Mikä on S-tunnus ja miten saan sen käyttööni?

Linkit

S-tunnus on tapa tunnistautua S-ryhmän verkkopalveluihin. Se kytketään osaksi palvelun käyttäjän digitaalista asiakkuutta. S-tunnus on henkilökohtainen ja se koostuu itse määrittelemästäsi käyttäjätunnuksesta ja salasanasta.

S-tunnuksilla kirjautuminen vastaa kevyttä tunnistamista, se ei korvaa vahvaa tunnistusta vaativien palveluiden kirjautumista. Verkkopankkitunnuksia tarvitset jatkossakin vahvaa tunnistamista vaativissa asiointitilanteissa ja palveluissa, esim. S-Pankin palvelut.

S-tunnuksen voit luoda kirjautuessasi S-ryhmän verkkopalveluihin: esim. Oma S-kanava, verkkokaupat (Prisma, Sokos, Kodin Terra), ABC-mobiili, sokoshotels.fi, Yhteishyvä.fi ja abcasemat.fi.

Voit kytkeä S-tunnukseesi tiedon asiakasomistajuudesta, kun tunnistaudut vahvasti S-tunnuksen luonnin yhteydessä. Vahvan tunnistamisen avulla voimme liittää digitaalisen asiakkuutesi S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä oleviin tietoihisi. Vahvaan tunnistamiseen tarvitset joko verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Mobiilivarmenne on puhelimen sim-korttiin liitettävä palvelu, joka toimii sähköisenä henkilöllisyystodistuksena. Lisätietoja mobiilivarmenteen käyttöönotosta saat omalta puhelinoperaattoriltasi.