Smartare vardag


Hanneles koncentration inbringar totalt över 200 € per år


Bonusinköp

 

503 €/mån

 


Bonus t.o.m.


181 €/år

(15,10 €/mån)


Betalningssätts­förmån

30 €/år

(2,51 €/mån)

Koncentration av inköpen ger avkastning även i singelhushåll

När man samlar Bonus i ett singelhushåll hänger allt på en själv. Men så kan man också använda hela den insamlade Bonusen åt vad man själv vill. Då man uppnår 3 % återbäring redan vid inköp för 500 euro per månad, lönar det sig verkligen att koncentrera inköpen även i ett mindre hushåll. 

Singeltjejen i vårt exempel heter Hannele och hennes tanke vad gäller Bonus är okomplicerade: jag tar alla chanser att få det jag kan få. Om jag får pengar tillbaka genom att koncentrera inköpen, varför skulle jag inte göra det? I Hanneles fall betyder det att fundera lite över var hon ska köpa sin mat och sina kläder. Även försäkringar och restaurangbesök ger en utmärkt tilläggsförmån.

Hannele betalar sina inköp med S-Förmånskortet Visa, och får då förutom Bonus även 0,5 % betalningssättsförmån. När hon skaffade kortet bestämde hon att Bonusen skulle överföras till en fond snarare än till kontot.  På så sätt växer den (förhoppningsvis) till sig. Och kanske blir den så pass stor att hon en solig dag ligger i värmen och njuter av de tropiska frukterna av sina kloka beslut.

"Om jag får pengar tillbaka genom att koncentrera, varför skulle jag inte göra det?"

Med förmånliga priser får man även pengar till sitt eget konto

Vissa månader är Hanneles inköp visserligen mindre – och då stannar hon enligt sina beräkningar på två procent. Men om man köper något större går man lätt åt andra hållet.  Och allt går till henne själv.

Förmånliga priser är dock utgångspunkten för alla inköp. Hon upplever inte att hon bara jagar Bonus. Det tog lite tid att inse att man med förmånligare priser ofta fick mycket tillbaka också.

Om man vill uppnå något ska man enligt Hannele vara beslutsam när det gäller pengar i singelhushållet. Det är lätt att pengarna bara försvinner redan i obligatoriska utgifter. På det här sättet kan man till och med spara en del, tänker hon.

Hon skrattar och påpekar att ett litet hushåll visserligen har mindre utgifter, men man ska ju alltid ta ut det som är ens eget.

"Ett litet hushåll har mindre utgifter, men man ska alltid ta ut det som är ens eget."

Hanneles koncentrationsberäkning ger
en återbäring på 181 € per år

Matinköp

180 €

Kläder och skönhet

93 €

Inredning

22 €

Fritid

95 €

El och försäkringar

59 €

Restaurangbesök

110 €

TOTALUTGIFTER 559 €/mån


"Bonus per år:
när 90 % av inköpen är bonusgrundande: t.o.m. 181 €
om 100 % av inköpen är bonusgrundande: t.o.m. 201 €"

 

Räkna ut hur mycket Bonus du skulle få

Ytterligare information om koncentration av inköpen:

I exempelberäkningen beaktas inte eventuella tankningsköp. När du tankar på ABC, samlas inte bonus på samma sätt som på andra ställen, utan den sänker linjärt det literpris som du betalar. När du tankar får du förmånen på två sätt: För det första får du tankningsbonus: lika många cent i rabatt per tankad liter som din bonusprocent är. Och för det andra: beloppet räknas ihop med alla dina bonusinköp, vilket gör att du når högre bonusnivåer. Läs mer om Tankningsbonus >>

Din Bonus


Det lönar sig att använda ditt S-Förmånskort. Hur mycket pengar får du tillbaka den här månaden?


Se din Bonus

S-mobil – Bonus och förmåner i din telefon

Med S-mobil har du alltid dina gröna förmåner med dig. Du kan följa med hur din Bonus ökar. Anslut även S-Bankens tjänster till appen för att exempelvis kunna betala med ditt fingeravtryck.


Ladda ner S-mobil

Etusivu 2018 CSS