12.8.2019

Parasta autokauppaa asiakasomistajille

Satakunnan Osuuskauppa tarjoaa autoileville asiakasomistajilleen laajan palvelukokonaisuuden sekä tämän päivän ja tulevaisuuden vaatimuksiin hyvin soveltuvan merkkivalikoiman.

Vuonna 2018 Satakunnan Osuuskaupassa autokauppaa harjoittava AutoPalin Oy teki merkittävän investoinnin ostamalla perinteikkään, yli 45 vuotta maakunnassa toimineen Satakunnan Autotalo Oy:n liiketoiminnan. Yrityskaupan tavoitteena oli parantaa asiakasomistajien palveluita mm. siten, että valikoimaan saatiin uusia, kiinnostavia merkkejä.

"Tällä hetkellä merkkivalikoimaamme kuuluvat Nissan, Opel, Peugeot ja Volvo sekä uusimpana Mercedes Benz ja Citroen. Uskomme, että tarjontamme vastaa nyt monipuolisesti niihin tämän päivän ja tulevaisuuden vaatimuksiin, joita erilaiset kuluttajat autoltaan toivovat." AutoPalin Oy:n toimitusjohtaja Juha Sormunen toteaa.  Asiakastyytyväisyys onkin AutoPalinin keskeinen tavoite.

"Uskomme, että se on tänä päivänä meille myös selkeä kilpailuvaltti. Ammattitaitoinen henkilökuntamme osaa auttaa asiakasta yksilöllisesti ottamalla huomioon nimenomaan hänen tarpeensa."

Kaikki omasta autokaupasta

Tyytyväiset asiakkaat ovat paras tae sille, että AutoPalin voi kasvaa kannattavasti myös tulevaisuudessa, Juha Sormunen sanoo.

"Autokauppa on maassamme yhä keskittyneempää, mistä syystä meidän on oltava riittävän isoja pysyäksemme mukana kilpailussa. Meidän on myös rohkeasti investoitava, jotta asiointi liikkeissämme olisi sekä helppoa että elämyksellistä, sanoo Sormunen viitaten lukuisiin uudistuksiin, joita AutoPalinin autoliikkeissä on hiljattain tehty.

Kasvojenkohotus aloitettiin Volvon ja Nissanin myymälöistä Porissa, ja heinäkuussa uuden ilmeen sai Rauman Lukkovaheen liike. Kannattavan autokaupan tukijalkoja ovat uusien autojen myynnin lisäksi vaihtoautokauppa sekä huolto-, tarvike- ja varaosapalvelut. Kaikkein niiden on oltava hyvässä kunnossa, jotta asiakas tuntisi saavansa omasta osuuskaupastaan kaiken tarvitsemansa. Autokauppa Suomessa on jälleen kerran suurissa haasteissa.

"Autoverotus on meillä erittäin poukkoilevaa, eikä varmuutta ole siitäkään, minkälaisia energiamuotoja tulevaisuudessa suositaan. Haasteet näkyvät myös vaihtoautokaupassa, jossa käytettyjä autoja tuodaan suuret määrät meitä edullisemman autoverotuksen maista, Ruotsista ja Saksasta" Sormunen toteaa. Osuuskaupassa vaihtoautokauppa on nyt vahvassa kehitysvaiheessa. Siitä vastaamaan palkattiin hiljattain vaihtoautopäälliköksi Elias Kalliomaa.

Bonusta auton huollosta

Tärkeä osa palvelukokonaisuutta on auton huolto. Sitä AutoPalin tarjoaa sekä merkkihuollon että osuuskaupan monimerkkihuollon, Karlan kautta. Satakunnankadun Karla muutti hiljattain Tikkulaan Kodin Terran yhteyteen. "Meillä jokainen asiakasomistaja auton merkistä riippumatta voi huollattaa autonsa omassa autokaupassaan" Sormunen korostaa. Merkittävä etu asiakasomistajille on se, että kaikista huoltotoimenpiteistä, tarvikkeista ja varaosista saa Bonusta. Sitä maksetaan lisäksi LähiTapiolan tarjoamista autovakuutuksista.

AutoPalin tarjoaa myös mahdollisuuden hankkia auto omaksi ilman suurta investointia. Yksityisleasing on rahoitusratkaisu, jossa auton saa käyttöön kiinteällä kuukausihinnalla ja joka sisältää myös huollot, korjaukset ja rengashotellipalvelut. Sopimuskauden päättyessä auton voi halutessaan vaihtaa uuteen tai lunastaa omakseen.