17.10.2017

Ässäkenttä Tulkkilan koulun uudistettuun pihaan

Suomen 77. monitoimikenttä vihittiin syyskuussa käyttöön Kokemäellä Tulkkilan koululla.

Monitoimikenttäohjelma on S-ryhmän ja Palloliiton yhteistyömuoto, jonka tavoitteena on rakentaa 100 monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Satakunnan Osuuskauppa on mukana ohjelmassa, Kokemäellä vihitty kenttä on Satakunnan Osuuskaupan toimialueen neljäs Ässäkenttä.

Monitoimikenttien rakentamisen rahoituksesta osa tulee S-ryhmältä, osa kuntien liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. Kunnat ovat päättäneet lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti.

Valtakunnallinen monitoimikenttien rakentaminen käynnistyi vuonna 2011.

– Satakunnan Osuuskauppa kokee tärkeäksi tehtäväkseen olla mukana parantamassa lasten ja nuorten mahdollisuuksia liikkua sekä koulussa että vapaa-ajalla, kertoo osuuskaupan toimialajohtaja Jussi Kaartinen.

Kesän 2017 aikana Tulkkilan koulun piha-alue peruskorjattiin monipuoliseksi lähiliikuntapaikaksi. Ässäkentän rakentamisen lisäksi Kokemäen kaupunki teetti pihaan mittavia pohjatöitä, lisäsi valaistusta ja hankki lisää leikki- ja liikuntavälineitä. Tulkkilan koulussa on 335 oppilasta.

Kentän avajaispäivänä sateisen ilman vuoksi osa ohjelmasta siirrettiin sisätiloihin. Kun kentän nimen ja sääntöjen julkistaminen, avauspotku ja alkujumppa olivat suoritettu, pääsivät lapset  viettämään liikunnallista päivää Ässäkenttä Mareenalle ja sen ympäristöön. Sadepilvetkin tuntuivat väistyvän syrjään koululaisten iloisen tunnelman ansiosta.

Ässäkenttä tarjoaa jokaiselle ilmaisen ja monipuolisen paikan kokea liikunnan riemuja sekä oppia yhteispeliä. Kentät ovat aina avoinna jokaiselle käyttäjälle, myös vanhemmat ovat tervetulleita kentälle.

 

 

Uutinen koskee toimipaikkoja:
S-market
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-market toimipaikkoja:
Ketju: S-market