Mikä on S-tunnus ja miten saan sen käyttööni?

Linkit

S-tunnus on tapa tunnistautua Omalla S-kanavalla ja useilla muilla S-ryhmän verkkosivuilla, kuten verkkokaupoissa.  S-tunnus ei tule korvaamaan vahvaa tunnistusta vaativien palveluiden kirjautumista pankkitunnuksilla. Pankkitunnuksia tarvitaan siten jatkossakin mm. seuraaviin palveluihin: S-Pankin verkkopankki, S-Pankin verkkomaksaminen ja tunnistuspalvelu sekä asiakasomistajan tunnistuspalvelu.

S-tunnus on henkilökohtainen. Se muodostuu käyttäjätunnuksesta sekä salasanasta, jotka voit itse määritellä.

S-tunnuksen voit luoda verkossa kirjautuessasi Omalle S-kanavalle. Aluksi sinun tulee tunnistautua pankkien yhteisellä TUPAS-tunnistuspalvelulla tai mobiilivarmenteella, jolloin luotava S-tunnus pystytään liittämään S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä oleviin tietoihisi.

TUPAS-tunnistautumiseen voit käyttää seuraavien pankkien pankkitunnuksia: S-Pankki, Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OP-Pohjola, POP, Säästöpankki ja Ålandsbanken.

Jos käytössäsi on mobiilivarmenne, voit tunnistautua myös sen avulla. Mobiilivarmenne on puhelimen sim-korttiin liitettävä palvelu, joka toimii sähköisenä henkilöllisyystodistuksena.  Lisätietoja mobiilivarmenteen käyttöönotosta saat omalta puhelinoperaattoriltasi.