Ässäkentät liikuttavat lapsia

Lapset ja nuoret tarvitsevat paikkoja, joissa voi harrastaa liikuntaa spontaanisti, lähellä kotia ja ilman maksuja. Siksi S-ryhmällä ja Suomen Palloliitolla on yhteinen Ässäkenttä-ohjelma, jonka tavoitteena on rakentaa 100 monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille vuoteen 2020 mennessä. Vuoden 2016 lopussa kenttiä oli valmiina 63.

− Lasten ja nuorten vähäisestä liikkumisesta on viime aikoina kannettu aiheellisesti huolta. Ässäkenttien ansiosta kynnys liikkumiseen on erittäin matalalla, Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen toteaa.

Ässäkentät ovat kaikille avoimia ja ilmaisia liikuntapaikkoja, joilla voi esimerkiksi pelata erilaisia pallopelejä tai harrastaa liikuntaleikkejä. S-ryhmässä Ässäkenttien rakentamista pidetään hyvin tärkeänä, sillä liikunta on olennainen osa lasten ja nuorten arkea ja hyvinvointia. Ässäkenttien tukeminen onkin mukana myös uudessa Paras paikka elää -vastuullisuusohjelmassa.

Vuodelle 2017 rakennuspäätöksen ja 10 000 euron avustuksen on saanut 16 monitoimikenttää. Eniten kenttiä rakennetaan osuuskauppa Arinan alueelle Pohjois-Suomeen.

− Paikallisten perheiden laajasti omistamana osuuskauppana meille on luontevaa tukea lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Monitoimikentät ovat aktiivisia virkistys- ja harrastuspaikkoja koulupäivinä ja vapaa-ajalla, Arinan markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen korostaa.

Kuva: Tero Auvinen / Palloliitto

S-ryhmän vuosikatsaus CSS