Liha

S-ryhmän ravintolat ovat sitoutuneet kasvattamaan kotimaisen lihan osuutta valikoimissaan.  ABC-ravintoloissa tarjoillaan vain kotimaista sian, naudan ja broilerinlihaa.

Muiden ravintolaketjujen tavoitteena on, että tuore broilerin- ja possunliha on 100-prosenttisesti kotimaista vuoden 2020 loppuun mennessä. Pakasteiden ja jalosteiden osalta tavoite on 90-prosenttinen kotimaisuus.

S-ryhmä on myös sitoutunut normeja tiukempiin lihantuotannon antibioottirajoituksiin. Antibioottien liikakäyttö johtaa antibiooteille vastustuskykyisten bakteerikantojen vahvistumiseen. Tämä on maailmanlaajuinen ongelma.

S-ryhmä ei hyväksy rutiininomaista antibioottilääkitystä ja antibioottirehun syöttämistä terveille eläimille. Antibiootteja tulee käyttää ainoastaan eläinlääkärin määräyksellä ja rajoittaa niiden käyttö sairaiden eläinten hoitoon.

Edellytämme jatkossa kaikilta omia merkkejämme valmistavilta, ulkomaista lihaa käyttäviltä tavarantoimittajilta sitoutumista antibioottien käyttöön liittyviin S-ryhmän hyvän käytännön ohjeisiin ja vaatimuksiin.