10.3.2017

Tukea satakuntalaisille lapsille ja nuorille

Satakunnan Osuuskaupan omistajat pääsivät vaikuttamaan hyväntekeväisyyskohteiden valintaan. Lahjoituksen saajia ovat Satakunnan SAMDY ry, Hope ry Pori ja Lounais-Suomen –SYLI ry.

Kuvassa vasemmalta Leena Mettälä: Satakunnan Osuuskauppa, Saara Korkeamäki ja Marko Pihlajamäki: SAMDY ry, Taru Karppinen: Hope ry Pori, Sami Heino: Lounais-Suomen – SYLI ry.

Satakuntalainen joulu-kampanjan avulla tukea

Satakunnan Osuuskauppa toteutti loppuvuodesta jo kolmatta kertaa ruokakaupoissaan Satakuntalainen joulu -kampanjan. Kampanjassa osuuskauppa brändää satakuntalaisia lähiruokatuotteita kampanjailmeellä, ja jokaisen myydyn tuotteen hinnasta lahjoitetaan 5 senttiä hyväntekeväisyyteen.

Kampanjalla nostetaan esiin satakuntalaista lähiruokaa, joka on meille kaikille satakuntalaisille tärkeä asia. Satakunnan Osuuskaupan valikoimissa on pysyvästi sadan lähiruokatoimittajan tuotteita. Lähiruoalla on tärkeä osa maakunnan hyvinvoinnissa: joka kerta kun ostat lähiruokaa, tuot samalla työtä ja hyvinvointia omaan maakuntaasi, toteaa Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi.

Tämän vuoden tuki lapsille ja nuorille

Satakuntalainen joulu-kampanjaan yhdistyi myös hyväntekeväisyys. Satakunnan Osuuskaupan omistajat pääsivät vaikuttamaan hyväntekeväisyyskohteiden valintaan. Tällä kertaa kohteeksi valikoitui kolme Satakunnan Osuuskaupan toimialueella toimivaa yhdistystä. Kaikki lahjoituksen saajat nousivat esiin asiakaskyselyn kautta.

Lahjoituksen saajia ovat Satakunnan SAMDY ry, Hope ry Pori ja Lounais-Suomen –SYLI ry. Kukin yhdistys sai 1500 euron rahalahjoituksen kohdistettavaksi yhdistyksen lapsi- ja nuorisotoimintaan.

Satakunnan Samdy ry

Satakunnan Samdy ry toimii autismin kirjon, ADHD-tyyppisten, dysfaattisten sekä lukivaikeushenkilöiden eduksi yhteistyössä asiantuntijoiden ja perheenjäsenten kanssa järjestämällä kerhoja, koulutusta, vertaistukea ja virkistystä. Lahjoitusrahalla on suunnitteilla alle 17-vuotiaille lapsille Poriin oma toiminnallinen ryhmä, jollaista ei tällä hetkellä ole. Samdyn toiminnasta lisätietoja löytyy osoitteesta http://www.samdy.info/

Hope ry Pori

Hope ry Pori toimii vapaaehtoisvoimin jakaen vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Nyt saatu lahjoitus suunnataan koululaisten harrastusten tukemiseen sekä elämyslahjoihin (esim. leffaliput). Yhdistyksen toiminnasta, sekä esimerkiksi tavaralahjoitusten tekemisestä tai avun hausta voit lukea lisää yhdistyksen sivuilta http://www.hopeyhdistys.fi/

Lounais-Suomen – SYLI ry

Lounais-Suomen – SYLI ry on Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla toimiva Syömishäiriöliiton alueyhdistys. Yhdistys antaa syömishäiriöisille ja heidän läheisilleen vertaistukea, neuvontaa ja koulutusta. Yhdistyksessä on noin sata jäsentä, toimintaa on viidellä paikkakunnalla. Porissa toimii mm. vertaistukiryhmä ja tanssiterapiaryhmä. Ryhmät ovat melko pieniä 3-10 henkilön ryhmiä, joissa on helppo avautua ja puhua luottamuksellisesti. Ryhmiin hakeutuvilta ei vaadita diagnoosia tms. todistusta sairaudesta, riittää että itse kokee tarvitsevansa tukea. Satakunnan Osuuskaupan tekemä lahjoitus käytetään nuorten aikuisten tanssiterapiaryhmään. Syli ry:n toiminnasta lisätietoja saa osoitteesta http://www.syliin.fi/