28.8.2019

Tehdään hyvää yhdessä: Pullopanttikeräyksen kohteena Sanny ry

Lahjoitamme neljästi vuodessa Prisma Mikkolan pullopanttikeräyksen tuotot tukea tarvitseville yhdistyksille. Heinä-syyskuun lahjoituskohteena on 1998 perustettu voittoa tavoittelematon Satakunnan nuorisopsykiatrinen yhdistys Sanny ry.

  • sannyry

Yleishyödyllistä toimintaa harjoittava seura tai yhdistys, jonka kotipaikka ja toiminta sijaitsevat Satakunnan Osuuskaupan alueella, voi tehdä hakemuksen lahjoituskohteeksi pääsystä viestintäjohtaja Leena Mettälälle leena.mettala@sok.fi. Osuuskaupan johtoryhmä päättää lahjoituskohteen hakijoiden joukosta. Tällä hetkellä lahjoituskohteet on valittu kolmen kuukauden jaksolle, yleensä yksi tai kaksi tahoa yhtä lahjoitusjaksoa kohden. Tarkempia ohjeita lahjoituskohteeksi hakemisesta löydät Prisma Mikkolan pullonpalautusautomaattien luota. Pullonpalautuslahjoitus on käytössä ainoastaan Prisma Mikkolassa.

Varsinaisen lahjoituksen tekee sitten asiakas, joka palauttaa pulloja automaatilla. Painamalla pullonpalautusautomaatin lahjoitus-nappulaa ohjautuu palautussumma lahjoituskohteelle. Hyvän tekeminen on siis asiakkaan käsissä.

Yhdistyksellä on tänä vuonna noin 50 jäsentä, joista aktiivitoiminnassa ja sen järjestämisessä on mukana hallitukseen kuuluvat noin 10 henkilöä. Jäsenistä löytyy pääasiassa nuorten kanssa työskenteleviä ihmisiä: muun muassa Satasairaalan nuorisopsykiatrian työntekijöitä, sosiaalityöntekijöitä ja opettajia.

Sanny ry:n tavoitteena on edistää nuorisopsykiatrista toimintaa Satakunnan alueella. Yhdistys seuraa aktiivisesti nuorisopsykiatrisia tarpeita ja järjestää sen pohjalta koulutusta, tiedotusta ja opintokäyntejä jäsenilleen. Opintokäyntejä on tehty vuosien varrella muun muassa syömishäiriö- ja päihdeyksiköihin, vankiloihin ja erityisoppilaitoksiin. Käynneiltä haetaan tietoa ja vinkkejä omaan työhön sekä laajennetaan näkemyksiä nuorten tilanteista.

Sanny ry järjestää vuosittain kaikille avoimen koulutuksen kunkin vuoden teeman mukaan, joita ovat olleet esimerkiksi seksuaalisuus, päihteet ja nettimaailma. Tämän vuoden teema on nuorten kriisit ja traumat, joihin pohjautuva Sanny ry:n järjestämä koulutus järjestetään Satasairaalalla 25.9.2019. Kouluttajana on tällöin psykologi/perhe- ja pariterapeutti/psykoterapeutti Pirjo Latvanen (kysy tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu mukaan sähköpostitse: sannyry@dnainternet.net). Koulutukset ovat edullisia, ja osallistumismaksut käytetään täysmittaisina nuorison psyykkisen hyvinvoinnin edistämiseen.

Koulutusten ja opintokäyntien lisäksi Sanny ry myöntää myös stipendejä apua tarvitseville nuorille, esimerkiksi mielenterveysongelmista kärsiville opiskelijoille tai koulutarvikkeisiin niille, joilla on taloudellisia haasteita.
Sanny ry on ollut kerran aikaisemmin pullopanttilahjoituksen kohteena, ja tällöin kasaan saatiin upeat 598 euroa. Lahjoitus käytettiin juhlaseminaarin puhujan palkkioon sekä nuorten stipendeihin. Tämän kertainen lahjoitus on tarkoitus käyttää koulutuspalkkioihin, opintomatkojen bussimatkoihin sekä nuorten stipendeihin.

Haastattelemamme Sanny ry:n jäsen Aija Sippola kiittelee Satakunnan Osuuskauppaa lahjoituksesta, ja kertoo sen olevan yhdistykselle suuri taloudellinen apu tärkeän työn edistämisessä. Lisäksi Aija rohkaisee kaikkia nuorten hyvinvoinnista kiinnostuneita lähtemään mukaan yhdistyksen toimintaan. Uudet jäsenet ovat enemmän kuin tervetulleita!

Sanny ry:n vuosittainen 10 € jäsenmaksu tukee hyvää, äärettömän tärkeää toimintaa, eikä sido mihinkään. Halutessaan toimintaan voi osallistua enemmänkin, jolloin on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan, löytää uusia väyliä ja yhteistyökumppaneita sekä saada paljon tietoa. Mikäli haluat liittyä Sanny ry:n jäseneksi, ole yhdistykseen yhteydessä sähköpostilla sannyry@dnainternet.net.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Prisma
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Prisma toimipaikkoja:
Ketju: Prisma