11.2.2011

SSO:n ja koko S-ryhmän päivittäis- ja käyttötavarakaupassa siirrytään BPA-vapaaseen kassakuittimateriaaliin

SSO:n ja koko S-ryhmän päivittäis- ja käyttötavarakaupassa siirrytään käyttämään kassakuittipaperia, joka ei sisällä bisfenoli A -nimistä kemikaalia.

Bisfenoli A (BPA) on kemikaali, jota käytetään yleisimmin polykarbonaattimuovin valmistuksessa. Kassakuittien valmistuksessa kemikaalia on käytetty tulostusjäljen parantamiseen. - Keskustelua BPA-jäämien aiheuttamista mahdollisista haittavaikutuksista erityisesti kuitteja työssään paljon käsitteleville kassahenkilöille on käyty Suomessa ja Euroopassa pitkin viime vuotta. Suomen viranomaiset eivät kuitenkaan ole antaneet asiasta ohjeistuksia, kertoo SSO:n toimialajohtaja Heikki Vottonen.

- Kassakuittipaperi vaihtuu uuteen SSO:n toimipaikoissa vaiheittain. Uusi paperi saadaan ensimmäisissä myymälöissä käyttöön maaliskuun alkupuolella. Muutos tapahtuu vaiheittain, sillä jo myymälöissä olevat kuittirullat käytetään ensin loppuun, Vottonen jatkaa.

Uusi kuittipaperi ei eroa laadultaan aikaisemmasta - ainakaan huonompaan suuntaan. Päinvastoin: oikein säilytettynä, valolta ja kosteudelta suojattuna kuitin tulostusjäljen pitäisi kestää jopa kymmenen vuotta, kun nykyisellä kesto on vain n. 5 vuotta.