Hukkapaloista syntyy Cyclo-vaatteita

Prisman valikoima täydentyi marraskuussa kierrätysmateriaaleista valmistetuilla vaatteilla. House- ja Ciraf-tuotemerkkien Cyclo-merkinnällä varustetut vaatteet on valmistettu vaatetehtailta kertyvistä hukkapalakankaista, joista on kemiallisen prosessin kautta valmistettu uutta kangasta tai neulosta. Cyclo-vaatteita myydään kaikissa Prismoissa.

Cyclo-vaatteet ovat hyvä esimerkki kiertotaloudesta. Kun vaatteiden raaka-aine saadaan tehtailta ylijääneestä materiaalista, tuotantoprosessi on tehokas ja säästää luontoa. Tavallista tehokkaamman prosessin ansiosta myös tuotteiden hinta on edullinen.

– Halusimme valikoimaamme eettisesti ja ekologisesti valmistettuja vaatteita, koska nämä arvot ovat meille ja monille asiakkaillemme yhä tärkeämpiä. Tärkeää on myös se, että pystymme tarjoamaan tuotteet hyvään hintaan, pukeutumisen valikoimajohtaja Päivi Hole S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.

Cyclo-vaatteita on tarjolla niin miehille, naisille kuin lapsille. Aluksi tuotteiden määrä oli varsin napakka, mutta jo keväällä 2017 valikoimaa laajennettiin.

– Vaatteet on otettu vastaan todella hyvin, vaikka niitä on markkinoitu melko vähän. Miesten Cyclo-tuotteita on myyty suorastaan jäätävän hyvin, Hole toteaa.

Naisten valikoimaan kuuluu nyt kirjoneulemekko ja -paita sekä neulepaita, lasten valikoimaan collegetuotteita ja neuletakkeja. Miehille on tarjolla erilaisia neuleita, ja tulevaisuudessa miesten valikoimaa on tarkoitus laajentaa college- ja trikootuotteisiin.

– Yleisestikin aiomme Prismoissa edelleen laajentaa kierrätyskankaista valmistettujen tuotteidemme valikoimaa. Niiden lisäksi tuomme tarjolle myös muita ekologisesti tuotettuja vaatteita, sillä kuluttajat ovat niistä todella kiinnostuneita.

Kuva: Outi Potila

S-ryhmän vuosikatsaus CSS