Miltä se tuntuu, kun on noin 40 000 ihmisen työkaveri ja samalla oma asiakkaansa?

Sitä on syytä kysyä joltain meistä S-ryhmän työntekijöistä, sillä me kaikki olemme myös asiakasomistajia. Kun myös asiakkaistamme valtaosa kuuluu S-ryhmän omistavaan luokkaan, olemme kuin yhtä suurta perhettä. Olemme osuuskunta, ja äärettömän ylpeitä siitä.

Kun saman ryhmän leivissä on noinkin valtava määrä ihmistä, niin seassa on jos jonkinlaista persoonallisuutta. Jokaisella heistä on oma osaamisensa, taitonsa ja potentiaalinsa. Jokainen tekee myös virheitä, sillä täydellinenhän meistä ei liene kukaan. Mutta virheissä on omat hyvät puolensa. Niistä opitaan. Harvaa uutta innovaatiota on keksitty suoralta kädeltä ja ensi yrittämällä.

Emme me S-ryhmässäkään voi väittää olevamme täydellisiä. Emme ihmisinä emmekä työnantajina. Mutta pyrimme joka päivä parempaan. Olemme ainutlaatuinen porukka ihan maailmankin mittakaavassa, sillä toimemme kattavat lähes jokaisen elämänalueen. Tässä maassa liikutaan, syödään, majoitutaan ja tehdään monta muutakin asiaa meidän ihmisten iloisen palvelun kautta.

Niin Rovaniemen Sokos-hotellin vastaanottovirkailija, Kokkolan Rosson keittiöpäällikkö, Mikkelin Prisman kassatyöntekijä ja Helsingin Vallilassa työskentelevä ITasiantuntija ovat kaikki saman ryhmän palveluksessa.

Kun ihmiset siis vaihtavat työpaikkaa ryhmän sisällä – vaikka Helsingistä Kajaaniin tai ravintola-alalta liikennemyymälään – he eivät ainoastaan siirry maan parhaat henkilöstöedut mukanaan. He vievät mukaan myös hyväksi koettuja toimintatapoja ja uusia ideoita. Niiden ansiosta asiat rullaavat entistäkin jouhevammin. Siksi niitä ideoita kuunnellaan herkällä korvalla ja siksi niitä laitetaan myös toteen. Samalla hyödynnetään se potentiaali, jonka ansiosta siitä vastaanottovirkailijasta voi tulla vaikka pääjohtaja.

Meillä iällä, sukupuolella, ihonvärillä tai seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään väliä. Ainoastaan sillä, että osaa asiansa ja tekee parhaansa.

Meillä on mahdollisuudet vaikka mihin.

Lue lisää

S-ryhmä on Suomen suurimpia yksityisiä työnantajia

Meillä on töissä yli 40 000 ammattilaista eri puolilla Suomea. Lisäksi S-ryhmän palveluksessa Venäjällä ja Virossa on pari tuhatta ihmistä.

Suurin osa meistä työskentelee marketkaupassa eli S-marketeissa, Saleissa, Prismoissa ja Alepoissa sekä S-ryhmän ravintoloissa tai ABC-liikennemyymälöissä. Meitä on paljon myös Sokos-hotelleissa, S-Pankissa, Sokoksissa, Kodin Terroissa, Emotioneissa ja Marks & Spencerin Suomen toimipisteissä. Toimimme myös muun muassa parturi- ja kampaamoalalla, hiihtokeskuksessa, autokaupassa, maatalouskaupassa ja asiantuntijatehtävissä S-ryhmän yritysten tukitoiminnoissa, kuten yritysjohdon, talouden, henkilöstöhallinnon tai IT-alan tehtävissä sekä liiketoiminnan moninaisissa kehitystehtävissä.

Kesällä 2019 S-ryhmän myymälät, liikennemyymälät, hotellit ja ravintolat työllistävät yhteensä noin 14 000 nuorta kesätöissä sekä Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikoissa. Katso S-ryhmän avoimet kesätyöpaikat sekä Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikat kesätyöpaikat-sivulta. 

S-ryhmä lyhyesti

S-ryhmä muodostuu 20 itsenäisestä alueosuuskaupasta ja niiden omistamasta Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnasta (SOK). SOK toimii osuuskauppojen keskusliikkeenä ja tuottaa niille hankinta-, asiantuntija- ja tukipalveluita. Lisäksi S-ryhmään kuuluu kuusi paikallisosuuskauppaa. Osuuskauppojen verkosto ulottuu koko maahan, ja niiden toiminnassa on vahva alueellinen painotus. Jäsenet eli asiakasomistajat omistavat osuuskaupat tasasuuruisilla osuuksilla, eikä muita omistajia ole.

Avoimet työpaikat

Tuhansien mahdollisuuksien maa: hakutyökalulla löydät kaikki avoimet työpaikkamme valtakunnallisesti. Hae organisaaton, ketjun, avainsanan tai vaikka sijainnin avulla. Voit myös jättää avoimen hakemuksen. S-ryhmässä on auki jatkuvasti kymmeniä työpaikkoja. Kenties tiemme kohtaavat – jos ei heti, niin myöhemmin.

Hakutyökalu
 
 

Opiskelijoille ja koululaisille

Ensimmäisessä työpaikassasi opettelet työtehtävän lisäksi työelämää. Työsuhdetta ei voi kaikin puolin verrata koulunkäyntiin. Koulunkäynti on velvollisuus. Työsopimus on puolestaan sinun vapaaehtoisesti tekemäsi sopimus. Tekemällä työsopimuksen lupaat tehdä työsi ja noudattaa sen tekemiseen liittyviä sääntöjä. Työnantajanasi me lupaamme perehdyttää ja ohjata sinua työssäsi, maksaa sinulle osaamistasi ja kokemustasi vastaavan palkan sekä järjestää sinulle mahdollisuuden rakentaa itsellesi ammattiosaamista tulevaisuutta varten.

Katso tästä video, jossa kerrotaan, miksi "sovituskopissa" ei nukuta. Kurkkaa myös Kaupan liiton sivusto Kannattavakauppa.fi, jossa kerrotaan, miksi työ kaupassa kannattaa.

Opiskelijoille

Asiantuntijatyö S-ryhmässä

S-ryhmässä työskentelee noin 1 800 asiantuntijaa, joista suurin osa, noin 1 200, SOK:lla vaativissa liiketoiminnan, tuki- ja palvelutoimintojen asiantuntijatehtävissä. Ammattilaisia SOK:lla on laidasta laitaan, mm. vaativia IT-asiantuntija tehtäviä, data-analyytikkoja, taloushallinnon ammattilaisia, rahoitusalan osaajia, HR-asiantuntijoita, viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisia, strategiaosaajia ja luonnollisesti vähittäiskaupan sekä matkailu ja ravintola-alan kehittäjiä ja muita ammattilaisia.

Haluamme olla Euroopan paras palvelualan toimija. Vaikka olemmekin kotimainen yritysryhmä, meillä on monissa tehtävissä mahdollisuus kansainväliseen yhteistyöhön kumppaneidemme kanssa. S-ryhmässä sinulla on mahdollisuus kehittyä ja oppia jatkuvasti uutta. Työtyytyväisyys S-ryhmässä on hyvä ja käyttämämme työtyytyväisyystutkimuksen mukaan yli Suomen perusnormin. Yhtenä vahvuutenamme on mm. hyvä esimiestyö.

Asiantuntijat ovat ylempiä toimihenkilöitä eivätkä kuulu minkään työehtosopimuksen soveltamisalan piiriin. Tästä huolimatta he saavat S-ryhmässä Kaupan työehtosopimuksesta tulevat lakia paremmat etuudet, mm. perhevapaan osittainen palkallisuus, sairausajan palkallisuus sekä lomaraha. Palkka määräytyy SOK:lla ja useimmissa S-ryhmän yrityksissä S-ryhmän oman tehtävien vaativuuden arviointimallin mukaisesti.

Katso, mitä mieltä digitaalisten palveluiden päällikkö Matti Torniainen on työskentelystä SOK:n Vähittäiskaupan ketjuohjauksessa ja S-ryhmässä.

Lue lisää
 

S-ryhmän omat valmennusohjelmat: S-Päällikkö ja S-Trainee

S-Päällikkö ja S-Trainee ovat S-ryhmän omia valmennusohjelmia tulevaisuuden esimiehille, johtajille ja asiantuntijoille. Solmimme kaikkien valmennusohjelmiin valittujen kanssa vakituisen työsuhteen ja maksamme valmennusjakson ajalta palkkaa.

Tutustu koulutusohjelmiimme lähemmin tästä

Tutustu työtehtäviin

Myyjä, kokki, valikoimapäällikkö, tarjoilija, markkinointijohtaja... Neljä viidestä S-ryhmän työntekijästä toimii asiakaspalvelussa ja myynnissä. Miltä työ meillä maistuu? Siihen ei ole yhtä vastausta, joten parhaiten sen tietävät itse tekijät. Yhteishyvän Sinulla töissä -sivulla voit tutustua S-ryhmän ammatteihin ja meihin s-ryhmäläisiin.

Tarinoita töistä
 

Henkilöstöedut

S-ryhmän henkilökuntaan kuuluvana saat S-ryhmän yli 1 600 toimipaikasta Bonuksen lisäksi ostoetua osuuskaupasta riippuen 3–25 prosenttia.

Katso S-ryhmän henkilöstöedut

 

 
Rekrychat CSS + Javascript