipinta-alaa n. 400 neliötä ja SSO tutkii parhaillaan eri vaihtoehtoja uuden 1300 neliön suuruisen ruokakapan rakentamiseksi. Suuremmalla S-marketilla pyritään lisäämään tuotevalikoimaa ja parantamaan ostamisen helppoutta.

Osuuskauppa Jyvällä 80 toimivuotta Pusulassa

Pusulan Osuuskaupan perustava kokous oli huhtikuussa 1929. Osuuskaupan nimi muuttui 1933 sääntömuutosten yhteydessä Osuuskauppa Jyväksi. Perustellusti korostettiin Pusulan olevan maan eteläisten seutujen vahvaa maatalousaluetta ja että sen osuuskaupalla, joka vankasti edustaa maatalouden palvelua, tulisi olla maataloutta kuvastava nimi. Osuuskaupan keskustoimipaikka perustettiin pitäjän kirkonkylään. Ennen pitkää keskustoimipaikka osoittautui aikansa palvelleeksi ja vuonna 1943 valmistui uusi keskusmyymälä. Sivumyymälöitä perustettiin vuosien mittaan.

Osuuskauppa Jyvä sulautui Osuuskauppa Seutuun vuonna 1965. S-valinta Pusula toimi vuoteen 1989 saakka, jolloin Pusulassa avattiin laajemman valikoiman elintarvikemyymälä Sale Pusula. Sale toimi vuoden 2003 kevääseen asti. Uusi S-market Pusula avattiin kesäkuussa 2003. Menestyksekkään S-market Pusulan päällikkönä toimii Tiina Varalahti ja hänen johdettavanaan on 12 kaupanalan ammattilaista.

SSO:lla asiakasomistajia nyt lähes 56 000

- Karkkilassa 2002, Nummi-Pusulassa 1683, Vihdissä 7144

Jo 100 vuoden ajan osuustoiminnan tarkoituksena on ollut palvelujen ja etujen tuottaminen asiakasomistajilleen. Asiakkaiden kiinnostus asiakasomistajuutta kohtaan on kasvanut vuosittain ja 2000-luvulla SSO:n asiakasomistajien määrä onkin kasvanut yli puolella. Tällä hetkellä (31.10.09) SSO:lla on yhteensä lähes 56 000 asiakasomistajaa, joista Karkkilassa 2002, Nummi-Pusulassa 1683 ja Vihdissä 7144. 

S-Etukortti on käytössä lähes 79 prosentilla SSO:n toimialueen talouksista.  Karkkilassa SSO:n S-Etukorttia käyttää 48 % talouksista, Nummi-Pusulassa 65 prosenttia ja Vihdissä 63 prosenttia talouksista.

Bonusta SSO:n asiakasomistajat ovat lokakuun loppuun mennessä kerryttäneet yhteensä n. 11 miljoonaa euroa, jossa kasvua viime vuoteen 3,7 prosenttia. 

Myös Osuustoiminnallisella pankkitoiminnalla on 100-vuotiset perinteet.  Osuuskauppojen perinteistä säästökassatoimintaa jatkaa nyt lokakuussa 2-vuotissyntymäpäiviään viettänyt osuuskauppojen omistama S-Pankki. S-Pankin palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-ryhmän osuuskauppojen asiakasomistajille.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
S-market
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-market toimipaikkoja:
Ketju: S-market