Teokset Anu Haapasen näyttelystä

Onnellisuuden äärelllä

Valokuvaajat Mari Helin-Tuominen ja Miia Männikkö

Ajankohta      3.7. - 28.7.2017

Usein julkista keskustelua voi hallita kurjuuden ja negatiivisuuden aiheet. Taidenäyttelyn aihetta mietittäessään Mari Helin-Tuomiselle ja Miia Männikölle oli tärkeää kääntää katse ainakin hetkeksi kohti myönteisyyttä ja valoa – kohti onnellisuutta. Ilmassa oli kaipuuta myönteiseen.

Useimmat meistä varmasti toivovat ja tavoittelevat onnellisuutta. Kun onnellisuutta oikein lähtee etsimään ja miettimään, voikin se yllättäen muuttua epämääräiseksi ja vaikeaksi ymmärtää. Mitä ja millaista onnellisuus on? Miten sitä voisi ilmentää valokuvan keinoin?

Helin-Tuomisen mietteitä näyttelyn katsojalle

"Kuvani saattelevat katsojan onnellisuuden

maisemaan miettimään onnellisuuden olemusta, kontekstia ja ydintä. Kuvat eivät ole valmiiksi avattuja, vaan tarjoavat katsojalla mahdollisuuden omaan tulkintaan. Tarkastelen valokuvissa onnellisuutta hetkellisenä olotilana, nautinnollisena ja levollisena mielen maisemana.

Onnellisuus määrittyy oman kokemukseni kautta hauraana, ohikiitävänä hetkenä. Aika menettää merkityksensä ja samalla hetkessä on äärettömyys. Se on oma tila, jossa on kokemus hyväksynnästä ja tasapainosta – harmoniasta."

Männikön mietteitä näyttelyn katsojalle

"Tarkastelen valokuvissa onnellisuutta omakohtaisena kokemuksena ja siksi olen läsnä useissa kuvissa. Löydän onnellisuuden parhaiten hiljaisista hetkistä, usein luonnon helmasta. Tällöin mieli tyhjenee, aika katoaa ja olen osa ympäristöä. Tällaisen mielen tilan löytää parhaiten laajasta maisemasta, joko veden ääreltä tai korkealta vuoristosta.

Onnellisuus ilmenee kuvissani rikkaina väreinä, se ei ole vain mustaa ja valkoista. Onnellisuus on myös kauneutta silmälle, jotakin sellaista, minkä äärellä hengitys rauhoittuu ja hetken haluaisi tallettaa pysyvästi muistiinsa, toisinaan jopa valokuvata sen tehdäkseen hetkestä ikuisen. Onnellisuuden hetkissäni paistaa usein lämmin aurinko, toisaalta onnellisuuden kokemus saattaa syntyä yön pimeinä tunteina katsoessa ikkunasta kaupungin hiljaisuutta. Onnellisuus luuraa hetkissä, ja on vaikea tietää, milloin se iskee."

Tervetuloa mukaan matkalle tutkiskelemaan onnellisuutta!

Tutut tarinat - vieraat näkymät

Teema on tällä hetkellä paitsi maailmanlaajuisesti ajankohtainen se on myös meille jokaiselle omassa elämässämme tuttu ja koskettava. Inhimillisen elämän tarinat ovat toistensa kaltaisia vaikka tapahtuisivatkin vieraissa maisemissa.

Kopra on seurannut koko kevään merikotkapoikueen kasvamista nettikameran kautta ja nämä pääsivät maalauksiin mukaan. Merikotkapariskunnan hellä huolenpito pienistä poikasista herätti ajatuksen ettemme tosiaan tässä maailmassa paljon eroa toisistamme; synnymme, kasvamme, pidämme huolta toisistamme, kinastelemme ja kaipaamme kotia ja ruokaa.

Uuden ulottuvuuden näyttelyyn tuo merten takaa tulleiden laivalaatikoiden käyttö maalauspohjina ja erillisinä veistoksina.

Ristolainen on kevään aikana alitajunnassaan työstänyt lapsuuden kokemuksiaan. Niihin yhdistettynä tämän päivän uutisvirta ja laivalaatikot maalauspohjina ovat luoneet mielentilan jossa inhimillisten kokemusten yhteisyys on itsestäänselvää. Ei yksi heistä vaan yksi meistä.

Maalaamistapamme on ekspressiivistä ja abstraktia. Molempien töissä on myös vahvana elementtinä luonto ja sen vaikutus. "Tutut tarinat – vieraat näkymät" -näyttelyn teoksia olemme työstäneet aiheesta keskustellen, pohtien ja kumpikin työhuoneillamme maalaten.

Mari Kopra ja Leena Ristolainen

Taiteilijoille

S-ryhmällä on taidegalleria S-Galleria.

S-Galleria

S-Galleria sijaitsee SOK:n pääkonttorissa Vallilassa hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsingin keskustasta ja Pasilan asemalta.

Näyttelytilassa on 12 siirrettävää seinäkettä, joiden koko 125 x 197, kohdevalaistus, helppo ripustamistekniikka.

Näyttelyajat ovat 4 viikkoa, ellei toisin sovita. Taiteilija ripustaa ja purkaa näyttelyn itse. Kutsukortit ja markkinoinnin taiteilija hoitaa omakustanteisesti. Avajaisiin on mahdollista saada tarjoilupalvelua. Lisätietoja iiris.merimaa(at)sok.fi

Hae näyttelyaikaa

Yhteystiedot

S-Galleria

Ässäkeskus, Fleminginkatu 34, Helsinki
Avoinna ma-pe 8:00-18:00

Ei hakutuloksia.
Ei hakutuloksia. Lähimmät toimipaikat:
Ei kohteita valitulla alueella.
Ei kohteita valitulla alueella. Lähimmät toimipaikat:
Avoinna ajanvarauksella
AUKI TÄNÄÄN
Avoinna jälleen
Soita ()
Auki
Kiinni

Lähetä palautetta S-Gallerialle

Lähetä palautetta

Rekisteriseloste

S-Galleria CSS