SSO:n vuosi 2018: investointipäätöksistä työn touhuun

Vuosi 2017 oli Suur-Seudun Osuuskaupalle suurten investointipäätösten aikaa. Tänä vuonna on ollut aika toteuttaa, uudistaa ja tehdä yhteistyötä. Kokosimme vuoden virstanpylväät kartalle. 
 
 
 
SSO tekee yhteistyötä noin 200 eri toimijan kanssa omalla toimialueellaan. Yhteistyökumppaneina on niin urheiluseuroja, kulttuuritoimijoita kuin paikallisia koulujakin. Monelle tuttuja tempauksia ovat muun muassa kesäisin pyörivä Prisma-liiga nuorille futiksen ystäville, Ässäkenttien rakentaminen yhteistyössä Suomen Palloliiton kanssa sekä Ässäkokki-kurssit yhteistyössä Marttojen kanssa. 
 
– Haluamme edistää hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat Ässäkentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana, että vapaa-ajalla. Kentät ovat kaikkien lasten käytettävissä edellyttämättä liikuntaseurojen jäsenyyttä, SSO.n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen sanoo.
 

Parasta palvelua omasta osuuskaupasta   

 
SSO:n oma palvelutarjonta kehittyy myös kovaa vauhtia. Paikallisten itse nimeämä kauppakeskus Lohi nousee hyvällä tahdilla Lohjan keskustaan. Uuteen kauppakeskukseen SSO tuo muun muassa S-marketin, Sokoksen sekä ravintolamaailman. Avajaisia juhlitaan syksyllä 2019. 
 
Parinkymmenen kilometrin päässä Lohesta Nummelan Prisman rakennustyömaa puolestaan alkaa pikku hiljaa rahoittua, sillä laajennusremontti on loppusuoralla. Prisma-keskukseen avattiin tänä syksynä SSO:n toinen Prisma parturi-kampaamo. Ensi keväänä Nummelaan avataan myös uusi Rosso-ravintola Prismassa palvelevan Hesburgerin toveriksi. 
 
Toimipaikkojen palveluita on parannettu myös yhteistyökumppaneiden kanssa. Gasum avasi ABC Piihovin pihapiiriin Saloon kaasutankkausaseman. Fortumin kanssa on puolestaan panostettu sähköautojen latauspisteisiin. Niistä merkittävin on Suomen ensimmäinen suurteholatauspiste, jonka avajaisia vietettiin ABC Lohjalla marraskuun alussa. 
 
– Osuustoiminnallisena yrityksenä emme maksimoi voittoa vaan asiakkaan hyötyä. Myös paikallisuus on meille kunnia-asia. Osuuskauppa on kotimainen yritys ja osuustoiminnan tuotot sekä verot jäävät osuuskaupan omalle toiminta-alueelle. Kannamme huolta joka kolkan hyvästä ruokatarjonnasta, emmekä keskity toimimaan vain tiheimmin asutuilla seuduilla, toteaa Jääskeläinen.