Alepa-fillarit liikuttavat helposti Helsingissä

Helsingin kaupunkipyörät saivat viime kesänä vinkeän värityksen, kun HOK-Elannon Alepa-ketju ryhtyi pyörien pääyhteistyökumppaniksi. Keltaiset fillarit liikuttivat paikallisia ja turisteja Helsingin kantakaupungissa toukokuun alusta lokakuun loppuun.

Alepan väritys ja mainokset sopivat aluejohtaja Merja Mustosen mukaan kaupunkipyöriin mainiosti, sillä Alepa on kaupunkilainen ruokakauppa ja pyöräily kaupunkilainen tapa liikkua.

– Haemme uusia keinoja tavoittaa ja palvella asiakkaitamme. Tällä mediaratkaisulla olemme kaupungilla kulkevien ihmisten näkyvillä. Lisäksi haluamme kannustaa ihmisiä liikkumaan ja kantamaan vastuuta ympäristöstä, Mustonen kertoo.

Kaupunkipyörät ovat yhteiskäyttöpyöriä, joita kaikki kaupungilla liikkuvat voivat lunastaa käyttöönsä. Ne toimivat osana julkisen liikenteen verkostoa, ja niistä vastaavat Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL ja Helsingin seudun liikenne HSL.

Kesällä 2016 käytettävissä oli yhteensä 500 pyörää 50 pyöräasemalla. Ihmiset ottivat kaupunkipyörät todella omikseen, sillä kullakin pyörällä ajettiin keskimäärin 5−6 matkaa päivässä, ja koko pyöräilykaudella fillareilla oli yli 10 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.

Ensi kesäksi pyörien määrä kolminkertaistuu, kun pyöräverkosto laajenee Munkkiniemeen, Pasilaan ja Kumpulaan asti. Alepa on tehnyt kaupunkipyörien mainospaikoista kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, joten keltaiset pyörät rullaavat Helsingin kaduilla parina tulevanakin kesänä.

– Olemme näin mielellämme mukana mahdollistamassa kaupunkilaisten hyvinvointia ja arjen sujuvuutta lisäävää palvelua, Merja Mustonen toteaa.

Kuva: Benjamin Ilmoni

S-ryhmän vuosikatsaus CSS