22.7.2019

Satakunnan Osuuskaupan alkuvuosi

Satakunta-konsernin verollinen myynti oli tammi-kesäkuussa yhteensä 226,6 milj. euroa ja se oli vuoden 2018 tasossa.

Market- ja tavaratalokaupan verollinen myynti oli tammi-kesäkuussa 140,0 miljoonaa euroa ja se oli lähes edellisvuoden tasossa. Päivittäistavarakauppaa tehtiin kahdessa Prismassa, yhdeksässä S-marketissa ja 12 Salessa yhteensä 110,0 miljoonalla eurolla. Käyttö- ja erikoistavarakaupan myynti Prismoissa, Terrassa, Sokoksella ja Emotionissa oli 29,5 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisvuoteen oli 0,8 prosenttia. 

Satakunnan Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemiskaupan osalta myynti Vaakunassa, Prisman ravintolamaailmassa, Amarillossa, Rossossa, Torerossa, Coffee Housessa, Winstonissa sekä ravintola Satakunnassa oli yhteensä 7,0 milj. euroa ja myynti jäi edellisvuoden tasosta 0,3 milj. euroa. Liikennemyymälät Tikkulassa, Huittisissa ja Kiikoisissa, polttonestekaupan 10 ABC-automaattia sekä polttoöljyn myyntipalvelu myivät alkuvuoden aikana yhteensä 36,0 milj. euroa, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 0,9 prosenttia.  

Autoliiketoiminnan osalta Palin Oy:n myynti yhteensä oli 41,2 milj. euroa, jossa oli kasvua 4,3 % edelliseen vuoteen verrattuna. Palin Oy:n myynti koostuu kuudesta Karla-yksiköstä Porissa, Huittisissa, Kankaanpäässä ja Raumalla sekä uusien ja käytettyjen autojen myynnistä ja huollosta Porissa ja Raumalla. 

Koko vuoden 2019 osalta konsernin myynnin kasvun odotetaan olevan maltillista edelliseen vuoteen verrattuna. 

Satakunnan Osuuskauppa on merkittävä satakuntalainen työnantaja. Osuuskaupan palveluksessa oli kesäkuun lopussa aktiivisessa työsuhteessa 1 200 työntekijää. Kesällä 2019 Satakunnan Osuuskaupassa työskentelee noin 450 kesätyöntekijää, joista osa on työelämään ensimmäistä kertaa tutustuvia nuoria. 

Satakunnan Osuuskaupalla oli kesäkuun lopussa 70 444 asiakasomistajaa. Satakunnan Osuuskaupan omistajille maksettiin Bonusta ja maksutapaetua tammi-kesäkuussa 5,4 miljoonaa euroa. 

Toimipisteisiimme on alkuvuoden aikana asennettu 17 Nosto-käteisautomaattia. Näistä suurin osa on asennettu poistuneiden Otto-automaattien tilalle, mutta joukossa on myös kokonaan uusia sijainteja: S-market Harjavalta, ABC Huittinen, Sale Vapaudenkatu Pori ja S-market Noormarkku. 

Prisma Mikkolan Ravintolamaailman tilat kokivat täydellisen uudistuksen maaliskuun aikana – tutut konseptit säilyivät ennallaan. Ravintolamaailmassa palvelevat edelleen Presso, PizzaBuffa ja Hesburger, entistä upeammissa tiloissa. Ravintolamaailman uusi sisustus on raikas, miellyttävä sekä tyylikäs, ja sisältää rohkeita värejä ja elementtejä. Tilat uusittiin Prisman asiakas-wc:itä myöden. 

Lisätietoja:  

toimitusjohtaja Harri Tuomi 
Satakunnan Osuuskauppa 
044 725 1551 

harri.tuomi@sok.fi

talousjohtaja Ari Pakaslahti  
Satakunnan Osuuskauppa  
044 541 9999  

ari.pakaslahti@sok.fi