Mitä asiakasomistajuus tarkoittaa?

Linkit

Asiakasomistaja on enemmän kuin kanta-asiakas. Kukin asiakasomistaja on sijoittanut osuuskaupan pääomaan samansuuruisen osuusmaksun, joten asiakasomistajat yhdessä omistavat osuuskauppansa. Asiakasomistaja on siis samalla sekä yksi osuuskauppansa omistajista että sen asiakas. S-ryhmän osuuskaupat tarjoavat omistajilleen monia palveluja ja etuja kuten esim. Bonusta. Koko osuuskaupan liiketoiminnan tuotto käytetään asiakasomistajien hyväksi: palvelujen kehittämiseen ja etuina asiakasomistajille.

Voit liittyä asiakasomistajaksi täyttämällä asiakasomistajasopimuksen ja maksamalla osuuskaupan osuusmaksun. Osuusmaksun suuruus ja maksutapa määritellään osuuskaupan säännöissä. Mikäli osuuskaupan sääntöjen mukaista osuusmaksua ei ole jäseneksi liityttäessä suoritettu kokonaisuudessaan, voidaan puuttuva osuus osuusmaksusta kerätä Bonuksella tai maksaa erikseen osuuskaupan säännöissä määritellyn ajan kuluessa (yleisimmin 24 kk).

Osuusmaksu on asiakasomistajan sijoitus osuuskaupan omaan pääomaan. Erotessaan asiakasomistaja saa sijoittamansa osuusmaksun takaisin osuuskaupan sääntöjen määräämällä tavalla. Asiakasomistaja on oikeutettu asiakasomistajaetuihin. Kulloinkin voimassaolevista asiakasomistajaeduista päättää osuuskaupan hallitus.