Vastuullisuus

Satakunnan Osuuskaupassa vastuullisuus on jokapäiväistä työtä ja käytännön toimintaa. Osuuskauppa on mukana oman alueensa arjessa – luomassa yhteistä hyvää lukuisilla eri tavoilla.

Satakunnan Osuuskauppa huolehtii omien työntekijöidensä hyvinvoinnista ja kantaa myös laajemmin vastuuta lähiympäristönsä elinvoimaisuudesta. Yrityksen vastuullisuuden eri osa-alueita ovat taloudellinen, sosiaalinen ja ympäristövastuullisuus.

Investoiminen ja työllistäminen osa vastuullisuutta

Taloudellinen turvallisuus ja kilpailukyky ovat kivijalka, jonka päälle muu vastuullinen toiminta rakentuu. Asiakasomistajien palvelutarjontaa kehitetään jatkuvasti, ja asiakasomistajat voivat aina luottaa ostamiensa tuotteiden laatuun ja turvallisuuteen sekä oikeaan hintatasoon.

Omasta henkilöstöstä, sen jaksamisesta ja työtyytyväisyydestä pidetään huolta mm. kouluttamalla henkilöstöä ja tarjoamalla useita erilaisia mahdollisuuksia uralla etenemiseen. Ympäristöstä huolehtiminen, omalle alueelle investoiminen ja työllistäminen myös taloudellisesti huonoina aikoina ovat nekin osa vastuullista ja pitkäjänteistä toimintaa.

Vastuullista toimintaa yhteistyössä

Satakunnan Osuuskauppa tekee yhteistyötä monien kumppaneiden kanssa. Osa niistä on S-ryhmän valtakunnallisia yhteistyökumppaneita, osa Satakunnan Osuuskaupan paikallisia yhteistyötahoja. Valtakunnallisesti merkittävimpiä ovat Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Vastuullisuus on kaikkien s-ryhmäläisten yhteinen asia ja osa normaalia jokapäiväistä työtä. Ihmisiin ja ympäristöön liittyvät näkökulmat ovat erilaisin painotuksin mukana kaikissa valinnoissa ja päätöksissä, joita S-ryhmässä tehdään.

 

Vinkkejä arjen avuksi löydät Yhteishyva.fi-sivustolta

Sponsorointi

Satakunnan Osuuskauppa on monilla tavoin mukana asiakasomistajien arjessa. Osallistumme kulttuuri-, urheilu- ja nuorisotyön tukemiseen ja tarjoamme S-Etukortilla lukuisia etuja erilaisiin tapahtumiin ja harrastuksiin, joihin voi vaikka koko perhe yhdessä ottaa osaa.

Tukikohteemme ovat hyvin moninaisia; olemme mukana toimialueellamme niin isojen kuin pientenkin tapahtumien ja toimijoiden tukemisessa. Urheilun saralla tuemme alueellista huippu-urheilua sekä seuratoimintaa. Yksilöurheilijat ja yksittäiset junnujoukkueet on rajattu tuen ulkopuolelle. Kulttuurin puolella yhteistyökumppaneihimme kuuluu isoja kansallisiksi ja jopa kansainvälisiksikin luokiteltavia tapahtumia sekä pieniä paikallisia kulttuuritekoja.

Alueellisia yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Porin Ässät, Satakunta Sports Academy, Kankaanpään Maila, Ulvilan Pesäveikot, Köyliön Lallit, Pori Jazz, Satasoitto ja Perinnelaivayhdistys Ihana. Lisäksi Satakunnan Osuuskauppa on mukana S-ryhmän valtakunnallisessa yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa.

Sponsorointitukea voi hakea toimipaikoissa saatavana olevalla lomakkeella tai tekemällä vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostitse viestintäjohtaja Leena Mettälälle, leena.mettala(a)sok.fi. Tukipyynnöt käsitellään Satakunnan Osuuskaupan johtoryhmässä, joka kokoontuu noin kerran kuukaudessa.

Yhteiskunnallista toimintaa tekevät järjestöt ja yhdistykset voivat hakea myös pääsyä Prisma Mikkolan pullonpalautuksen lahjoituskohteeksi. Myös tähän voi hakea Leena Mettälälle sähköpostitse tehtävällä hakemuksella. Satakunnan Osuuskaupan johtoryhmä päättää lahjoituskohteeksi valittavat tahot.

Kannustajat

Vuonna 2013 Satakunnan Osuuskauppa otti käyttöön Kannustajat-tukimallin, jonka tarkoituksena on tukea toimialueen urheiluseurojen junioritoimintaa. Kannustajat-toiminta tarkoittaa sitä, että osuuskauppa ja seura sopivat erillisellä sopimuksella yhteistyöstä. Seuran kaikkien Kannustajien kalenterivuoden aikana kerryttämät Bonukset lasketaan yhteen, ja tämän perusteella määräytyy seuran saama Kannustajat-tuki. Seuralle maksettavassa tuessa huomioidaan myös seuran junnujen määrä.

Seurat ovat sitoutuneet käyttämään saamansa tuen junnu-urheiluunsa. Tukirahaa käytetään esimerkiksi valmentajien koulutukseen, harjoittelupaikkojen vuokriin sekä välineiden hankintaan.

Kannustajat-mallissa hienoa on se, että asiakasomistajamme pääsevät mukaan päättämään kenelle tukea annetaan. Näinä taloudellisesti tiukkoina aikoina on myös upeaa olla mukana helpottamassa seurojen ja perheiden arkea jakamalla resursseja lasten ja nuorten liikuntaharrastukseen.

Kannustajat-seurat vuonna 2020

- FC Ulvila ry
- Harjavallan Pallo ry
- Harjavallan Naisvoimistelijat ry
- Kankaanpään Uimarit ry
- Karhu-Futis ry, Pori
- Kokemäen Naisvoimistelijat ry
- Kokemäen Kova-Väki Pesäpallo ry
- Liikuntaseura Pori ry
- Luvian Kiekko -82 ry
- Mailajuniorit ry, Kankaanpää
- Merikarvian Jääurheilijat ry
- Musan Salama ry, Pori
- Noormarkun Nopsa
- Pesäkarhut ry, Pori
- Pihlavan Työväen Urheilijat ry
- Porin Muodostelmaluistelijat ry
- Porin Pyrintö ry Sulkapallojaosto
- Ulvila Sport Team - UST ry
- Ulvilan Pesä-Veikot ry
- Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry

Tue Kannustamalla

Asiakasomistajat voivat liittyä kannustamaan Kannustajat-seuroja Omalla S-kanavalla tai palvelupisteessämme. Vaikka liittyisit Kannustajiin kesken vuoden, lasketaan koko tämän vuoden Bonuksesi valitsemasi seuran  tukipottiin.

Asiakasomistajalle itselleen maksettava Bonus ei pienene. Kannustajiksi voivat ryhtyä asiakasomistajatalouden pääjäsenet. Kannustaa voi vain yhtä seuraa kerrallaan. Satakunnan Osuuskaupan Kannustajat-toimintaan valitaan muutamia seuroja aina vuodeksi kerrallaan. Käy antamassa oma tukesi junnu-urheilulle!