9.10.2018

Helsinkiläinen hotelli Presidentti avautuu täysin uudistuneena

Taiteilija Paola Suhonen on suunnitellut kerroksiin jujuja suomalaisuudesta

Uusi Original Sokos Hotel Presidentti, Helsinki

 • 483 huonetta
 • Ravintolat: Bistro Manu, Pub Adjutantti, tilausravintola
 • 370-paikkainen auditorio, muuntuu myös yksityisiä elokuvanäytöksiä tarjoavaksi Cinema Pressaksi
 • Presidenttien hengessä elävä kokousosasto
 • Saunat ja uima-allas, kuntosali

 

Uudistukseen käytettiin

 • 4540 m2 design-tapettia
 • 1,5 km kokolattiamattoa
 • 1200 uniikkia sisustustyynyä
 • 500 käsin tuftattua ryijyä
 • 150 henkilötyövuotta
 • kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta

 

Tekijät

Konseptisuunnittelu: Ivana Helsinki

Sisustussuunnittelu: KOKO3

Urakoitsija: Peab

Hotellioperaattori, hotellikonseptin tilaaja: Sokotel Oy

Urakan tilaaja: Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen

Tasavallan presidentti Urho Kekkonen avasi monumentaaliseksi kutsutun Hotelli Presidentin juhlallisin menoin vuonna 1980. Nyt hotelli on läpikäynyt historiansa suurimman muutoksen. Lokakuun 9. täysin uudistettuna avautunut Original Sokos Hotel Presidentti on oman aikansa harvinaisuus – taiteilija Paola Suhosen suunnittelema elämyksellinen tarinahotelli keskellä Helsinkiä. Uudistukseen käytettiin muun muassa 4540 m2 design-tapettia ja 1200 uniikkia sisustustyynyä.

Original Sokos Hotel Presidentin uudistuskonseptista on vastannut Ivana Helsinki yhteistyössä sisustussuunnittelutoimisto KOKO3:n kanssa. "Kun aloitin Presidentin uudistuksen luonnostelun nelisen vuotta sitten, mietin, että luksus- ja designhotelleja on maailman sivu täynnä, mutta hotelleja, joilla on oma tarinansa kerrottavana ei Suomesta löydy", Ivana Helsingin suunnittelija Paola Suhonen muistelee. Suhosen jäljiltä jokaisella huonekerroksella on äänimaisemaa myöten oma suomalainen maailmansa: juhannus, satumetsä, hiljaisuus, talvimyrsky ja sisu.

Niin majoituskäytäviltä kuin huoneista löytyy kunkin kerroksen teemaa varioivia yksityiskohtia, kuten uniikkeja tapetteja, tyynyjä ja käsityönä tehtyjä ryijyjä. Suomalaisuuden tarinaa kerrotaan tarkoituksella hieman liioitellusti, aavistuksen oudollakin tavalla. "Juhannus-huoneen seinää esimerkiksi koristaa ryijy, jossa on jättiläismäinen hyttynen. Halusin luoda huoneisiin omanlaisen, vähän omituisenkin stoorin", Paola Suhonen sanoo.

Hotellin tyyliä suunnitellessaan Suhonen huomioi sosiaalisen median olennaisena osana hotellin markkinointiviestintää. Kaikkialta Presidentistä löytyy oivaltavia paikkoja esimerkiksi selfien nappaamiseen. "Matkakokemusten jakaminen somessa on arkipäiväistynyt, joten uniikkeja tarinoita kaivataan sielläkin. Harva jakaa somessa enää sellaisenaan kuvaa hienosta hotellista", Suhonen toteaa. "Jaettavassa kokemuksessa pitää olla jotain jujua – fiilistelyä, aitoutta, tarinaa. Juuri sellaista Ivana Helsinki tahtoi toteuttaa Presidenttiin", suunnittelija summaa, ja suoristaa samalla Sisu-huoneen pitsillä ja traktorilla kuvioitua sisustustyynyä. 

"Kun käynnistimme Presidentin uudistushanketta, mietimme, että näin legendaarinen hotelli tarvitsee konseptin osalta täysin uuden lähestymistavan. Taiteilijan valinta hotellisuunnittelijaksi oli rohkea - ja nyt jälkikäteen katsottuna ainoa oikea ratkaisu. Uskallan sanoa, että Suomessa ei ole toista näin kiehtovaa hotellia", kertoo Heli Engblom, Sokotel Oy:n liiketoimintajohtaja.

"Uudistuksen myötä Presidentin asiakastyytyväisyys on kasvanut valtavasti", toteaa hotellinjohtaja Hannele Laurila. "Elämykselliset huoneet ja huonekerrosten äänimaisemat ovat saaneet paljon kiitosta asiakkailtamme. Jokaiselle huoneteemalle löytyy ihailijoita. Meillä on kanta-asiakkaita, jotka ovat jo ehtineet majoittua kaikissa viidessä eri teemakerroksessa ja löytää omat huonesuosikkinsa. Minulle oli yllätys, että juhannushuoneista tuli monen miespuolisen kanta-asiakkaamme suosikki", Laurila iloitsee.

Kolme vuotta kestäneiden muutostöiden aikana uudistuivat kaikki talon hotellihuoneet ja kerroskäytävät, aula-, kokous- ja ravintolatilat sekä auditorio. Tyylin lisäksi uusittiin kaikki rakenteet ilmastoinnista putkistoon.

Syksyllä 2017 hotelli Presidentissä avautui myös konstailematonta ruokaa mestarillisella tavalla tarjoileva kortteliravintola Bistro Manu, joka palvelee niin paikallisia kuin hotellivieraita.

 

 

Lisätietoja:

Heli Engblom, liiketoimintajohtaja, Sokotel Oy, puh.  050 388 3111, heli.engblom@sok.fi

Hannele Laurila, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Presidentti, puh. 050 359 4449,

hannele.laurila@sok.fi

 

https://www.sokoshotels.fi/fi/helsinki/sokos-hotel-presidentti

Instagram ja facebook: @sokoshotelpresidentti @bistromanu

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Sokos Hotels
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sokos Hotels toimipaikkoja:
Ketju: Sokos Hotels