Kesätöihin S-ryhmään

Me S-ryhmässä palkkaamme tänä vuonna yhteensä noin 14 000 nuorta kesätöihin. Työpaikkoja löytyy esimerkiksi Prismoista ja S-marketeista, ABC-liikennemyymälöistä sekä ravintoloista ja hotelleista. 

Osa kesätyöpaikoistamme on tarkoitettu nuoren ensimmäiseksi työpaikaksi kahden viikon Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman kautta. Huomioithan, että kesätöiden ikärajoissa on eroja, jotka on kerrottu tarkemmin tehtävänkuvauksessa

S-ryhmä on Vastuullinen kesäduuni 2019 -kampanjan pääyhteistyökumppani. Työnantaja sitoutuu muun muassa suunnittelemaan ja toteuttamaan hyvin perehdytyksen, jonka avulla nuori pääsee nopeasti kiinni työtehtäviin, oppii ja kehittyy.

S-ryhmän Nuori Mieli Työssä -kumppanihankkeessa etsitään puolestaan yhdessä nuorten kanssa keinoja, miten vahvistamme myönteisiä työelämän ensikokemuksia ja tuemme nuorten työelämätaitojen kehittymistä.

 

Katso avoimet kesätyöpaikat         

Tarinoita kesätöistä


Katso video: Petteri kesätöissä S-market Idänpäässä

Vinkkejä työnhakijalle

Vinkkejä työnhakulomakkeen täyttöön


Miten erotut joukosta valmista hakulomaketta täyttäessäsi? Vinkkaajana HR-asiantuntija Lotta Lukka Turun Osuuskaupasta.

Panosta ensivaikutelmaan
Hakemuksessa aloitus ja ensivaikutelma ovat tärkeitä. Jos hakulomakkeen alun Kerro itsestäsi -kohta on selkeä ja kiinnostusta herättävä, sillä pääsee jo pitkälle. Myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä ei ole tiettyä koulutusta, millä peli ratkeaa. Siksi asenteen ja persoonan näkyminen tässä kohtaa voi olla hyvinkin ratkaisevaa. 

Huolellisuus ennen kaikkea
Meillä tarjolla olevissa työtehtävissä ei tarvitse olla täydellisen tekstin kirjoittaja, mutta huolellinen on hyvä olla. Täytä kohdat, jotka pyydetään, ja tarkista kieliasu.

Ole konkreettinen
Esimerkiksi sen sijaan, että kerrot olevasi palveluhenkinen tai tulevasi toimeen erilaisten ihmisten kanssa, kerro konkreettisesti, millaisten ihmisten kanssa olet työskennellyt, millaisissa työyhteisöissä olet ollut tai esimerkiksi mitä vieraita kieliä olet työssäsi käyttänyt.

Liitä mukaan CV, jos haluat
Kun hakemuslomakkeessa keskitytään hakijan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, hyvin laaditusta CV:stä näkee yhdellä silmäyksellä työhistorian.

Vinkkejä työpaikkahaastatteluun


Työhaastattelu on tilaisuus osoittaa työnantajalle, että olet paras henkilö tehtävään. Lue vinkit, mitä ainakin tulee haastattelutilanteessa muistaa. Vinkkaajana HR-asiantuntija Lotta Lukka Turun Osuuskaupasta.

Tervehdi reippaasti
Ensivaikutelmaa ei voi liikaa painottaa. Reipas kädenpuristus on kova aloitus.

Myy itsesi
Mieti etukäteen ytimekäs myyntipuhe. Kerro tehtävän kannalta olennaisia asioita itsestäsi, motivaatiostasi ja asenteestasi, mitä olet tehnyt sekä millainen työkaveri ja työntekijä olisit.

Saa jännittää
Pieni jännitys on luonnollista ja muista, että haastattelu on valintatilanne niin työnantajalle kuin työntekijälle. 

Persoona saa näkyä
Etenkin kun hakijoita on useita, persoonan ja asenteen näkyminen voi olla ratkaisevaa. Tule haastatteluun avoimin mielin.

Vinkit videohaastatteluun


Työhakemuksen lähettämisen jälkeen voit saada kutsun videohaastatteluun. Videohaastattelua varten saat sähköpostiin linkin, josta löytyvät muun muassa haastattelukysymykset ja aikataulut.   

Mitä videon teossa on hyvä ottaa huomioon? Vinkkaajana HR-asiantuntija Silja Lautala Osuuskauppa Hämeenmaasta.
 

Valmistaudu. Tutustu etukäteen kysymyksiin ja mieti, mitä asioita haluat tuoda vastauksissa esille.

Varaa vastausten nauhoittamista varten mahdollisimman kiireetön hetki sekä rauhallinen ja häiriötön tila.

Kiinnitä huomio valaistukseen ja taustaan. Jos mahdollista, kuvaa luonnonvalossa ja taustana vaalea seinä.

Pukeudu siististi, samaan tapaan kuin tavalliseen työhaastatteluunkin.

Pyri olemaan mahdollisimman rento ja aito itsesi.  Tuo esille positiivinen asenne ja motivaatio.

Puhu selkeästi ja kuuluvasti.

Vastaa siihen, mitä kysytään. Älä ylitä tai alita suositeltua aikaa.

Yllätä – hyvällä maulla.  

Tarkista. Kun olet nauhoittanut vastauksesi, tarkista video.

Avoimet kesätyöpaikat

Etsi haulla haluamasi osuuskaupan tai toimipaikan kesätyöpaikkailmoitus (tarkempana hakusanana voi käyttää esim. kesätyö, harjoittelu tai tutustu ja tienaa), lue työpaikkailmoituksen ohjeet ja täytä sähköinen kesätyöhakemus. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesätyö CSS
Rekrychat CSS + Javascript