29.9.2017

SSO laajentaa ilta-aleja kaikkiin toimipaikkoihin - ilta-ale 1.10. alkaen klo 20.00

S-kaupat mukaan lukien SSO aloittivat ilta-alennuskäytännön tavoitteena vähentää entisestään hävikkiä toimipaikoissaan. Noin 900 S-ruokakaupassa on saanut 11.9. alkaen punalaputetuista elintarvikkeista viimeisinä aukiolotunteina -60 prosentin alennuksen. Nyt SSO laajentaa ilta-alet kaikkiin ruokakauppoihinsa. Alennuksen saa 1.10. alkaen kaikista SSO:n ruokakaupoista jo klo 20.00 alkaen.
 
– SSO otti punalaputusmallin käyttöön 11.9. yhdessätoista kaupassaan eli niissä ruokakaupoissa, jotka ovat avoinna klo 21.00 jälkeen. Alennuskäytäntö otettiin toimipaikoissamme erittäin hyvin vastaan ja siitä tuli nopeasti pidetty ja edullinen ostosmahdollisuus asiakkaille. Heti alussa kävi selväksi, että asiakkaat toivoivat käytäntöä laajennettavaksi kaikkiin SSO:n toimipaikkoihin. Halusimme kuunnella asiakkaitamme ja laajennamme nyt ilta-alet alkamaan ruokakaupoissamme jo klo 20.00, kertoo SSO:n market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Heikki Vottonen.
 
– Poikkeavina aukioloaikoina esim. juhlapyhinä, alen saa viimeisen aukiolotunnin aikana, jatkaa Vottonen.
 
SSO on sitoutunut yhteiseen hankkeeseen vähentää S-ryhmässä ruokahävikkiä 15 % vuoteen 2020 mennessä. Punalaputtaminen pienentää hävikkiä, mutta ennen kaikkea ruokakauppojen hävikkiin voidaan vaikuttaa ennustamisen, oikea-aikaisen tilaamisen ja valikoimien edelleen kehittämisen kautta. Hävikki on kokonaisuudessaan vuosi vuodelta vähentynyt, kun myymälöiden tilaamista ja hävikinhallintaa on tuettu myös muun muassa parantamalla it-järjestelmiä ja raportointia.
 
Lisätietoja:
SSO:n market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Heikki Vottonen, puh. 044 3205 600