20.3.2018

Olemme hyvinvoinnin edelläkävijä

Panostamme osuuskaupassa suunnitelmalliseen työhyvinvointiin. 100-vuotisjuhlavuonnamme 2017 teimme siihen merkittävän lisäpanostuksen ja aloitimme uuden työhyvinvointihankkeen porilaisen Motivire Oy:n kanssa. Tavoitteena on löytää jokaiselle osallistujalle työhyvinvointia parantavaa tavoitteellista tekemistä.

  • Osuuskauppa sai Satakunnan urheilugaalassa Vuoden työyhteisöliikuttaja -palkinnon. Palvelupäällikkö Sanni Langenoja (oik.) ja henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa (kesk.) kiittivät Maisa Sihvosta vinkkauksesta

Työntekijämme lähtivät hankkeeseen innolla mukaan. Sitoutuneita osallistujia on yli 80 prosenttia koko työvoimasta. Punaisena lankana on löytää pienin vaikuttava annos uudenlaista tavoitteellista tekemistä.

- Vähintään kaksi vuotta kestävään hankkeeseen käytetään vuosittain merkittävä summa. Kun lisäksi lasketaan yli tuhannen työntekijän starttikoulutuksiin ja mittauksiin käytettävä työaika, panostus on melkoinen, valaisee henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

PAREMPAA UNTA JA TUPAKKALAKKOJA

Yksilöllisyys motivoi. Yksi opettelee aloittamaan päivän aamiaisella, toinen tumppaa tupakan lopullisesti, kolmas ottaa päiväohjelmaan kävelyn. Kovalle urheilijalle tavoite voi olla vaikka maraton, toiselle entistä pitempi lepoaika. Hanke käsittelee keskenään erilaisia tavoitteita ja seuraa edistymistä yksilöllisesti.

 

MAISA LÖYSI RUOKARYTMIN

Mikkolan Prisman infopisteen nauravainen Maisa Sihvonen "ilmiantoi" työnantajansa Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:lle, ja tästä poiki osuuskaupalle Vuoden työyhteisöliikuttaja –palkinto.

- On mahtavaa, että työnantaja panostaa johdonmukaisesti hyvinvointiimme. Aloin hankkeen myötä tarkkailla ruokarytmiäni. Teen aamulla valmiiksi annoksen terveellistä smoothieta, josta naukkaan säännöllisesti. Näin verensokeri ei pääse laskemaan ja vireystila säilyy hyvänä koko työpäivän, Maisa iloitsee.

MITTAUKSET MOTIVOIVAT

Mittaukset ovat tärkeä osa hanketta ja motivoivat jatkamaan.

- Välitavoitteisiin pääsy tuntuu hyvältä. Esimiehenä on kiva seurata, miten hanke tuo virtaa koko työyhteisöön. Osuuskaupassa toimitaan johdettujen vuorojen kautta. Joka päivä käymme läpi selkeät tavoitteet silmäkkäin. Hetki kielellistää strategian ja on tärkeä oikean työvireen luomisessa. Virkeä esimies johtaa positiivisesti ja antaa kannustavaa palautetta, palvelupäällikkö Sanni Langenoja kertoo.

Hanke vaikuttaa laajasti paitsi henkilökuntaan myös heidän perheittensä ja läheistensä arkeen. Kuten Motiviren toimitusjohtaja Katariina Yrjönkoski palkintojuhlassa heitti, tällaisella hankkeella on paikallisesti jo ihan kansanterveydellinenkin merkitys, Huhtamaa kiteyttää.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Prisma
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Prisma toimipaikkoja:
Sokos
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sokos toimipaikkoja:
Kodin Terra
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Kodin Terra toimipaikkoja:
ABC-liikennemyymälät
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC-liikennemyymälät toimipaikkoja:
Rosso
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Rosso toimipaikkoja:
Sokos Hotels
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sokos Hotels toimipaikkoja:
Emotion
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Emotion toimipaikkoja:
Amarillo
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Amarillo toimipaikkoja:
Hesburger
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Hesburger toimipaikkoja:
Presso
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Presso toimipaikkoja:
Coffee House
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Coffee House toimipaikkoja:
PizzaBuffa
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun PizzaBuffa toimipaikkoja:
Muut pubit ja baarit
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Muut pubit ja baarit toimipaikkoja:
Muut ruokaravintolat
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Muut ruokaravintolat toimipaikkoja:
Kampaamot ja parturit
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Kampaamot ja parturit toimipaikkoja: