Osaksi työporukkaa ja oikeisiin töihin

Työllistämme eniten nuoria Suomessa, kaikista S-ryhmässä työskentelevistä yli neljännes on alle 25-vuotiaita. Moni nuori tulee S-ryhmään töihin ensin esimerkiksi kesätöiden tai opiskeluun liittyvän harjoittelujakson kautta. Tästä polku voi johtaa vakituiseen työpaikkaan. Moni on saanut hyvien kokemusten myötä kipinän alan opinnoista. Useat tulevat meille töihin myös muilta aloilta erilaisilla taustoilla.

Me S-ryhmässä palkkaamme tänä vuonna yhteensä noin 14 000 nuorta kesätöihin. Työpaikkoja löytyy esimerkiksi Prismoista ja S-marketeista, ABC-liikennemyymälöistä sekä ravintoloista ja hotelleista. Lue lisää >>

Työharjoittelu

Jos opiskelet ammattikoulu- tai ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää korkeakoulututkintoa, käänny haluamasi osuuskaupan tai muun S-ryhmän yrityksen puoleen.

Työharjoittelussa teoriassa opittu muuntuu käytännön ammattitaidoksi ja opitaan uutta. Työharjoittelija on työyhteisön jäsen ja harjoittelun aikana tehdään vaihtelevia töitä.

Korkeakoulututkinnon suorittaneita haemme vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin. Ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneille S-Trainee-koulutusohjelma voi olla kiinnostava mahdollisuus.

Päättötyö tähtäimessä

SOK:ssa ja alueosuuskaupoissa tehdään vuosittain useita opinnäyte- ja muita päättötöitä, mikä on erinomainen tapa tutustua puolin ja toisin. Se voi olla myös ponnahduslauta uralle S-ryhmässä.

Voit jättää oman ehdotuksesi opinnäytetyön aiheesta hakemuspankkiin täällä. Hakemuksesta tulisi käydä ilmi aiheesi ja tutkimuskohteesi tarkasti kuvattuna perusteluineen.

Vahvistamme hakemuksesi perille tulon sähköpostiviestillä. Saapuneet graduehdotukset välitämme asianosaisen organisaation tai yksikön käsiteltäväksi. Hakemuksesi säilyy aktiivisena kolmen kuukauden ajan.

SOK:ssa teetetään graduja liittyen SOK:n omaan liiketoimintaan, S-ryhmän kokonaisuuteen tai valtakunnalliseen ketjutoimintaan. Mikäli sinua kiinnostava aihe kohdistuu alueosuuskauppaan tai alueelliseen liiketoimintaan, ota yhteyttä suoraan ao. alueosuuskauppaan.

Kun täytät hakemuslomaketta, mieti ainakin seuraavia asioita: Onko aiheesi ja tutkimuskohteesi selkeästi rajattu? Lopputyön tulisi olla mahdollisimman pitkälle mietitty. Mitä hyötyä lopputyöstäsi olisi S-ryhmälle? Perustele, miksi tällainen tutkielma pitäisi tehdä.

Työelämään tutustumisjakso TET

TET on mainio mahdollisuus päästä kokemaan työelämää, ja tutustumaan kaupan tai ravintola-alan töihin. TETissä pääset viikoksi tai pariksi tutustumaan työelämään sekä kokemaan, millaista on työn tekeminen ja työyhteisössä toimiminen. Tutustut eri ammatteihin, saat työkokemusta ja lisätietoa ammatinvalintasuunnitelmiesi pohjaksi.

Sinun kannattaa pohtia millaiseen työhön tai alaan haluat tutustua sekä mitä uutta haluaisit jakson aikana oppia. Mieti myös, mistä sinulle olisi hyötyä tulevaisuuden ammatinvalintaa ajatellen.

Jos olet kiinnostunut TETistä S-ryhmässä, niin ota reippaasti yhteyttä sinua kiinnostavan toimipaikan esimieheen.

Taksvärkki

S-ryhmä on jälleen Taksvärkki-kampanjassa mukana ja tarjoaa useilla paikkakunnilla mahdollisuuden tutustua erilaisiin kaupan alan töihin. S-ryhmän toimipaikkoja ovat esim. Prisma, S-market, Alepa, Sale, ABC-liikennemyymälät ja Sokos.

Ota reippaasti yhteyttä suoraan toimipaikan esimieheen ja toimi ajoissa, mielellään vähintään kaksi viikkoa ennen varsinaista Taksvärkki-päivää. Eri toimipaikkoihin otettavien taksvärkkiläisten määrä vaihtelee sen mukaan, miten toimipaikoissa on mahdollista työtilanteesta riippuen ohjata nuorta työtehtävissä.

Taksvärkki-työpäivä on monelle nuorelle ensimmäinen kokemus työelämästä. S-ryhmässä haluamme näin tarjota yläkouluikäisille mahdollisuuden päästä tutustumaan erilaisiin kaupan alan töihin. Hyvän kokemuksen myötä nuori kenties hakeutuu meille myöhemmin tet-harjoitteluun, kesätöihin tai vaikka alaa opiskelemaan.

Tietosuoja -CSS