Smartare vardag med två kort


Jussis och Maijas gemensamma koncentration av inköpen inbringar 550 € per år


Totalutgifter

1 225 €/mån

 


Bonusköp

917 €/mån

(75 %)


Bonus t.o.m.

550 €/år

(45,85 €/mån)

Gemensam koncentration av inköpen ger resultat

När parets hushåll samlar Bonus kan man dra nytta av två personers beslutsamhet? Då man uppnår 5 % återbäring redan vid inköp för 900 euro per månad, lönar det sig verkligen att koncentrera inköpen i ett litet hushåll. 

Paret i vårt exempel heter Jussi och Maija, och deras Bonussamlingsstrategi tog form en kväll i samband med en god måltid, när de ekonomiska frågorna kom på tal och situationen kändes besvärlig.

Jussi och Maija hade ganska mycket utgifter och pengarna tycktes försvinna ut i tomma luften. Även utan särskilt stora inköp blev det inte mycket pengar över till gemensamma saker att göra och till intressen.

Maija klickade fram Bonustabellen och genom att titta på siffrorna uppstod den nya strategin snabbt: försök att hos S-gruppen göra inköp varje månad för 900 euro, som ger den högsta återbäringen: hela 5 % pengar tillbaka.

Enligt kalkylen är parets totala utgifter något över 1 200 euro i månaden. Då räcker det med 75 % aktivitet för att uppnå målet. Månadsinköp för 900 ger t.o.m. 540 euro i Bonus per år och resten är extra – man skulle till och med kunna säga Bonus.

"För inköpen i S-gruppen försöker man uppnå 900 euro som ger den högsta återbäringen: 5 % pengar tillbaka."

Låt oss jaga Bonus!

Paret började förverkliga målet genom att överföra hanteringen av obligatoriska utgifter till bonuspartner. När försäkringar och el blev bonusgrundande såg de redan att målet skulle kunna uppnås.

Båda hade redan i sina telefoner en färdig S-mobil-app – och nu började de använda den mera aktivt. Särskilt i slutet på månaden var det viktigt att tänka på att nå målet.

Standardfrasen för att gå och handla blev ”Ska vi jaga Bonus”, som snart blev ett internt skämt. Snabbt blev det standarduttrycket även för att äta ute. Även om de skämtade om saken började resultaten snart att tala för sig själva. Redan efter ett halvår började kontot visa positiva siffror.

En romantisk weekendtrip till Sankt Petersburg som kommer att göras för Bonusavkastningen är än så länge bara en notering i Jussis kalender och en bokning av datumen när detta skrivs, men det är roligt att ha saker att se fram emot, och resten av året flyter på fint när man viftar med S-Förmånskortet och tänker på konstskatterna i Eremitaget. Som den romantiske man Jussi är har han redan bokat bord på Dans le Noir – men det får bli en överraskning – och kanske blir restaurangens karaktär en överraskning även för Jussi.

"Resten av året flyter på fint när man viftar med S-Förmånskortet och tänker på konstskatterna i Eremitaget."

Jussis och Maijas koncentrationskalkyl ger
en återbäring på 550 € per år

Matinköp

415 €

Kläder och skönhet

120 €

Inredning

70 €

Fritid

230 €

El och försäkringar

165 €

Restaurangbesök

225 €

TOTALUTGIFTER 1 225 €/mån


"Bonus per år:
när 75 % av inköpen är bonusgrundande: t.o.m. 550 €
om 100 % av inköpen är bonusgrundande: t.o.m. 735 €"

 

Räkna ut hur mycket Bonus ni skulle få

Ytterligare information om koncentration av inköpen:

I exempelberäkningen beaktas inte eventuella tankningsköp. När du tankar på ABC, samlas inte bonus på samma sätt som på andra ställen, utan den sänker linjärt det literpris som du betalar. När du tankar får du förmånen på två sätt: För det första får du tankningsbonus: lika många cent i rabatt per tankad liter som din bonusprocent är. Och för det andra: beloppet räknas ihop med alla dina bonusinköp, vilket gör att du når högre bonusnivåer. Läs mer om Tankningsbonus >>

Din Bonus


Det lönar sig att använda ditt S-Förmånskort. Hur mycket pengar får du tillbaka den här månaden?


Se din Bonus

S-mobil – Bonus och förmåner i din telefon

Med S-mobil har du alltid dina gröna förmåner med dig. Du kan följa med hur din Bonus ökar. Anslut även S-Bankens tjänster till appen för att exempelvis kunna betala med ditt fingeravtryck.


Ladda ner S-mobil

Etusivu 2018 CSS