Koulun ohella ja kesällä töissä Prismassa

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelusta se alkoi. Yläkouluikäinen Valtteri Hautamäki pärjäsi harjoittelupaikassaan Maskun S-marketissa niin hyvin, että pääsi seuraavanakin kesänä töihin samaan paikkaan. Myöhemmin ammattikoulussa opiskellessaan Hautamäki, 18, aloitti osa-aikatyössä Turun Prisma Länsikeskuksessa.

Hautamäen polku työelämään on S-ryhmässä tavallinen tarina. S-ryhmän toimipaikoissa työskenteli vuonna 2016 noin 13 000 kesätyöntekijää ja -harjoittelijaa, joista valtaosa on nuoria. Suurin osa teki Hautamäen tapaan töitä marketeissa.

Valtteri Hautamäki kertoo, että on jaksanut hoitaa hyvin sekä koulun että työt.

– Mukavien työkaverien ansiosta työ ei tosin ole aina edes tuntunut työltä! Välillä on tietenkin väsyttänyt, silloin olen ottanut päivän kerrallaan.

Osa-aikaisena työskentelevillä opiskelijoilla on Turun Osuuskaupan Prismoissa yleensä pientuntilaissopimus, jossa työntekijä ja työnantaja sitoutuvat viiteen viikkotyötuntiin. Usein töitä on kuitenkin tarjolla enemmän.

Valtteri Hautamäki on työskennellyt opintojen ohessa keskimäärin kahtena päivänä viikossa, kesällä puolestaan niin paljon kuin tunteja on tarjolla.

– Hyllyttäminen, palvelutiskin hoitaminen ja asiakkaiden auttaminen, hän listaa tehtäviään.

Lähimmäksi opiskelemaansa ammattia Hautamäki pääsi Prisman sähkötarvikeosastolla. Vuosi sitten sähkö- ja automaatioasentajaksi valmistunut nuorimies suunnittelee armeijan jälkeen jatkavansa sähköalan opintoja Tampereen ammattikorkeakoulussa – ja osa-aikatöitä Pirkanmaan osuuskaupassa.

Video: Vastuullinen kesäduuni 

Kuva: Tuukka Mielonen

S-ryhmän vuosikatsaus CSS