Kahvi, tee & kaakao

S-ryhmä on sitoutunut kestävästi ja vastuullisesti tuotetun kahvin, teen ja kaakaon hankintaan S-ryhmän oma merkki tuotteissa. Myös S-ryhmän ravintolat ovat sitoutuneet hankkimaan kestävästi ja vastuullisesti tuotettua kahvia ja teetä.

Kahvi, tee ja kaakao ovat niin kutsuttuja riskiraaka-aineita, joiden tuotannossa on korkeampi ihmisoikeus- tai ympäristörikkomusten riski, koska tuotanto keskittyy kehittyviin maihin, joissa lainsäädännön noudattaminen ja viranomaisten valvonta voivat olla heikommalla tasolla.

S-ryhmän tavoitteena on, että

  • kaupan oma merkki -kahvit sekä ravintoloissa ja hotelleissa tarjottava kahvi on 100-prosenttisesti sertifioitua tai vastuulliseksi varmennettua* 2019 loppuun mennessä.
  • kaupan oma merkki -teet ja hotelleissa ja ravintoloissa tarjottu tee on 100-prosenttisesti sertifioitua tai vastuulliseksi varmennettua* vuoteen 2020 mennessä.
  • kaupan oma merkki -kaakaot ja -suklaa ovat 100-prosenttisesti sertifioituja 2020 loppuun mennessä.

*Vastuulliseksi varmennettu viittaa kolmannen osapuolen auditointeihin hankintaketjussa aina alkutuotantoon saakka. Hyväksyttäviä sertifikaatteja ovat esimerkiksi Reilu Kauppa, UTZ, Rainforest Alliance ja luomu.