Osuuskauppavaalit

Osuuskauppavaalit - Satakunta

Ryhdy ehdolle ja äänestä Satakunnan Osuuskaupan vaaleissa!

Satakunnan Osuuskappa on asiakasomistajien omistama alueellinen osuuskauppa, jonka tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajilleen. Satakunnan Osuuskauppa harjoittaa Satakunnassa market- ja tavaratalokauppaa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä tytäryhtiönsä Palin Oy:n kautta autojen ja autotarvikkeiden kauppaa. Satakunnan Osuuskaupan omistavat lähes 66 000 asiakasomistajaa. Joka neljäs vuosi asiakasomistajat valitsevat Satakunnan Osuuskaupalle edustajiston, joka käyttää omistajien ääntä sen hallinnossa.

Satakunnan Osuuskauppa järjestää edustajiston vaalit 3. - 16.10.2017.

Näin valitaan Satakunnan Osuuskaupan edustajisto! Jokaisella osuuskaupan 15 vuotta täyttäneellä jäsenellä on oikeus äänestää edustajistovaaleissa. Vaaleja varten Satakunnan Osuuskauppa on jaettu neljään jäsenalueeseen. Asiakasomistajat äänestävät edustajistoon jäsenet omilta jäsenalueiltaan. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.

 • jäsenalue 1 on Pori ja sieltä valitaan 27 edustajaa
 • jäsenalueen 2 muodostavat Eura, Eurajoki, Harjavalta, Nakkila ja Ulvila; alueelta valitaan 10 edustajaa
 • jäsenalueen 3 muodostavat Huittinen, Kokemäki, Punkalaidun, Sastamala ja Säkylä; alueelta valitaan 7 edustajaa
 • jäsenalueen 4 muodostavat Honkajoki, Kankaanpää, Merikarvia, Pomarkku ja Siikainen; alueelta valitaan 6 edustajaa

Satakunnan Osuuskaupan edustajisto valitaan suhteellisella vaalitavalla. Kaikki ehdokkaat ovat jollakin ehdokaslistalla. Ääni annetaan ehdokkaalle, mutta läpipääsyyn vaikuttaa sekä ehdokkaan itse saamat äänet että koko ehdokaslistan äänimäärä.

Näin äänestät vaaleissa!

Vaalit järjestetään posti- ja nettiäänestyksenä 3. - 16.10.2017. Vaaliaineisto äänestysohjeineen toimitetaan Satakunnan Osuuskaupan äänioikeutetuille jäsenille lokakuussa 2017 erilliskirjeenä. Jäsen voi palauttaa äänestyslipun postitse palautuskuoressa tai äänestää verkossa. Linkki verkkoäänestykseen avautuu tällä sivulla. Tästä linkistä klikkaamalla voit tutustua Satakunnan Osuuskaupan sääntöihin: säännöt.

Satakunnan Osuuskauppa arpoo kaikkien äänestäneiden kesken 100 kappaletta 100 euron S-ryhmän lahjakortteja.

Ryhdy ehdolle ja tule valituksi, ehdokasasettelu on 7. - 18.8.2017.

Voit asettua ehdolle Satakunnan Osuuskaupan edustajistoon jos olet ennen vaalin alkua 18 vuotta täyttänyt, osuusmaksun kokonaan maksanut Satakunnan Osuuskaupan jäsen ja asut osuuskauppasi jäsenalueella. Vain jäsen voi olla ehdokkaana, samassa taloudessa oleva rinnakkaiskortin haltija ei voi olla ehdokkaana.

Samassa listassa on oltava ehdokkaina samalta jäsenalueelta vähintään kaksi henkilöä ja enintään kaksi kertaa alueelta valittavien edustajien määrä. Ehdokkaana voi olla vain yhdellä ehdokaslistalla.

Jokaisella ehdokaslistalla on listan kokoamisesta vastaava asiamies. Lisäksi ehdokaslistalle täytyy nimetä asiamiehen varamies ja vähintään yksi kannattaja.

Ehdokaslistat ja ohjeet ehdokaslistan täyttöä varten:

Ehdokasasettelumme tapahtuu ensisijaisesti sähköisen ehdokasasettelusivuston kautta. Ehdokasasettelusivusto avautuu 7.8.2017. Sivuston käytöstä järjestetään koulutukset 1.8.2017 kello 14.00 ja 17.30, koulutukseen ilmoittautuminen: asiakaspalvelu.satakunta@sok.fi. Tarkempaa tietoa ehdokasasettelusta löytyy myös tältä sivustolta 2.8.2017 alkaen.

Samalla lisäämme seuraavat tulostettavissa olevat ohjeet:

 • Ehdokasasettelun ohje
 • Ehdokaslista, jäsenalue 1
 • Ehdokaslista, jäsenalue 2
 • Ehdokaslista, jäsenalue 3
 • Ehdokaslista, jäsenalue 4
 • Suostumus ehdokkaaksi
 • Edustajiston vaalijärjestys

Julkaisemme ehdokkaat näillä vaalisivuilla viimeistään 25.9.2017.

Etsi ehdokkaasi vaalikoneella!

Vaalikone kertoo, ovatko ehdokkaan ajatukset lähellä omiasi. Avaamme vaalikoneen näillä sivuilla mahdollisimman pian ehdokasasettelun päätyttyä.