9.3.2010

SSO myy suomalaista maitoa sekä Valion, että Arla-Ingmannin tuotemerkeillä

Julkisuudessa on käyty kiivastakin keskustelua maidosta. SSO:ssa asia on otettu vakavasti ja laajennettu valikoimia entisestään.

- Myimme jo aiemmin noin puolessa Sale, S-market ja Prisma –myymälöistämme sekä Valion että Arja-Ingmannin maitoa. Nyt, asiakaspalautteiden perusteella olemme laajentaneet valikoimiamme ja myymme kaikissa Sale-myymälöissä, S-marketeissa ja Prismoissa molempien toimittajan suomalaista maitoa, kertoo SSO:n päivittäis- ja käyttötavarakaupan toimialajohtaja Heikki Vottonen.

Vuosina 2002–2008 SSO:n Saleissa, S-marketeissa ja Prismoissa on ollut myynnissä pääasiassa Arla-Ingmannin suomalaisia perusmaitoja, mutta myös tilojen niin salliessa Valion perusmaitoja. Vuoden 2009 alkupuolelta kaikissa SSO:n S-marketeissa ja Prismoissa on ollut myynnissä Valion kotimaisia perusmaitoja ja rinnalla markettien tilojen salliessa Arla-Ingmannin maitoja. Arlan ruotsalaista alkuperää olevaa maitoa on ollut asiakkaiden toivomuksesta myynnissä vain Lohjan ja Nummelan Prismoissa sekä Härkälän S-marketissa. Tällä maidolla on aivan oma pakkauksensa ja siitä käy ilmi maidon alkuperämaa Ruotsi.

Parhaillaan SSO myy kahden toimittajan suomalaista maitoa kaikissa Saleissa, S-marketeissa ja Prismoissa:

- Valion rasvatonta ja kevytmaitoa on myynnissä kaikissa em. toimipaikkoissa, lisäksi myymme muita maitolaatuja, tilojen sen mahdollistaessa.
- Kaikki erikoismaidot kuten Maitojuoma, HYLA-maidot, Luomumaidot, Kalsiummaito ja Gefilusmaito ovat Valion maitoja.
- Suomalaisen Arla-Ingmannin kaikkia perusmaitoja on myös saatavana kaikista SSO:n em. toimipaikoista.

SSO ei boikotoi Valion tuotteita eikä halua rajoittaa asiakkaitten valinnanvaraa, vaan tänäkin vuonna Valio tulee olemaan SSO:n maitojalostustuoteryhmässä ylivoimaisesti suurin tavarantoimittaja. Valion tuotteilla on edelleen selkeä pääasema jogurteissa, viileissä, piimätuotteissa ja juustoissa.

Arla-Ingmannin suomalaisesta maidosta puhuttaessa, kyseessä on sata prosenttisesti kotimainen Arla-Ingmanin maito, joka on valmistettu kotimaisesta raaka-aineesta suomalaisissa meijereissä. Siksi Arla-Ingmannin maitotölkissä on Joutsenlippumerkki. Arla-Ingmanilla on 1100 sopimustuottajaa, jotka toimittavat maidon Arla-Ingmanin yhteistyöryhmän 12 kotimaiseen meijeriin. Tämä maito on pakattu erilaiseen pakkaukseen kuin Arlan ruotsalainen maito.

Normaali kilpailutukseen perustuva valikoimaratkaisu

SSO:n perustehtävänä on, strategiansa mukaisesti kuluttajan ostoskorin edullistaminen ja etujen ja palvelujen tarjoaminen asiakasomistajille. Osana sitä maitotoimituksiakin kilpailutetaan S-ryhmän mallin mukaisesti. Kyseessä on siis täysin normaali, kilpailutukseen perustuva valikoimaratkaisu, jossa asiaa on punnittu paitsi kustannusten ja hinnan kannalta, myös logistisesta näkökulmasta, ei kuitenkaan niin, että asiakkaan ja asiakasomistajamme valikoima heikkenisi, vaan päinvastoin.

Ketju: Prisma, S-market, Sale