Osuuskauppavaalit

 

Osuuskauppavaalit 2020

SSO edustajiston vaalit 

Virallinen vaalitiedote

Tehdään yhdessä #paikallistoiveista totta!

Oletko kiinnostunut omistamasi kaupan asioista? Mietitkö oman asuinalueesi kehittämistä?

Nuorten liikkumisen mahdollistavat Ässäkentät, laajennetut aukioloajat, hävikkiä vähentävät punalapputuotteet, kestohevipussit, paikalliset Nosto-automaatit ja monet muut asiakasomistajiamme hyödyttävät palvelut ovat joskus olleet vain paikallistoiveita. Miten sinä haluaisit kehittää paikallisia palveluita? Asetu ehdolle oman osuuskauppasi edustajiston vaaleissa ja lähde edistämään sitä tai kerro meille #paikallistoiveesi, jota haluaisit uuden edustajistomme edistävän.
 
Kerro oma #paikallistoiveesi täällä >>
 
Ehdokasasettelu 7.-31.1.2020. 

Ehdokasasettelu on päättynyt 31.1.2020 klo 16.

Anna äänesi uusien #paikallistoiveiden toteuttajille - äänestys 16.-31.3.2020

Kohta on aika valita yhdessä meille uusi edustajisto. SSO:n asiakasomistajana sinulla on mahdollisuus valita ja vaikuttaa. Kenet sinä haluaisit edistämään uusia #paikallistoiveita? Äänestämällä olet mukana kehittämässä oman kotiseutusi palveluita.

Voit tutustua ehdokkaisiin vaalikoneessamme. Vaalikone avataan tällä sivulla 2.3.2020. 

Jokaisella osuuskaupan jäsenellä (=asiakasomistajalla) on edustajistovaaleissa tasan yhtä monta ääntä: yksi. Äänioikeus vaaleissa on jokaisella 31.12.2019 mennessä 15 vuotta täyttäneellä ja Suur-Seudun Osuuskaupan jäseneksi hyväksytyllä jäsenellä.  Äänioikeutettu voi äänestää ketä tahansa SSO:n jäsenalueen vaaliehdokasta. Osuuskaupan jäsenalueen ulkopuolella asuvat SSO:n jäsenet ovat myös äänioikeutettuja.

Miten voin äänestää?

Äänestäminen onnistuu kätevästi sähköisesti, vaikka kotisohvalta. Voit äänestää myös postitse tilaamalla tai noutamalla postiäänestysmateriaalin ennakkoon 2.-15.3.2020 välisenä aikana. Tarkemmat ohjeet ennakkotilaamiseen sekä äänestykseen julkaistaan tällä sivulla helmikuun aikana. 

Linkki sähköiseen äänestykseen avautuu tällä sivulla 16.3.

SSO:n edustajiston vaaleissa on käytössä suora vaalitapa eli sinun antamasi ääni menee suoraan henkilölle, jota äänestät. 
Vaalin tulos julkistetaan 6.4.2020.

Äänestä ja voita

Kaikki vaaleissa äänestäneet osallistuvat automaattisesti vaalien yhteydessä järjestettävään arvontaan. Äänestäneiden kesken arvotaan 1 kpl  600 euron, 1 kpl 400 euron ja 5 kpl 100 euron arvoisia S-ryhmän lahjakortteja.

 
Edustajisto v. 2016-2020

SSO:n edustajiston vaaleissa vuonna 2016 äänesti kaikkiaan 10 874 asiakasomistajaa. Äänestysaktiivisuus oli 16,7 prosenttia. 

SSO:n edustajistoon valittiin 209 ehdokkaan joukosta 50 jäsentä vuosiksi 2016-2020. Katso tämän hetkisen edustajiston kokoonpano täältä >>

Lue lisää edustajiston tehtävästä osuuskaupan hallinnossa  >>

Linkit

Vaalitiedote >>
SSO:n säännöt >>
SSO:n vaalijärjestys >>
Ehdokasasettelun ohjeet >>
SSO:n Edustajistovaali tietosuojaseloste >>

Lisätietoja

Vaaleihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä sso.vaalit@sok.fi