Osaksi työporukkaa ja oikeisiin töihin

Työllistämme eniten nuoria Suomessa, kaikista S-ryhmässä työskentelevistä yli neljännes on alle 25-vuotiaita. Moni nuori tulee S-ryhmään töihin ensin esimerkiksi kesätöiden tai opiskeluun liittyvän harjoittelujakson kautta. Tästä polku voi johtaa vakituiseen työpaikkaan. Moni on saanut hyvien kokemusten myötä kipinän alan opinnoista. Useat tulevat meille töihin myös muilta aloilta erilaisilla taustoilla.

Kesätyöt

S-ryhmän myymälöissä ja ravintoloissa työskentelee ensi kesänä yhteensä noin 13 000 nuorta. Varsinaisia kesätyöpaikkoja sekä Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja löytyy esimerkiksi Prismoista ja S-marketeista, ABC-liikennemyymälöistä sekä ravintoloista ja hotelleista.

S-ryhmän kesätyöpaikkoihin voit hakea S-kanavan Avoimet työpaikat -sivuston kautta. Etsi Avoimet työpaikat -sivulta haulla haluamasi osuuskaupan tai toimipaikan kesätyöpaikkailmoitus (tarkempana hakusanana voi käyttää esim. kesätyö, harjoittelu tai tutustu ja tienaa), lue työpaikkailmoituksen ohjeet ja täytä sähköinen kesätyöhakemus.Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja voit hakea kesäksi 2018 muun muassa S-kanavan Avoimet työpaikat -sivujen kautta. Kirjoita hakusanaksi esim. Tutustu ja tienaa.

S-ryhmä on mukana Vastuullinen kesäduuni 2018 -kampanjassa pääyhteistyökumppanina.

Mimmi Simpura on ollut kesätöissä S-marketissa Merirastilassa. Ruokakaupassa työskentelyssä Mimmiä kiinnosti erityisesti nopea työtempo ja vaihtelevat työvuorot. Katso lisää Mimmin kesätyövinkkejä >> 

Eveliina Salmela on työskennellyt Helsingin Kampin Oluthuone Rotterdamissa useana kesänä. Eveliinan mukaan asenne ja halu oppia riittävät uusille kesätyöntekijöille, käytännön taidot seuraavat perässä. Katso videolta, mitä mieltä Eveliina on kesätöistä S-ryhmässä.

Arton kesätyökokemuksiin  Malmin Prismassa voit tutustua Kesätöissä S-ryhmässä -videolla. Eveliina puolestaan kertoo kokemuksistaan ABC-liikennemyymälän kesätöistä.

Hannes Koljonen on ahertanut lukion ohella Holman Prismassa Lahdessa. Katso, mitä Hannes tuumii Prismasta työpaikkana >>

Työharjoittelu

Jos opiskelet ammattikoulu- tai ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää korkeakoulututkintoa, käänny haluamasi osuuskaupan tai muun S-ryhmän yrityksen puoleen.

Työharjoittelussa teoriassa opittu muuntuu käytännön ammattitaidoksi ja opitaan uutta. Työharjoittelija on työyhteisön jäsen ja harjoittelun aikana tehdään vaihtelevia töitä.

Korkeakoulututkinnon suorittaneita haemme vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin. Ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneille S-Trainee-koulutusohjelma voi olla kiinnostava mahdollisuus.

Päättötyö tähtäimessä

SOK:ssa ja alueosuuskaupoissa tehdään vuosittain useita opinnäyte- ja muita päättötöitä, mikä on erinomainen tapa tutustua puolin ja toisin. Se voi olla myös ponnahduslauta uralle S-ryhmässä.

Voit jättää oman ehdotuksesi opinnäytetyön aiheesta hakemuspankkiin täällä. Hakemuksesta tulisi käydä ilmi aiheesi ja tutkimuskohteesi tarkasti kuvattuna perusteluineen.

Vahvistamme hakemuksesi perille tulon sähköpostiviestillä. Saapuneet graduehdotukset välitämme asianosaisen organisaation tai yksikön käsiteltäväksi. Hakemuksesi säilyy aktiivisena kolmen kuukauden ajan.

SOK:ssa teetetään graduja liittyen SOK:n omaan liiketoimintaan, S-ryhmän kokonaisuuteen tai valtakunnalliseen ketjutoimintaan. Mikäli sinua kiinnostava aihe kohdistuu alueosuuskauppaan tai alueelliseen liiketoimintaan, ota yhteyttä suoraan ao. alueosuuskauppaan.

Kun täytät hakemuslomaketta, mieti ainakin seuraavia asioita: Onko aiheesi ja tutkimuskohteesi selkeästi rajattu? Lopputyön tulisi olla mahdollisimman pitkälle mietitty. Mitä hyötyä lopputyöstäsi olisi S-ryhmälle? Perustele, miksi tällainen tutkielma pitäisi tehdä.

Työelämään tutustumisjakso TET

TET on mainio mahdollisuus päästä kokemaan työelämää, ja tutustumaan kaupan tai ravintola-alan töihin. TETissä pääset viikoksi tai pariksi tutustumaan työelämään sekä kokemaan, millaista on työn tekeminen ja työyhteisössä toimiminen. Tutustut eri ammatteihin, saat työkokemusta ja lisätietoa ammatinvalintasuunnitelmiesi pohjaksi.

Sinun kannattaa pohtia millaiseen työhön tai alaan haluat tutustua sekä mitä uutta haluaisit jakson aikana oppia. Mieti myös, mistä sinulle olisi hyötyä tulevaisuuden ammatinvalintaa ajatellen.

Jos olet kiinnostunut TETistä S-ryhmässä, niin ota reippaasti yhteyttä sinua kiinnostavan toimipaikan esimieheen.

Taksvärkki

S-ryhmä on jälleen Taksvärkki-kampanjassa mukana ja tarjoaa useilla paikkakunnilla mahdollisuuden tutustua erilaisiin kaupan alan töihin. S-ryhmän toimipaikkoja ovat esim. Prisma, S-market, Alepa, Sale, ABC-liikennemyymälät ja Sokos.

Ota reippaasti yhteyttä suoraan toimipaikan esimieheen ja toimi ajoissa, mielellään vähintään kaksi viikkoa ennen varsinaista Taksvärkki-päivää. Eri toimipaikkoihin otettavien taksvärkkiläisten määrä vaihtelee sen mukaan, miten toimipaikoissa on mahdollista työtilanteesta riippuen ohjata nuorta työtehtävissä.

Taksvärkki-työpäivä on monelle nuorelle ensimmäinen kokemus työelämästä. S-ryhmässä haluamme näin tarjota yläkouluikäisille mahdollisuuden päästä tutustumaan erilaisiin kaupan alan töihin. Hyvän kokemuksen myötä nuori kenties hakeutuu meille myöhemmin tet-harjoitteluun, kesätöihin tai vaikka alaa opiskelemaan.

Tutustu ja tienaa -kesäharjoittelu

"Tutustu työelämään ja tienaa" on valtakunnallinen kesäharjoitteluohjelma peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja ammattistarttilaisille. Ohjelma antaa mahdollisuuden tutustua työelämään ja yritystoimintaan kahden viikon harjoittelussa kesä-, heinä- tai elokuussa. S-ryhmän osuuskaupat tarjoavat kesällä 2018 yhteensä tuhansia Tutustu ja tienaa -harjoittelupaikkoja kaupan alalla.

Keskusjärjestöjen suosituksen mukaan Tutustu ja tienaa -harjoittelijan tulee täyttää tänä vuonna vähintään 14 vuotta, ja koulunsa päättänyt voidaan vielä koulun päättymiskesänä ottaa Tutustu ja tienaa -harjoittelijaksi. Harjoitteluohjelman ikärajat ja muut ehdot saattavat kuitenkin vaihdella osuuskauppakohtaisesti – tarkistathan ikärajat ja muut ehdot omasta osuuskaupastasi.

Osalla osuuskaupoista Tutustu työelämään ja tienaa -paikkojen haku tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella. Ne löydät löydät S-kanavan Avoimista työpaikoista, kirjoita hakusanaksi "tutustu ja tienaa" tai "harjoittelu". Mikäli listalla ei ole sinua kiinnostavan Tutustu ja tienaa -harjoittelupaikan ilmoitusta, ole yhteydessä harjoittelupaikan esimieheen henkilökohtaisesti.

Aleksin Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelun kokemuksiin Pirkanmaa Osuuskaupan S-marketissa voit tutustua tästä.

Tietosuoja -CSS