Merkityksellisiä kohtaamisia. Nyt ja tulevaisuudessa

Mitä tulevaisuuden työ sinulle edustaa? Millaisia ovat työpaikat tai palvelut? Miten liikumme, mitä syömme, miten työskentelemme? 

Me S-ryhmässä uskomme uudistumiseen. Meille uudistuminen tarkoittaa vahvaa yhteistyötä, ennakkoluulotonta asennetta ja uteliaisuutta. Uudistuaksemme tarvitsemme konkreettisia tekoja ja ihmisiä – juuri sinua. Innovatiivisuus, asiakaslähtöisyys ja vastuullisuus ovat toimintamme kulmakiviä, ja toiminnallamme pyrimme varmistamaan sen, että myös tulevaisuudessa S-ryhmä on yksi Suomen suurimmista yksityisistä työnantajista.

Meillä pääset vaikuttamaan erilaisten työtehtävien kautta suomalaisten kulutuspäätöksiin, tulevaisuuden päivittäistavarakauppaan, digitaalisten palveluiden kehittämiseen sekä Suomen parhaimpaan asiakaspalvelutyöhön. Tarjoamme työpaikkoja ja kasvumahdollisuuksia monenlaisille osaajille, monella eri toimialalla ja paikkakunnalla, ja meillä diiliin kuuluvat myös Suomen laajimmat henkilöstöedut, kilpailukykyinen palkka sekä parhaat työkaverit. 
 

LUE OLLI JÄRVISEN URATARINA

KATSO AVOIMET TYÖPAIKAT

 


S-ryhmä on Suomen suurimpia yksityisiä työnantajia

Meillä on töissä yli 40 000 ammattilaista eri puolilla Suomea. Lisäksi S-ryhmän palveluksessa Venäjällä ja Virossa on pari tuhatta ihmistä.

Suurin osa meistä työskentelee marketkaupassa eli S-marketeissa, Saleissa, Prismoissa ja Alepoissa sekä S-ryhmän ravintoloissa tai ABC-liikennemyymälöissä. Meitä on paljon myös Sokos-hotelleissa, S-Pankissa, Sokoksissa, Kodin Terroissa, Emotioneissa ja Marks & Spencerin Suomen toimipisteissä. Toimimme myös muun muassa parturi- ja kampaamoalalla, hiihtokeskuksessa, autokaupassa, maatalouskaupassa ja asiantuntijatehtävissä S-ryhmän yritysten tukitoiminnoissa, kuten yritysjohdon, talouden, henkilöstöhallinnon tai IT-alan tehtävissä sekä liiketoiminnan moninaisissa kehitystehtävissä.

Kesällä 2019 S-ryhmän myymälät, liikennemyymälät, hotellit ja ravintolat työllistävät yhteensä noin 14 000 nuorta kesätöissä sekä Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikoissa. Katso S-ryhmän avoimet kesätyöpaikat sekä Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikat kesätyöpaikat-sivulta. 

S-ryhmä lyhyesti

S-ryhmä muodostuu 20 itsenäisestä alueosuuskaupasta ja niiden omistamasta Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnasta (SOK). SOK toimii osuuskauppojen keskusliikkeenä ja tuottaa niille hankinta-, asiantuntija- ja tukipalveluita. Lisäksi S-ryhmään kuuluu kuusi paikallisosuuskauppaa. Osuuskauppojen verkosto ulottuu koko maahan, ja niiden toiminnassa on vahva alueellinen painotus. Jäsenet eli asiakasomistajat omistavat osuuskaupat tasasuuruisilla osuuksilla, eikä muita omistajia ole.

Avoimet työpaikat

Tuhansien mahdollisuuksien maa: hakutyökalulla löydät kaikki avoimet työpaikkamme valtakunnallisesti. Hae organisaaton, ketjun, avainsanan tai vaikka sijainnin avulla. Voit myös jättää avoimen hakemuksen. S-ryhmässä on auki jatkuvasti kymmeniä työpaikkoja. Kenties tiemme kohtaavat – jos ei heti, niin myöhemmin.

Hakutyökalu
 
 

Opiskelijoille ja koululaisille

Ensimmäisessä työpaikassasi opettelet työtehtävän lisäksi työelämää. Työsuhdetta ei voi kaikin puolin verrata koulunkäyntiin. Koulunkäynti on velvollisuus. Työsopimus on puolestaan sinun vapaaehtoisesti tekemäsi sopimus. Tekemällä työsopimuksen lupaat tehdä työsi ja noudattaa sen tekemiseen liittyviä sääntöjä. Työnantajanasi me lupaamme perehdyttää ja ohjata sinua työssäsi, maksaa sinulle osaamistasi ja kokemustasi vastaavan palkan sekä järjestää sinulle mahdollisuuden rakentaa itsellesi ammattiosaamista tulevaisuutta varten.

Katso tästä video, jossa kerrotaan, miksi "sovituskopissa" ei nukuta. Kurkkaa myös Kaupan liiton sivusto Kannattavakauppa.fi, jossa kerrotaan, miksi työ kaupassa kannattaa.

Opiskelijoille

Asiantuntijatyö S-ryhmässä

S-ryhmässä työskentelee noin 1 800 asiantuntijaa, joista suurin osa, noin 1 200, SOK:lla vaativissa liiketoiminnan, tuki- ja palvelutoimintojen asiantuntijatehtävissä. Ammattilaisia SOK:lla on laidasta laitaan, mm. vaativia IT-asiantuntija tehtäviä, data-analyytikkoja, taloushallinnon ammattilaisia, rahoitusalan osaajia, HR-asiantuntijoita, viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisia, strategiaosaajia ja luonnollisesti vähittäiskaupan sekä matkailu ja ravintola-alan kehittäjiä ja muita ammattilaisia.

Haluamme olla Euroopan paras palvelualan toimija. Vaikka olemmekin kotimainen yritysryhmä, meillä on monissa tehtävissä mahdollisuus kansainväliseen yhteistyöhön kumppaneidemme kanssa. S-ryhmässä sinulla on mahdollisuus kehittyä ja oppia jatkuvasti uutta. Työtyytyväisyys S-ryhmässä on hyvä ja käyttämämme työtyytyväisyystutkimuksen mukaan yli Suomen perusnormin. Yhtenä vahvuutenamme on mm. hyvä esimiestyö.

Asiantuntijat ovat ylempiä toimihenkilöitä eivätkä kuulu minkään työehtosopimuksen soveltamisalan piiriin. Tästä huolimatta he saavat S-ryhmässä Kaupan työehtosopimuksesta tulevat lakia paremmat etuudet, mm. perhevapaan osittainen palkallisuus, sairausajan palkallisuus sekä lomaraha. Palkka määräytyy SOK:lla ja useimmissa S-ryhmän yrityksissä S-ryhmän oman tehtävien vaativuuden arviointimallin mukaisesti.

Katso, mitä mieltä digitaalisten palveluiden päällikkö Matti Torniainen on työskentelystä SOK:n Vähittäiskaupan ketjuohjauksessa ja S-ryhmässä.

Lue lisää
 

S-ryhmän omat valmennusohjelmat: S-Päällikkö ja S-Trainee

S-Päällikkö ja S-Trainee ovat S-ryhmän omia valmennusohjelmia tulevaisuuden esimiehille, johtajille ja asiantuntijoille. Solmimme kaikkien valmennusohjelmiin valittujen kanssa vakituisen työsuhteen ja maksamme valmennusjakson ajalta palkkaa.

Tutustu koulutusohjelmiimme lähemmin tästä

Tutustu työtehtäviin

Myyjä, kokki, valikoimapäällikkö, tarjoilija, markkinointijohtaja... Neljä viidestä S-ryhmän työntekijästä toimii asiakaspalvelussa ja myynnissä. Miltä työ meillä maistuu? Siihen ei ole yhtä vastausta, joten parhaiten sen tietävät itse tekijät. Yhteishyvän Sinulla töissä -sivulla voit tutustua S-ryhmän ammatteihin ja meihin s-ryhmäläisiin.

Tarinoita töistä
 

Henkilöstöedut

S-ryhmän henkilökuntaan kuuluvana saat S-ryhmän yli 1 600 toimipaikasta Bonuksen lisäksi ostoetua osuuskaupasta riippuen 3–25 prosenttia.

Katso S-ryhmän henkilöstöedut

 

 
Rekrychat CSS + Javascript