Terveellinen ruoka

S-ryhmän Paras paikka elää -ohjelman yhtenä painopistealueena on hyvinvointi ja terveys. Tavoitteenamme on tarjota terveyttä ja hyvinvointia lisääviä tuotteita ja palveluita sekä ja auttaa asiakkaita terveellisissä valinnoissa.

S-ryhmän ravitsemussitoumukset

Ruoalla on keskeinen merkitys ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä.  S-ryhmä on tehnyt ravitsemussitoumukset kasvisten käytön lisäämiseksi, suolan vähentämiseksi sekä lasten terveellisen syömisen edistämiseksi. Ravitsemussitoumusten tavoitteena on edistää yhdessä eri toimijoiden kanssa valtion ravitsemusneuvottelukunnan antamien ravitsemus- ja ruokasuositusten toteutumista.

Lisää kasviksia ja satokausituotteita

Haluamme auttaa suomalaiset pääsemään suositeltuihin tavoitteisiin, puoleen kiloon päivässä. Vahvistamme satokausiajattelua: tuomme yhä enemmän kauden kasviksia myyntiin, vahvistamme kasviksiin liittyvää viestintää ja markkinointia sekä laajennamme hittireseptien tarjontaa.

Lisää kasvisvaihtoehtoja ABC-ravintoloiden valikoimiin

Kasvatamme salaattipöydän monipuolisuutta ja houkuttelevuutta lisäämällä ABC-salaattipöydän ketjuvalikoimaa.

Yli 100 ilmaista Ässäkokki -kurssia lapsille

Järjestämme yli 100 Ässäkokki-kurssia lapsille yhteistyössä Marttojen kanssa vuonna 2017. Ässäkokki-kurssit on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala.

Foorumi lasten ruuasta

Lanseeraamme terveellisiä lasten suosikkiruokia ja nostamme niitä näyttävästi esiin myymälöissämme. Kutsumme yhteiseen kehitystyöhön mukaan kaikki halukkaat elintarvikealan toimijat. Kokoamme syksyllä 2017 foorumin, jonka tavoitteena on pyrkiä yhdessä löytämään nopeita keinoja parantaa lapsille mieluisten ruokien terveellisyyttä, herkullisesta mausta tinkimättä.

Ravitsemuksellisesti parempia vaihtoehtoja lapsille

Lanseeraamme terveellisiä lasten suosikkiruokia ja nostamme niitä näyttävästi esiin myymälöissämme. Kutsumme yhteiseen kehitystyöhön mukaan kaikki halukkaat elintarvikealan toimijat. Kokoamme syksyllä 2017 foorumin, jonka tavoitteena on pyrkiä yhdessä löytämään nopeita keinoja parantaa lapsille mieluisten ruokien terveellisyyttä, herkullisesta mausta tinkimättä.

Vähemmän suolaa oma merkki -tuotteisiimme

Vähennämme suolan määrää oma merkki -tuotteissamme silloin, kun maku ei kärsi siitä. Tavoite suolapitoisuudelle on aina alle voimakassuolaisuusrajan.

Lisää naturel-tuotteita

Tarjoamme lisää suolattomia ja vähempisuolaisia vaihtoehtoja useissa tuoteryhmissä, kuten tuoreessa lihassa, snackseissa ja pähkinöissä, lisäämällä naturel-tuotteiden määrää valikoimissamme.

S-ryhmän vuosikatsauksesta voit lukea lisää, miten edistämme asiakkaidemme terveellisempää arkea. 

Tutkimus asiakkaiden ruoankulutustottumuksista

Helsingin ja Tampereen yliopistot käynnistivät vuonna 2017 ruoan kulutusta koskevan tutkimuksen, jonka aineistona käytetään S-ryhmän asiakasomistajien ostokäyttäytymisestä saatavaa dataa heidän suostumuksellaan. Tutkimuksessa selvitetään suomalaisten käyttäytymistä ruokaostoksilla, ja lisäksi sen tavoitteena on tuottaa aiheesta kiinnostuneiden asiakasomistajien käyttöön tietoa terveellisempien elämäntapojen tueksi.

Ravitsemussuosituksia laadittaessa ravintoainetietojen lisäksi tarvitaan yhä enemmän tietoa ruoan todellisesta kulutuksesta. Ruoan kulutuksella on moninaisia vaikutuksia esimerkiksi ihmisten terveyteen ja ympäristöön. Siksi tutkimustulokset on tärkeää saada mahdollisimman monia hyödyttävään käyttöön.

Tutkimuksen päätavoite on tuottaa tietoa siitä, voiko asiakasomistajien ostodataa hyödyntää väestötason ruoan kulutustottumusten kuvaajana. Asiakasomistajarekisteritiedot saattavatkin tarjota kansainvälisestikin ainutlaatuisen mahdollisuuden tutkia ruoankäyttöä ja siihen vaikuttavia tekijöitä.

S-ryhmän tavoitteena on kehittää ostodatan pohjalta palveluita, joita asiakkaat voivat käyttää helpottamaan arkeaan. Tutkimusyhteistyön osalta se voisi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tarjoaisimme tulevaisuudessa helpon tavan peilata omaa ruoan kulutusta vaikkapa ravitsemussuosituksiin.

Tietosuoja -CSS