Vastuullisia ja terveellisiä valintoja hotelleissa

S-ryhmän hotelleista jo yli puolet on Green Key -sertifioituja. Green Key -ohjelmassa ovat nyt mukana kaikki Suomen kahdeksan Radisson Blu Hotellia ja 32 Sokos Hotellia ketjun 50 yksiköstä. Tavoitteena on saada kaikki S-ryhmän hotellit mukaan ohjelmaan vuonna 2017.

– Pyrimme siihen, että ympäristöasioiden huomiointi on osa henkilöstön ja asiakkaiden arkea kaikissa hotelleissamme, Sokos Hotellien konseptipäällikkö Janina Nurmela toteaa.

Green Key on hävikinhallinnan ohella S-ryhmän hotellien vastuullisuustekojen kärjessä, ja Nurmelan mukaan se ottaakin monipuolisesti kantaa matkailualan vastuullisuuteen.

Green Key -merkin saanut hotelli on sitoutunut muun muassa henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen sekä majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Lisäksi Green Key aktivoi hotellien asiakkaita vaalimaan omaa hyvinvointiaan.

– Esimerkiksi Break Sokos Hotel Flamingossa asiakkaita kannustetaan käyttämään hissin sijaan portaita. Hyötyliikuntaa tuemme myös hotelleista lainattavilla polkupyörillä.

Allergiatunnuksia S-ryhmän hotelleihin tuli viime vuonna yksi lisää, Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuoneeseen. Tällä hetkellä Allergia- ja astmaliiton myöntämä tunnus on 35:llä Suomen 45:stä Sokos Hotellista. Tunnus pyritään saamaan niistä mahdollisimman moneen.

– Muutama hotelleistamme on niin sanottuja lemmikkihotelleja, joihin allergiamerkintää ei voi saada. Pari puolestaan kaipaa ilmastointi- tai lattiamateriaaliremonttia, ennen kuin tunnus voidaan myöntää. Kaikissa hotelleissamme kuitenkin käytetään esimerkiksi Allergia- ja astmaliiton hyväksymää siivoustyön mallia ja pesuaineita.

Tarkemmin Green Key -toiminnasta Sokos Hotelleissa.

Kuva: Antti Suistola

S-ryhmän vuosikatsaus CSS