SSO:n historia

SSO:n historia ulottuu yli sadan vuoden päähän, 1900-luvun alkuun. Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on nuori, sillä sen historia alkaa vuodesta 2004, jolloin Salon Seudun Osuuskaupan ja Osuuskauppa Seudun kombinaatiofuusio synnytti suurosuuskaupan. Suur-Seudun Osuuskauppa aloitti virallisesti toimintansa 2004.

Salon Seudun Osuuskaupan juuret ovat Halikossa. Salon seutukunnan ensimmäinen kauppa perustettiin Hajalaan 1903 ja toinen Halikon asemalle 1904.  Lohjan Seudun Osuusliike (myöhemmältä nimeltään Osuuskauppa Seutu) puolestaan aloitti toimintansa 1926. 

Lue lisää SSO:n historiasta täältä. 

 

 

SSO:n vuosi 2018

Vuonna 2017 SSO eli suurten investointipäätösten aikaa. Vuonna 2018 on ollut aika toteuttaa, uudistaa ja tehdä yhteistyötä. Kokosimme vuoden virstanpylväät kartalle. 

 

SSO tekee yhteistyötä noin 200 eri toimijan kanssa omalla toimialueellaan. Yhteistyökumppaneina on niin urheiluseuroja, kulttuuritoimijoita kuin paikallisia koulujakin. Monelle tuttuja tempauksia ovat muun muassa kesäisin pyörivä Prisma-liiga nuorille futiksen ystäville, Ässäkenttien rakentaminen yhteistyössä Suomen Palloliiton kanssa sekä Ässäkokki-kurssit yhteistyössä Marttojen kanssa. 
 
– Haluamme edistää hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat Ässäkentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana, että vapaa-ajalla. Kentät ovat kaikkien lasten käytettävissä edellyttämättä liikuntaseurojen jäsenyyttä, SSO.n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen sanoo.

Parasta palvelua omasta osuuskaupasta   

SSO:n oma palvelutarjonta kehittyy myös kovaa vauhtia. Paikallisten itse nimeämä kauppakeskus Lohi nousee hyvällä tahdilla Lohjan keskustaan. Uuteen kauppakeskukseen SSO tuo muun muassa S-marketin, Sokoksen sekä ravintolamaailman. Avajaisia juhlitaan syksyllä 2019. 
 
Parinkymmenen kilometrin päässä Lohesta Nummelan Prisman rakennustyömaa puolestaan alkaa pikku hiljaa rahoittua, sillä laajennusremontti on loppusuoralla. Prisma-keskukseen avattiin tänä syksynä SSO:n toinen Prisma parturi-kampaamo. Tänä keväänä Nummelaan avataan myös uusi Rosso-ravintola Prismassa palvelevan Hesburgerin toveriksi. 
 
Toimipaikkojen palveluita on parannettu myös yhteistyökumppaneiden kanssa. Gasum avasi ABC Piihovin pihapiiriin Saloon kaasutankkausaseman. Fortumin kanssa on puolestaan panostettu sähköautojen latauspisteisiin. Niistä merkittävin on Suomen ensimmäinen suurteholatauspiste, jonka avajaisia vietettiin ABC Lohjalla marraskuun alussa. 
 
– Osuustoiminnallisena yrityksenä emme maksimoi voittoa vaan asiakkaan hyötyä. Myös paikallisuus on meille kunnia-asia. Osuuskauppa on kotimainen yritys ja osuustoiminnan tuotot sekä verot jäävät osuuskaupan omalle toiminta-alueelle. Kannamme huolta joka kolkan hyvästä ruokatarjonnasta, emmekä keskity toimimaan vain tiheimmin asutuilla seuduilla, toteaa Jääskeläinen.

SSO:n strategia

 

SSO:n perustehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja jäsenilleen. Palvelemme asiakasomistajiamme yli 80 toimipaikassa, joita löytyy tällä hetkellä Kemiöstä Vihtiin ja Karkkilaan saakka. SSO on toimialueensa suurimpia työnantajia ja veronmaksajia - työllistämme yli 1000 palvelualan ammattilaista. Meillä on yli 70 000 asiakasomistajaa ja olemme alueemme merkittävin vähittäiskaupan yritys.

SSO on osuustoimintayritys. Asiakkaamme ovat siis myös omistajiamme, jotka osallistuvat osuuskunnan hallintoon. Pyrimme tehokkaaseen ja kannattavaan liiketoimintaan, jonka myötä hyöty palautuu asiakasomistajillemme eri etujen kautta. Riittävä vakavaraisuus mahdollistaa asiakkaiden palvelujen kehittämisen ja sen vaatimat investoinnit.