28.9.2016

Suomen 57. monitoimikenttä vihittiin käyttöön Huittisissa Sallilan koululla

Monitoimikenttäohjelma on S-ryhmän ja Palloliiton yhteistyömuoto, jonka tavoitteena on rakentaa 100 monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Satakunnan Osuuskauppa on mukana ohjelmassa, nyt vihitty kenttä on Satakunnan Osuuskaupan toimialueen toinen Ässäkenttä.

  • Ässäkenttä Huittisissa Sallilan koululla

Satakunnan uusin Ässäkenttä vihittiin käyttöön maanantaina 26.9. Huittisissa Sallilan koululla. Valtakunnallinen monitoimikenttien rakentaminen käynnistyi vuonna 2011. Sallilan kenttä on toinen kenttä, jonka rakentamista Satakunnan Osuuskauppa on ollut mukana tukemassa. 

– Satakunnan Osuuskauppa kokee tärkeäksi tehtäväkseen olla mukana parantamassa lasten ja nuorten mahdollisuuksia liikkua sekä koulussa että vapaa-ajalla, kertoo osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi. – Ässäkenttä tarjoaa jokaiselle ilmaisen ja monipuolisen paikan kokea liikunnan riemuja sekä oppia yhteispeliä. Kentät ovat aina avoinna jokaiselle käyttäjälle, myös vanhemmat ovat tervetulleita kentälle.

Monitoimikenttien rakentamisen rahoituksesta osa tulee S-ryhmältä, osa taas kuntien liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. Kunnat ovat päättäneet lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti, Satakunnan Osuuskauppa on tähän mennessä ollut mukana tukemassa kahta kenttähanketta.

– Koululle Ässäkentän saaminen merkitsee todella paljon ja antaa uusia mahdollisuuksia koulun liikuntatuntien suunnitteluun. Kentällä pelataan paljon jalkapalloa, mutta varmasti myös monen muun lajin harrastajat kokoontuvat paikalle, kertoo Sallilan koulun rehtori Veli-Matti Laine.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.

Ladataan kommentointia...