Kahvi, tee & kaakao

S-ryhmä on sitoutunut kestävästi ja vastuullisesti tuotetun kahvin, teen ja kaakaon hankintaan S-ryhmän oma merkki tuotteissa. Myös S-ryhmän ravintolat ovat sitoutuneet hankkimaan kestävästi ja vastuullisesti tuotettua kahvia ja teetä.

Kahvi, tee ja kaakao ovat niin kutsuttuja riskiraaka-aineita, joiden tuotannossa on korkeampi ihmisoikeus- tai ympäristörikkomusten riski, koska tuotanto keskittyy kehittyviin maihin, joissa lainsäädännön noudattaminen ja viranomaisten valvonta voivat olla heikommalla tasolla.

S-ryhmän tavoitteena on, että

  • kaupan oma merkki -kahvit sekä ravintoloissa ja hotelleissa tarjottava kahvi on 100-prosenttisesti sertifioitua tai vastuulliseksi varmennettua* 2019 loppuun mennessä.
  • kaupan oma merkki -teet ja hotelleissa ja ravintoloissa tarjottu tee on 100-prosenttisesti sertifioitua tai vastuulliseksi varmennettua* vuoteen 2020 mennessä.
  • kaupan oma merkki -kaakaot ja -suklaa ovat 100-prosenttisesti sertifioituja 2020 loppuun mennessä.

*Vastuulliseksi varmennettu viittaa kolmannen osapuolen auditointeihin hankintaketjussa aina alkutuotantoon saakka. Hyväksyttäviä sertifikaatteja ovat esimerkiksi Reilu Kauppa, UTZ, Rainforest Alliance ja luomu. Luomusertifikaatin lisäksi edellytämme, että kolmas osapuoli auditoi alkutuotannon sosiaalisen vastuun varmentamiseksi.

Tutustu sertifiointitunnuslukuihin  tarkemmin S-ryhmän vuosikatsauksessa

Tietosuoja -CSS