29.4.2019

Satakunnan Osuuskauppa lahjoittaa yhdessä LähiTapiola Lännen ja LähiTapiola Satakunnan kanssa 40 defibrillaattoria ympäri maakunnan.

  • Kuvassa oikealta vasemmalle: laitetoimittaja ja kouluttaja Suvi Sandelin, Sandea Oy, henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa Satakunnan Osuuskauppa, viestintäjohtaja Leena Mettälä Satakunnan Osuuskauppa, toimitusjohtaja Pasi Aakula LähiTapiola Satakunta, toimitusjohtaja Jussi Seppälä LähiTapiola Lännen

Satakunnan Osuuskauppa lahjoittaa yhdessä LähiTapiola Lännen ja LähiTapiola Satakunnan kanssa 40 defibrillaattoria ympäri maakunnan.

Suomessa tapahtuu noin 15 000 sydänpysähdyksestä johtuvaa kuolemaa vuosittain. Sydänpysähdyksen sattuessa tärkeintä on mahdollisimman nopeasti aloittaa elvytys. Defibrillaattoreiden hankinta on konkreettinen turvallisuusteko, jonka kautta LähiTapiola ja Satakunnan Osuuskauppa haluavat parantaa paikallista ensiapuvalmiutta. 

 -Suurin osa näistä neljästäkymmenestä defibrillaattorista sijoitetaan osuuskaupan tiloihin. Toimipaikkojemme aukioloajat ovat laajat, ja asiakasvirtamme ovat isot. Onkin hienoa, että defibrillaattorit löytyvät jatkossa kaikista toimipaikoistamme. Niiden käyttöä tullaan opettelemaan Turvapassi-koulutuksissa, jonka koko henkilökuntamme suorittaa. Haluamme että asiakkaamme voivat turvallisin mielin asioida meillä tältäkin osin, ja myös henkilökunnallemme on tärkeää, että he osaavat hädän hetkellä olla avuksi, kertoo toimitusjohtaja Harri Tuomi Satakunnan Osuuskaupasta.

Defibrillaattori, eli kansankielellä deffa tai sydäniskuri, on helppokäyttöinen laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt haitallinen rytmihäiriö. Laite tunnistaa luotettavasti tällaisen rytmihäiriön ja neuvoo laitteen käyttäjää toimimaan oikein ja turvallisesti. Kuka tahansa voi sen avulla antaa apua ihmiselle, jonka sydän on pysähtynyt. 

- Haluamme edistää Satakunnan turvallisuutta parantamalla ensiapuvalmiutta. Oikeanlaisilla elvytystaidoilla kuka tahansa meistä voi pelastaa lähimmäisen hengen ja yksikin pelastettu henkilö on merkittävä saavutus, sanoo LähiTapiola Satakunnan toimitusjohtaja Pasi Aakula.  

Elvytystilanteessa jokainen minuutti on ratkaiseva, minkä vuoksi on tärkeää, että myös maallikot uskaltautuvat käyttämään defibrillaattoria. Laitteiden yleistyminen mahdollistaa sydänpysähdysten nopeamman hoidon ja sitä kautta vaikuttaa myös sydänkuolemien määrään. 

Defibrillaattorien sijoituskohteet on valittu yhdessä Satakunnan Pelastuslaitoksen kanssa, jotta apu olisi siellä missä sitä tarvitaan, vaikka hätä ei tietenkään katso aikaa eikä paikkaa. Defibrillaattoreita tullaan sijoittamaan mm. Satakunnan Osuuskaupan tiloihin, liikuntapaikkoihin sekä yleisiin tiloihin. Paikkojen valinnassa tärkeänä kriteerinä on pidetty avuntarpeen saatavuutta sekä kävijämäärää.

Paikalliset arvot yhdistävät Satakunnan Osuuskaupan sekä LähiTapiola Lännen ja LähiTapiola Satakunnan päivittäistä tekemistä. Yhdessä tehty lahjoitus on osa yhteistyötä, jota pyritään tiivistämään paikallisin teoin. Viime vuonna Satakunnan Osuuskauppa lahjoitti 50 000 euroa ja LähiTapiola Lännen yhdessä LähiTapiola Satakunnan kanssa taas 100 000 euroa Satakunnan Ammattikorkeakoululle.

-Kaikki kolme olemme alueellamme isoja tekijöitä, joten koemme tärkeäksi tehdä hyvää yhdessä ja pitää huolta satakuntalaisista. Vuosi vuodelta yritysten yhteiskuntavastuu on noussut yhä isommaksi teemaksi ja haluamme osaltamme olla esimerkillisiä toimijoita, toteaa LähiTapiola Lännen toimitusjohtaja Jussi Seppälä.

Lisätiedot:

Satakunnan Osuuskauppa     LähiTapiola Satakunta              LähiTapiola Lännen
toimitusjohtaja Harri Tuomi   toimitusjohtaja Pasi Aakula   toimitusjohtaja Jussi Seppälä

044 725 1551                                 050 561 3844                                 0500 226 941