Fiksuutta arkeesi


Hannelen keskittäminen tuottaa yhteensä yli 200 € vuodessa


Bonusostot
503 €/kk

 


Bonusta jopa
181 €/v

(15,10 €/kk)


Maksutapaetua

30 €/v

(2,51 €/kk)

Ostojen keskittäminen tuottaa yksinkin

Sinkkutalouden Bonuksen keräämisessä kaikki riippuu itsestä. Niinpä koko kertyneen Bonuksenkin voi käyttää omiin hyviin tarkoituksiin. 3 % palautuksiin yltää jo 500 euron ostoksilla kuukaudessa, joten myös pienen talouden ostojen keskittäminen todella kannattaa.

Esimerkkisinkkumme on Hannele, jonka ajatuskulku bonusasioissa on mutkaton: otan sen hyödyn irti, mikä on saatavissa. Jos keskittämällä tulee rahaa takaisin, niin miksipä sitä ei ottaisi. Hannelen tapauksessa se tarkoittaa pientä miettimistä, mistä ostaa lähinnä ruokansa ja vaatteensa. Myös vakuutukset ja ulkona syöminen tuovat erinomaisen lisänsä.

Hannele maksaa ostoksensa S-Etukortti Visalla, jolla hän saa Bonuksen päälle vielä 0,5 % maksutapaetua. Hakiessaan korttia hän päätti, että Bonus ohjautuu mieluummin vielä rahastoon kuin tilille. Näin se (mahdollisesti) ajan kuluessa muhii siellä suuremmaksi. Ja sen verran isoksi, että jonakin ei niin aurinkoisena päivänä hän itse makailee lämmössä ja nautiskelee kauaskantoisten päätöstensä trooppisista hedelmistä.

"Jos keskittämällä tulee rahaa takaisin, niin miksipä sitä ei ottaisi."

Edullisilla hinnoilla saa vielä rahaa omalle tililleen

Joinakin kuukausina Hannelen ostot ovat toki vähäisemmät – ja silloin hän jää laskelmiensa mukaan kahteen prosenttiin. Mutta jos jotakin suurempaa ostaa, niin helposti mennään kovaa toiseenkin suuntaan. Ja kaikki on kotiinpäin.

Edulliset hinnat ovat kuitenkin koko ostamisen lähtökohta. Pelkän Bonuksen perässä hän ei tunne juoksevansa. Kesti aikansa oivaltaa, että usein edullisimmilla hinnoilla sai vielä niin paljon takaisin.

Hannelen mielestä sinkkutalouden raha-asioissa pitää olla jämäkkä, jos haluaa jotakin saavuttaa. Helposti rahat vain katoavat jo pakollisiin menoihin. Näin jotakin säästyykin, hän pohdiskelee.

Ja nauraa – pienellä taloudella on pienemmät menot, mutta kyllä omansa kannattaa aina pois ottaa.

"Pienellä taloudella on pienemmät menot, mutta kyllä omansa kannattaa aina pois ottaa."

Hannelen keskittämislaskelma tuo
takaisin 181 € vuodessa

Ruokaostokset

180 €

Vaatteet ja kauneus

93 €

Sisustaminen

22 €

Vapaa-aika

95 €

Sähkö ja vakuutus

59 €

Ravintolat

110 €

OSTOJA YHTEENSÄ 559 €/kk


"Bonus vuodessa:
kun 90 % ostoista on sen piirissä: jopa 181 €
jos 100 % ostoista on sen piirissä: jopa 201 €"

 

Laske, paljonko sinä saisit Bonusta

Lisää ostojen keskittämisestä:

Esimerkin laskelmassa ei huomioida mahdollisia tankkausostoja. ABC:llä tankatessasi Bonus ei kerry samalla tavalla kuin muissa toimipaikoissa vaan se laskee suoraviivaisesti maksamaasi litrahintaa. Tankatessasi saat edun kahdella tavalla: Ensiksikin saat Tankkausbonuksen: yhtä monta senttiä alennusta tankkaamastasi litrasta kuin on bonusprosenttisi. Ja toiseksi: tämä summa lasketaan yhteen kaikkien bonusostojesi kanssa, jolloin pääset niiden avulla paremmille bonustasoille. Lue lisää Tankkausbonuksesta >>

Oma Bonuksesi

S-Etukortin käyttäminen kannattaa. Kuinka paljon rahaa saat takaisin tässä kuussa?


Katso Bonuksesi

S-mobiili – Bonus ja edut puhelimessasi

S-mobiili pitää vihreät edut mukanasi. Pääset seuraamaan, kuinka Bonuksesi kertyvät. Liitä sovellukseen myös S-Pankin palvelut, ja voit maksaa vaikka sormenjäljelläsi.


Lataa S-mobiili

Etusivu 2018 CSS