27.10.2017
1 kommentti

Lohjan uuden kauppakeskuksen nimeksi valittiin Lohi

Yli 3000 ihmistä äänesti kauppakeskuksen nimestä.

Äänestyksen yhteydessä järjestettiin arvonta, jonka palkintona oli iPad Mini sekä kaksi hotellilahjakorttia. Onni suosi seuraavia henkilöitä: 

1. Riitta Uittamo (iPad Mini)
2. Meiju Pohjanpalo
3. Anu Nurmi 

Onnea voittajille! 

Lohjan uuden kauppakeskuksen nimestä järjestettiin nimikilpailu, joka oli kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa sai ehdottaa nimiä, kun toisessa vaiheessa kymmenestä parhaasta sai äänestää omaa suosikkiaan.
 
Nyt uuden kauppakeskuksen nimi on valittu - hallitus vahvisti nimeksi Lohi. Nimikilpailun ensimmäisessä vaiheessa kärkiehdokkaaksi nousi Lohi, jota ehdotettiin eniten, kun nimiehdotuksia yhteensä tuli yli 700. Toisessa vaiheessa ääniä annettiin yli kolme tuhatta ja äänimäärät jakautuivat seuraavasti:
 
1. Kaneli 856
2. Lohi 616 
3. Kuulas 459
4. Omppu 411 
5. Gala 273
6. Lohis 222
7. Kota 220
8. Kide 182
9. Tenori 136
10. Kanzi 87
 
- Äänestyksessä saatiin hyvä tuki sille, että lohjalaisuutta kuvastava Lohi on paikallisille yksi mieluinen vaihtoehto. Hallitus pohti nimeä pitkään muun muassa erottuvuuteen liittyvät seikat huomioiden. Lohjalaisissa yrityksissä on omenapaikkakunnalle luontaisesti monet omenalajikkeet suoraan tai osin jo yritysten nimissä käytössä, SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen kertoo.
 
Lohi-nimeen päädyttiin myös muun muassa siksi, että nimellä on Lohjan kaupunkikuvassa jo 50-vuotinen historia. Sanotaan myös, että yksi Lohja-nimen historiatarinoista kertoo nimen juontavan juurensa Lohesta. Näin ollen yhdistämällä lohjalaisuudesta alun, ja tapaamispaikkanakin tutuksi tulleen i-merkin, on näistä syntynyt Lohi-nimi oiva uuden lohjalaisen tapaamispaikan nimeksi, Jääskeläinen jatkaa.
 
Lisätietoja:
SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen, puh. 044 7705 700